Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 750 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 650 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2022-06-22 12:32
Budgivare 1: 1 650 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTjädern 16
Antal rum3 rum och kök + källare
Varav sovrum2
Pris1 750 000 kr
Byggnadsår1970
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad44 071 kr/år

Enplansvillla med källare på lugnt läge

Yngve Andréns Väg 5 | Tomelilla

Välkomna till Yngve Andréns Väg 5 – en bostad belägen på en vacker tomt med inbjudande trädgård, inglasat uterum, prunkande rabatter, trädgårdsland och en damm med näckrosor.

Bostadens entréplan erbjuder ett praktiskt och ljust kök med god plats för matbord, två sovrum med möjlighet att inreda ytterligare ett, badrum med badkar samt ett rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och umgängesytor där både soffa och matgrupp får utrymme. Härligt med uterum där man gärna sitter och njuter långt ut på kvällskvisten.
Praktiskt med ett rymligt garage med plats för både bil och redskap i direkt anslutning. I källaren finner du en gillestuga med öppen spis, tvättstuga, badrum, hobbyrum med uppgång till garaget och ett rum med möjlighet till ytterligare ett sovrum.

Garage med plats för en bil.

Välkomna på visning av denna villa i lugnt och fridfullt kvarter där såväl vuxna som barn kan känna sig trygga, nära lekplats endast ett stenkast från centrum, buss- och tågstation samt skolor!

Planbeskrivning

HALL
Vi kommer in i en välkomnande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor.

KÖK
Vi kommer in i bostadens hjärta, här möts vi av ett stilfullt kök med mycket bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen. Utrustningen består av kyl/frys, spis och spisfläkt. Trivsam matplats vid fönstret.

VARDAGSRUM
Ett härligt rum med stora fönster mot uterummet och trädgården. Ljusa och fina kulörer på väggarna och på golvet ligger ett vackert parkettgolv/matta. Här finns bra med plats för både soffgrupp och matrumsmöbler. Utgång till uterummet. För er som önskar ett till sovrum går det bra att sätta upp väggen som tagits ner (dörren finns bevarad).

BADRUM
Ett ljust badrum med två fönster. Utrustningen består av wc, handfat, skåp och badkar.

TVÅ SOVRUM
Två rum som passar utmärkt som sovrum, barnrum eller kontor. I det stora finns bra förvaringsmöjligheter i garderoberna och utgång till uteplatsen.

Källare
HALL
Fint och fräscht. Härifrån kommer vi vidare till gillestuga, förråd, hobbyrum/verkstad, matkällare, tvättstuga, pannrum och uppgång till garaget.
 
GILLESTUGA
Vi kommer ner i en mysig gillestuga med plats för gemenskap. Öppenspis med kassett ger skön värme och mysig stämning. 

BADRUM
Praktiskt med ett badrum på varje våningsplan. Utrustningen består av toalett, handfat och dusch. 

RUM
Perfekt för tonåringen, gästerna eller kontoret.

HOBBYRUM
Ett utmärkt rum för hemmakontoret eller hobbyverksamheten, uppgång till garage.

TVÄTTSTUGA
Bra utrymme med tvättmaskin, frysbox och bra skåp med kran och bänkskiva som underlättar vid vikandet av tvätten! 

PANNRUM
Här finns elpannan och förvaringsutrymme.

GARAGE
Elektrisk garageport.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök + källare
Varav sovrum2
Boarea104 Kvm
Biarea104 Kvm
Tomtarea940 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1970
FasadTegel
TakTakpannor
StommeTrä
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
MurstockÄr i bruk
Fönster2-glas och 3-glas (delvis nya från 2015)
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningElpanna - vattenburet system

Taxeringsvärde

Byggnad1 085 000
Tomt312 000
Totalt1 397 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El25 311 kr/år
Vatten/Avlopp8 087 kr/år
Renhållning2 434 kr/år
Försäkring8 239 kr/år
Total driftkostnad44 071 kr/år
DriftkommentarFörsäkringen är en stor villaförsäkring.
Stig på!
Köket
Allrum
Allrum (som går att göra till ett sovrum igen)
Uterum
Uterum
Badrum
Sovrum med garderober
Sovrum/Tv-rum
Entré och hall
Gillestuga
Badrum i källaren
Rum
Hobbyrum
Pannrum
Tvättstuga
Garage
Utmärkt med plats för soptunnorna
Vacker stensatt uppfart
Härlig uteplats
Källarplan
Bostadsplan