Renoverad enplansvilla i lugnt område

Eva Holmgrens väg 17 | Tomelilla

Denna trivsamma enplansvilla renoverades under 2017 och erbjuder nu en sällsynt möjlighet att bara kunna flytta in och börja njuta och trivas omedelbart! Vad sägs om bland annat nytt kök, nytt helkaklat badrum, ny luft/vattenvärmepanna och inte minst det stora härliga trädäcket i västerläge. Tomten är väl tilltagen men lättskött och i etage vilket är unikt och ger en känsla utöver det vanliga såväl som en egen oas.

Det är en välplanerad bostad där allt man behöver har fått sin givna plats, tre sovrum och en rymlig tvättstuga ger ett enkelt vardagsliv. Tvättstugan är också en bra groventré då den leder direkt till garaget, bekvämt! Familj, par eller singel – detta är ett hem som passar oavsett livssituation tack vare sin lagom storlek, det finns plats samtidigt som det inte känns för stort. Välkommen till detta inflyttningsklara hem i ett lugnt villakvarter med bekvämt avstånd till centrum.

Rumsbeskrivning

Hall
Redan i den centrala hallen möter den ljusa känslan oss. Samma golv, en extra slitstark laminat, löper genom hela bostaden och tillsammans med mestadels vita väggar skapas en enhetlig atmosfär. Till höger finner vi förrådet med utgång till trädgården samt den stora tvättstugan med pannrum och utgång till garaget. Rakt fram når vi sovrummen, vardagsrummet, gästtoaletten och köket.

Kök
Vilken fröjd med ett totalrenoverat kök från 2017. Den smakfulla köksinredningen från IKEA gör vardagslivet behagligt med gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor. Alla vitvaror är rostfria vilket känns modernt och stilrent såväl som enhetligt. Utrustningen består av inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin och kyl och frys – båda i fullhöjd. I köket finns plats för ett rejält matbord och i detta fina kök spenderar man gärna tid med såväl matlagning som måltider. Det finns också en dörr ut till trädäcket om fikan eller kvällsmaten ska avnjutas i kvällssolen.

Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med plats för såväl soffa som matrumsbord. Från vardagsrummet nås ett av sovrummen – vilket också ger möjligheten för ännu större sällskapsytor om inte alla sovrummen behövs. Även en mindre uteplats under tak nås från vardagsrummet.

Sovrum
I bostaden finns tre sovrum – perfekt för familjen! Ljusa och trivsamma rum med smakfulla fondväggar.

Badrum
Badrummet har totalrenoverats under 2017 – så skönt och dessutom snyggt! Golvet är mörkare klinker, väggarna är vit kakel och i taket är det spotlights. Utrustningen består av rymlig dusch med glasdörrar, wc, kommod med dubbla handfat, vägghängt förvaringsskåp och vattenburen handdukstork.

Gästtoalett
Praktiskt med en separat gästtoalett. Fin med klinkergolv och tapetserade väggar och utrustad med wc och handfatskommod.

Förråd
Förrådet har tidigare varit tvättstuga och därför finns vatten och avlopp i detta utrymme. Klinkergolv och målade väggar.

Tvättstuga
Den stora tvättstugan är bra placerad för att hålla både tvätt och smuts borta från bostaden – kommer man hem från ett smutsigt jobb kan arbetskläderna stanna i tvättstugan då den nås direkt från garaget. Skönt ett ha en groventré såväl som att enkelt komma till garaget och förrådet som finns i anslutning. Tvättstugan har klinkergolv, vita väggar och utrustning i form av tvättmaskin (2013), torktumlare (2016) och vask. I anslutning till tvättstugan finns också pannrummet.

Garage och förråd
Plats kan man inte ha för mycket! Dessutom skönt att garaget och förrådet är i direkt anslutning till bostaden.

Tomt
Häftig tomt i etage! Från trädäcket kliver vi ner i trädgården som verkligen känns som en egen fristad, ombonat och med massa möjligheter för den intresserade. På tomten finns en lekstuga som ingår i köpet. På entrésidan får flera bilar enkelt plats på den rejäla uppfarten.

Renovering och underhåll

2018
– Byggt trädäck
– Renoverat tvättstugan
– Panel på och målning av förrådsvägg utvändigt

2017
– Alla rum har tapetserats/målats om och nytt golv har lagts i hela bostaden.
– Satt igen dörr mellan kök och sovrum
– Nya innerdörrar i hela bostaden
– Totalrenoverat kök
– Totalrenoverat badrum
– Gjort om uppfart och lagt ny singel
– Lagt om taket på främre delen av garaget (bakre delen omlagt sedan tidigare ägare)
– Ny elcentral och delvis ny el
– Installerat luft/vatten värmepump (dec 2017)
– Renoverat gästtoalett
– Upprensning av tomt

2014
– Nya fönster och altandörrar

Allmänt

Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick.

Bostad ida’ Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-840 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används istället detta) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Området: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall – en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort – Nybrostrand.

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum 4 rum och kök
Varav sovrum 2 – 3
Tomtarea 1 214 Kvm
Boarea 93 Kvm
Biarea 41 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp 1-plan
Byggnadsår 1970
Fasad Tegel
Tak Tegel
Plåtarb Målad plåt
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Grundläggn Betongplatta
Fönster 2-glas isoler
Vatten och avlopp Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Ventilation och kyla Självdrag
TV / Data ADSL (fiber finns i tomtgränsen men ej anslutet till huset)

Taxeringsvärde

Byggnad 452 000
Tomt 253 000
Totalt 705 000
År 2015
Kod 220

Driftkostnad

Värme 21 519 kr/år
Vatten/Avlopp 6 300 kr/år
Renhållning 1 610 kr/år
Försäkring 4 226 kr/år
Total driftkostnad
Driftkommentar
33 655 kr/år
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel
PRIS
1 795 000 KR
Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Elisabeth Nilsson
073-577 06 66
elisabeth@bostadida.se
Visningar

15/12 11:00
Visas lördag 15/12 kl 11.00, visningsanmälan krävs. Välkommen!

Anmäl dig till visning
Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
Fastighetsbeteckning Myran 3
Tomtarea 1 214 Kvm
Boarea 93 Kvm
Biarea 41 Kvm
Antal rum 4 rum och kök
Varav sovrum 2 – 3
Pris 1 795 000 kr
Byggnadsår 1970
Byggnadstyp 1-plan
Driftkostnad 33 655 kr/år

Planlösning

Visa planlösning

Fler objekt

Visa fler objekt

Välkommen att kontakta oss om du ska sälja eller köpa bostad, för en fri värdering av ditt nuvarande boende eller för hjälp att spana efter ditt nya drömhem!