Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 895 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningVemmerlövstorp 13:7 & 13:9
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Pris2 895 000 kr
Byggnadsår1942
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad41 613 kr/år
EnergiklassE

Hästgård på Österlen med mark på högt läge med underbar utsikt!

Vemmerlövstorpsvägen 20 | Gärsnäs

Välkommen till en lantligt belägen och trivsam mindre gård med stora möjligheter på Österlen! Ekonomibyggnaderna är generösa och fördelade på ett häststall, ett mindre kostall, loge och ett rymligt garage. Finns längtan efter att ha egna odlingar är möjligheterna stora och oändliga! Gården omges av fantastisk natur och med endast dryga milen till natursköna Knäbäckshusen om man önskar att uppleva havet och vidare endast två kilometer till fina Gyllebosjön.
Bekvämligheter som vårdcentral, affär, skola, förskola och kommunikation med Pågatåg som tar dig både österut till Simrishamn eller västerut mot Ystad och vidare till Malmö, finns i Gärsnäs som ligger ca 7 km bort.
Varmt välkommen på visning!

Planlösning

Via entrén från innergården stiger vi in i hallen där det finns bra förvaringsmöjligheter i garderoben som löper över hela väggen med skjutdörrar. Till vänster kommer vi in i köket och vidare ut till grovingången och badrummet. I det helkaklade badrummet finns tvättmaskin, wc, handfat och dusch. 

Tillbaka i köket finner vi köksinredningen och med utrustning som består av spis, spisfläkt, micro och kylskåp. 

Från hallen kommer vi vidare till det stora vardagsrummet med fantastiskt ljusinsläpp tack vare de två stora fönsterna och med plats både för matsalsmöbler och soffa. I vardagsrummet finns trappan som leder upp till ovanvåningen. 

Övre plan:

Vi kommer upp i en mindre hall med ingång till två sovrum och en gästtoalett.

Generösa ekonomibyggnader med stall, loge och väl tilltaget garage. 

Renovering och underhåll

Badrum med golvvärme  2004

IVT luft/vatten värmepump 2009

Samfällda avloppet omgjort 2015

Dränerat runt huset och satt platonmatta (ej mot innergården) 2017, firma Anders Mårtensson

Nya ytterdörrar 2017

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Danska smörrebröd hos Tina på Bullen & Bönan m.m.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea108 Kvm
Biarea58 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1942
FasadPlåt
TakPlåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnKällare
Fönster3-glas och 2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten (1990). Samfällt avlopp (2015)
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 036 000
Tomt350 000
Totalt1 978 000
År2020
Kod120

Driftkostnad

Värme23 054 kr/år
Vatten/Avlopp9 600 kr/år
Renhållning1 182 kr/år
Försäkring7 777 kr/år
Total driftkostnad41 613 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel
Kök med bra avställningsytor
Ca 3 hektar mark
Helt underbar utsikt att avnjuta!
Insynsskyddad innergård med lä från Österlens vindar
Välkomna in!
Kök
Vardagsingång med bra möjligheter till att hänga av ytterkläder
Badrum med dusch och tvättmaskin
Rymligt vardagsrum med plats för både matsalsmöbler och soffa som inbjuder till att umgås!
Trappan som leder upp till ovanvåningen
Liten hall med möjlighet till en kontorshörna
Sovrum ovanvåning
Sovrum ovanvåning
Toalett med vask och wc
Verkstad/hobbyrum i källaren
Förbrett för en ev tvättstuga i källaren
Uterum
Plats till att parkera sin eventuella traktor
Stallplatser
Stall
Ekonomibyggnad
Plats för egna höns
Rymligt garage
Underbar utsikt!
Omgivningsbild
Stor mark med goda möjligheter för egen odling och djurhållning
Vemmerlövstorp
Planskiss bottenvåning
Planskiss ovanvåning