Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
250 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
Antal rum1 rum och kök
Pris250 000 kr
Avgift/mån3 222 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning, Bostadsrättsförsäkring
FöreningHSB brf. Bläckfisken Tomelilla
Byggnadsår1958
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2
HissNej
Lgh nr19
Andelstal, ägande1.66789
Driftkostnad2 355 kr/år

Etta med balkong och renoverat badrum

Västergatan 45 | Tomelilla

Ett litet nätt hem för dig i farten eller kanske dig som ska flytta hemifrån! Västergatan har ett centrumnära läge med gångavstånd till såväl Tomelillas serviceutbud som buss- och tågstation med goda förbindelser.

Tack vare föreningens stambyte under 2016 är badrummet nytt och snyggt med kakel och klinker. I köket finns den charmiga originalinredningen kvar och ett matbord får bra plats vid fönstret. Andra plus är bra med förvaring och en rymlig balkong så man kan njuta av frisk luft och vackert väder. Välkommen på visning!

Planbeskrivning

Vi kliver in i en ljus hall med praktisk och snyggt klinkergolv samt bra förvaring i garderober. Till höger finner vi det fräscha badrummet med klinkergolv och kaklade väggar. Både skönt och tryggt med ett renoverat badrum, dessutom i föreningens regi under stambyte på fastigheten. Utrustningen i badrummet består av vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch.

I vardagsrummet är det vita väggar och vackert trägolv, härifrån når vi den väl tilltagna balkongen med trätrall- härligt! Från vardagsrummet når vi också köket, ett klassiskt arbetskök med charmig originalinredning och vackert klinkergolv i grå nyans. Utrustningen består av spis och kyl/frys. Ett stort plus är att det finns utrymme för ett matbord i köket vilket ger en rymligare känsla.

BRF Bläckfisken

I källaren finns cykelförråd, lägenhetsförråd och tvättstuga.

Under 2018/2019 har tvättstugan renoverats. Under 2016 har stambyte på fastigheten utförts och badrummen renoverats av fackman. Föreningen har även haft en genomgång av lägenheternas el och gjort nödvändiga byten. Fönster och balkongdörrar byttes under 2011.

Fri parkering. Till garagen är det separat kö.

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 473 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 183 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea36.5 Kvm
FöreningHSB brf. Bläckfisken Tomelilla
Avgift/mån3 222 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning, Bostadsrättsförsäkring
BalkongInglasad balkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1958
Fönster2-glas isoler
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataKabel TV/Fiber

Driftkostnad

El2 100 kr/år
Försäkring255 kr/år
Total driftkostnad2 355 kr/år
Badrum
Vardagsrum
Kök
Collage
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Utsikt
Gatusida
Gårdssida
Planskiss