PRIS
385 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris385 000 kr
Avgift/mån2 621 kr/mån
Ingår i avgifteninkl värme, vatten, kabel-tv, sophämtning
FöreningHSB:s Brf Fabian i Tomelilla
Byggnadsår1962
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning1 av 3
HissNej
Lgh nr44
Andelstal, ägande1.62250
Driftkostnad3 108 kr/år

2:a på Rosencrantzgatan 13A

Rosencrantzgatan 13 A | Tomelilla

Ljus bostadsrätt på första våningen. Välplanerad bostadsrätt med bra läge nära centrum. Bostad med stort vardagsrum, sovrum och ett kök med matplats. Skönt med en egen balkong med vy över den välvårdade och trivsamma innergården. Månadsavgiften på låga 2621 kr/månad är ett oerhört plus och en reperationsfond på 12705 kr - billigare boende är svårt att hitta. Välkommen på visning för att se om det är ditt nya hem!

Planlösning

HALL:
Vi kommer in i en mysig och välplanerad hall. Här i från kommer vi vidare till kök, vardagsrum, badrum och sovrum.

KÖK:
Kök med goda förvaringsutrymmen och bra matplats. Tapetsering och nytt kakel gjort 2013. Utrustning: Kombinerad kyl och frys från 2014, spis, och spisfläkt.

VARDAGSRUM:
Stort och trevligt rum med parkettgolv. Utgång till balkongen.

SOVRUM:
Ljust och rymligt sovrum. Här finns bra plats för sängen.

BADRUM:
Halvkaklade väggar och plastmatta på golvet. Utrustningen består av toalett, handfat och dusch.
Badrummet är i renoveringsbehov.

Övrigt

Balkong med morgonsol.
Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

BRF Fabian

Fri parkering på gården. Kö till garageplats.

Tvättstuga och förråd finns i källaren.

2011 skedde relining av stammarna. Fiber är inkopplat i fastigheten.

Under 2017 har porttelefon installerats vilket ger låsta portar och ökad trygghet. Vid försäljning fakturerar föreningen säljaren en avgift för omprogrammering av porttelefonen.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr och en medlemsavgift på 150 kr, totalt 650 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 473 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 183 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea55.5 Kvm
FöreningHSB:s Brf Fabian i Tomelilla
Avgift/mån2 621 kr/mån
Ingår i avgifteninkl värme, vatten, kabel-tv, sophämtning
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1962
UppvärmningFjärrvärme
TV / DataFiber

Driftkostnad

El2 400 kr/år
Försäkring708 kr/år
Total driftkostnad3 108 kr/år
Kök
Hall
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Balkong
Vy från balkong
Planritning
Hall