PRIS
5 500 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHöken 5
Antal rum15 rum och kök
Pris5 500 000 kr
Byggnadsår1940
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad103 221 kr/år

Välskött hyresfastighet

Gustavsgatan 24 | Tomelilla

Med ett bra driftnetto presenterar vi stolt denna hyresfastighet med centralt läge på Gustavsgatan.
Här erbjuds du möjligheten att förvärva en mycket välskött fastighet som i dagsläget rymmer sex välplanerade lägenheter där samtliga är i bra skick. Genom åren har nuvarande ägare förvaltat fastigheten väl och bland annat byggt om i princip hela till välfungerande lägenheter Fastigheten har ett centralt läge i Tomelilla med skola, centrum och kommunikationer på gångavstånd . Fastighetens ekonomi är mycket god med låga driftskostnader och en hög direktavkastning. Marknaden för hyreshus i Tomelillaregionen är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna. Trygg och bra uppvärmning via fjärrvärme. Välkomna!

Info

Hyreshusenhet med sex st lägenheter samt källare total uthyrd lägenhetsyta är 455 kvm, de totala hyresintäkterna är 556.440 kr/år. Vilket ger en genomsnittlig hyresnivå på 1223 kr/kvm/år

Huset och lägenheterna har löpande uppdaterats, bland annat så har det byggts ny lägenhet samt så har källaren renoverats

Källaren har pannrum, tvättstuga och torkrum samt förråd.

Lägenheterna har normal lägenhetsstandard och har löpande uppdaterats.

Areafördelning:
3:a om 75 kvm hyra 7900 kr/mån inkl värme och VA
3:a om 85 kvm hyra 8793 kr/mån inkl värme och VA
3:a om 100 kvm hyra 9800 kr/mån inkl värme och VA
1:a om 35 kvm hyra 5787 kr/mån inkl värme och VA
2:a om 60 kvm hyra 7499 kr/mån inkl värme och VA
3:a om 100 kvm hyra 6591 kr/mån inkl värme och VA + balkong om ca 30 kvm
Denna lägenhet har en markant lägre hyra än övriga så här finns möjlighet till ökade intäkter.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum15 rum och kök
Tomtarea499 Kvm
Boarea485 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1940
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad2 489 000
Tomt630 000
Totalt3 119 000
År2019
Kod320

Driftkostnad

Värme46 882 kr/år
Vatten/Avlopp38 465 kr/år
Renhållning12 074 kr/år
Försäkring5 800 kr/år
Total driftkostnad103 221 kr/år
Mysig innegård
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 4
Lägenhet 4
Lägenhet 4
Lägenhet 5
Lägenhet 5
Lägenhet 5
Lägenhet 6
Lägenhet 6
Lägenhet 6
Tvättstuga
Förråd
Källare
Källare
Översikt
Gatusida
Gatusida
Gatusida
Planskiss
Planskiss