Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
995 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-03-03 16:15
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris995 000 kr
Avgift/mån4 317 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Sophämtning, Kabel-TV
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Byggnadsår1966-1969
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2
HissNej
Lgh nr221
Andelstal, ägande0.73245
Driftkostnad4 339 kr/år

Unik och renoverad 3:a

Björkebogatan 6 D | Tomelilla

Välkommen till detta nyrenoverade hem som är helt inflyttningsklart för nästa ägare, extra trivsamt med en genomgående gavellägenhet som har fönster i tre väderstreck. Under senaste månaderna har hela bostaden helrenoverats med nytt kök, helkaklat badrum samt enhetliga golv. Planlösningen förändrades också under renoveringen och ger ett unikt hem med en jättebra planering. Spännande med en lägenhet utanför standarden!

Två rymliga sovrum med gott om möjligheter för förvaring ger ett hem som är lika bra för singeln som för den lilla familjen. Snyggt helkaklat badrum med dusch uppskattar de flesta och likaså ett nytt, snyggt kök med gott om utrustning och förvaring. Inglasad balkong, behaglig hyresnivå samt drygt 12000 i fonden för att sätta den personliga touchen är ytterligare plusvärden. På andra våningen bor man i lugn och ro utan insyn, området är välskött och lugnt samtidigt som det är gångavstånd till centrum.Välkommen till en bostad utan måsten - bara att flytta in och trivas!

Planbeskrivning

Hall
Ljus och rymlig känsla möter oss så snart vi kliver in om dörren, öppet mot kök och matplats ger trivsamhet. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och en praktisk klädkammare Enhetligt trägolv leder oss genom hela bostaden, praktiskt och inte minst snyggt! Tillika är elen i bostaden utbytt, tryggt och säkert!

Sovrum
Ett väl tilltaget sovrum som har en klädkammare i anslutning. Praktiskt vare sig rummet nyttjas som kontor, barnrum eller sovrum

Badrum
Fräscht och helkaklat badrum i modernt vitt och grått. Utrustning är dusch wc och handfat, praktiskt med handdukstork och tryggt med våtrumsintyg och säkert vatten. 

Kök
Smakfullt vitt kök med mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel ovanför bänkytorna. Det finns mycket utrymme för förvaring tack vare ovanskåp kombinerat med mestadels lådor på nedre delen. Diskmaskinen sköter disken och övrigt utrustning består av spis, köksfläkt och kombinerad kyl och frys, även en praktisk tvättmaskin har installerats.  Vi finner även en bra matplats invid gavelfönster såväl som utgång till den inglasade balkongen. 

Vardagsrum
Tack vare gavelfönstret vid matplatsen lämpar sig denna lägenheten extra bra för hel vägg mellan kök och vardagsrum, vilket ger extra bra möbleringsmöjligheter. 

Sovrum
Ett större sovrum med bra ytor och en rymlig klädkammare - perfekt!

Förråd
Ett mindre finns vid entrén och ett större finns i källaren i angränsande byggnad.

Fastighetsbeskrivning

Antal lägenheter: 150. Antal lokaler: 2. Garageplats finns att hyra.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 473 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 183 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea79 Kvm
FöreningHSB:s Brf Tigern i Tomelilla
Avgift/mån4 317 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Sophämtning, Kabel-TV
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1966-1969
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
TV / DataKabel-TV, fiber

Driftkostnad

El3 004 kr/år
Försäkring1 335 kr/år
Total driftkostnad4 339 kr/år
Välkomna
Badrum
Matplats
Vardagsrum
Sovrum
Entré
Vardagsrum
Sovrum
Hall
Sovrum
Sovrum
Balkong
Balkongutsikt
Välskött område
Planskiss