Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
580 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris580 000 kr
Avgift/mån2 970 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, , Sophämtning,
FöreningBrf Trunahög
Byggnadsår1946
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning1
HissNej
Lgh nr2056-104
Andelstal, ägande7.077
Driftkostnad3 476 kr/år

Helrenoverad tvåa på första plan med låg avgift

Vivegatan 20 A | Borrby

Ljust, smakfullt och hemtrevligt är ord som beskriver detta fina nyrenoverade hem. Vi finner en välplanerad tvåa med låg avgift på första våningen i populär bostadsrättsförening på Vivegatan, Borrby. Lugnt och fridfullt läge i utkanten på byn med fint gemensamhetsutrymme i den stora trädgården och uterummet samt med härlig utsikt över fälten. Lägenheten har vackert parkettgolv, snyggt badrum och ett fint kök med bra matplats och vacker gårdsutsikt. Borrby är en attraktiv by med mycket god allmänservice, cykelavstånd till havet och bra bussförbindelser med både Ystad och Simrishamn. Välkomna till en mycket snyggt renoverad, trivsam och prisvärd bostad med endast 2970 kr i månadsavgift, billigare boende blir svårt att finna

Planbeskrivning

Hall
Vi kliver in i en rymlig hall med flertalet garderober. Vi når vi alla rum härifrån - välplanerat! Vacker tapet på väggarna och enhetligt golv som leder oss genom hela lägenheten. 

Kök
Jätte fint kök med vit inredning tillsammans med svart kakel och grå bänkskiva - smakfullt och stilrent. Utrustningen består av diskmaskin, spis och fläkt samt kombinerad kyl och frys. En mindre matplats med utsikt över gården finns i köket - trivsamt och praktiskt.

Sovrum
Sovrummet nås från hallen och är ett ljust rum med garderober. Ytterligare garderober finns precis utanför i hallen.

Badrum
Snyggt badrum! Vitt klinkers på golvet och svart och vitt kakel på väggarna - stilrent och enkelt att sätta sin prägel med handdukar m.m. Bra duschhörna och övrig utrustning är wc samt en mindre handfatskommod. 

Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen. Parkettgolv och vita väggar med fondvägg

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea48 Kvm
FöreningBrf Trunahög
Avgift/mån2 970 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, , Sophämtning,
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1946
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Driftkostnad

El3 476 kr/år
Total driftkostnad3 476 kr/år
Vardagsrum
Badrum
Gårdssida
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Hall
Entré
Balkong
Tvättstuga
Gatusida
Planskiss