PRIS
4 350 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-04-25 17:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFJOLNER 22
Antal rum6 rum och kök
Pris4 350 000 kr
Byggnadsår1936
Byggnadstyp2 plan med källare
HissNej
Driftkostnad98 830 kr/år
EnergiklassE

Gedigen hyresfastighet med 5 lägenheter

Nybogatan 7 | Tomelilla

Gedigen, välskött och centralt belägen hyresfastighet med fem trivsamma lägenheter i varierande storlek, alla med normal till hög standard samt uterum, uteplats eller trädgårdstäppa att nyttja. Bra intäkter från stabila hyresgäster tillsammans med att driftskostnaderna hålls på en gynnsam nivå ger en god ekonomi för ägaren. Byggnaden är i mycket gott skick och har löpande underhållits och uppdaterats, huset byggdes om till lägenheter 2015.
Trygg och bekväm värme genom fjärrvärme, i samtliga hyror ingår el, värme, VA och sophämtning
Ägaren avser att avyttra fastigheterna genom överlåtelse av samtliga aktier i fastighetsägande bolag
Marknaden för hyreshus i Tomelilla är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna. Välkomna!

Info

Hyreshusenhet med en tvårumslägenheter samt fyra enrumslägenheter och hel källare total uthyrd lägenhetsyta är 214 kvm, källaren rymmer tvättstuga, teknikutrymmen och lägenhetsförråd samt förråd som ägaren disponerar, vidare finns en fristående förrådsbyggnad som ägaren disponerar

De totala hyresintäkterna är 378.672 kr/år, driftskostnaderna ligger på 98.830 kr/år vilket ger ett driftsnetto på 279.842 kr/år

 Areafördelning:
1:a om 40 kvm hyra 6540 kr/mån inkl värme, el och VA
1:a om 43 kvm hyra 6884 kr/mån inkl värme, el och VA
2:a om 55 kvm hyra 6891 kr/mån inkl värme, el och VA
1:a om 38 kvm hyra 5621 kr/mån inkl värme, el och VA
2:a om 38 kvm hyra 5620 kr/mån inkl värme, el och VA

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Boarea214 Kvm
Tomtarea406 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp2 plan med källare
Byggnadsår1936
FasadPuts
TakTegel, Plåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 956 000
Tomt264 000
Totalt2 220 000
År2022
Kod320

Driftkostnad

Värme50 220 kr/år
El29 090 kr/år
Vatten/Avlopp14 020 kr/år
Renhållning5 500 kr/år
Total driftkostnad98 830 kr/år
Välkomna
Tvättstuga
Parkeringsmöjlighet
Uteplats
Gatusida
Entré
Egen entré
Gårdssida
Gårdssida
Gårdssida
Utplats
Förråd
Pannrum
Planskiss
Planskiss
Planskiss