Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 495 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 400 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2020-08-09 22:00
Budgivare 1: 1 400 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-08-15 15:30
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningNoshörningen 19
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 495 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad40 995 kr/år

Gedigen villa centralt i Tomelilla

Ystadsvägen 8 | Tomelilla

Välkomna till en gedigen villa med härlig utemiljö. Här bor ni i en härlig rymd och med centrum på bekvämt avstånd. Bostaden erbjuder bland annat generös takhöjd, skön spa-avdelning och ett härligt ljusinsläpp. Här finner vi stora sociala ytor, ytsmart badrum samt kök med matplats och utgång till skön terrass i soligt syd-västläge. Flera grundläggande förbättringar har gjorts, ny dränering, nya inkommande VA-rör samt nyare el och tak är några exempel. Effektivt uppvärmningssystem med pellets ger tillsammans med 3-glas fönster och den gedigna byggnaden låga driftskostnader. I den generösa trädgården samsas flera fina växer och planteringar med vackra utsmyckningar och härliga gräsytor som bjuder in till lek för hela familjen. Beroende på solens gång kan ni nyttja den delvis överbygga träterrassen vid trädgårdsentrén, farstukvisten eller någon av de naturliga umgängesytorna i trädgården för middagsbjudningar eller fikastunder med familj och vänner! Välkomna på visning.

Planbeskrivning

Entréplan 
Hall
Från gatusidan kliver vi in i en hall med den fina trappan till övre plan, härifrån når vi också badrummet, köket och vardagsrummet. Smart spotbelysning och nedgång till källaren

Badrum
Badrum med kakel och klinker i moderna toner. Utrustningen består av wc, handfat, handdukstork och dusch i ett eget utrymme bakom en duschvägg. Golvet är uppvärmt med el golvvärme.

Vardagsrum och matrum
Både vardagsrum och matrum är ljusa och trivsamma rum med högt i tak. Mellan rummen finns ett fint tegelvalv som skapar en diskret avdelning. I vardagsrummet finner vi även en vacker stjärnhimmel som skänker rummet och bostaden en härlig karaktär. 

Kök
Ett kök med vacker ekinredning och sobra färger. Utrustningen består av häll, köksfläkt, ugn (2016), micro (2018), diskmaskin (2015) samt kyl och frys. Från köket nås en lite hall en solig terrass och uteplats. 

Övre plan
Hall
Liten nätt hall som ger entré till övriga rum. En plats för en god bok eller kanske en liten skrivbordshörna.

Sovrum
Ett stort sovrum med ljusinsläpp från takkupan.

Sovrum
Ytterligare ett generöst sovrum finns på övre plan – men här med ljusinsläpp från gavelfönster.

Toalett
Skönt och praktiskt med en toalett på övre plan! Utrustad med wc samt litet handfat.

Källare
Mindre källardel under trappan lämplig för matförvaring med extra frys

Spa/Tvättstuga
Ett rum som genomgripande renoverats med bytta ledningsrör och uppgjutet golv, nu bildar det ett härligt avkopplande relaxrum med både bubbelbad och sköna ytor för sittmöbelemang, även husets tvättstuga får plats här. 

Pannrum
Stort rum med en rejäl pelletspanna (2006), utbyggbar med solvärme.

Förråd
Förrådsutrymme som i dag upptas till stora delar av en bulktank för pellets.

Verkstad
Bra verkstadsutrymme med utgång mot trädgården.

Övrigt

Helt fantastisk utemiljö, en oas som måste upplevas med bland annat stort trädäck delvis överbyggt för solsegeltak samt med flera dekorativa inslag, snygg vagn med vackra planeringar, sköna uteplatser och fina odlingar.

Utmärkta parkeringsplatser vid husets båda sidor.

Förbättringar bland annat:
Nytt staket samt konstruktion för solsegeltak 2020
Ny dränering med platonmatta 2018
Ny trappa 2018
Ombyggnad trädäck 2018
Inkommande vatten och avlopp bytt ut till gatan samt en del av rören inne i källaren.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea863 Kvm
Boarea127 Kvm
Biarea75 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1930
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningPellets
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataADSL, fiber finns i närområdet

Taxeringsvärde

Byggnad501 000
Tomt229 000
Totalt730 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme13 500 kr/år
El15 300 kr/år
Vatten/Avlopp4 772 kr/år
Sotning520 kr/år
Renhållning1 695 kr/år
Försäkring5 208 kr/år
Total driftkostnad40 995 kr/år
Kök
Badrum
Spa
Matrum
Hall
Hall
Vardagsrum
Kök
Sovrum
Toa
Hall
Sovrum
Härligt
Avkopplande
Tvättstuga
Förråd
Rejäl panna
Trädäck
Härlig utemiljö
Plats för utekök
Härlig utemiljö
Härlig utemiljö
Ett smycke
Entré
Lättskött och lekvänligt
Gatusida
Trädgårdssida
Gatusida
Planskiss
Planskiss
Planskiss