PRIS
550 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Ida Jönsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
Antal rum2 rum & kök
Varav sovrum1-1
Pris550 000 kr
Avgift/mån3 750 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv, sophämtning och bostadsrättsförsäkring
FöreningBRF Spindeln nr 1
Byggnadsår1954
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning1
HissNej
Lgh nr3
Andelstal, ägande10.54
Driftkostnad3 631 kr/år
EnergiklassF

Välplanerad tvårumslägenhet på första våningen!

Västergatan 44 B | Tomelilla

Välkomna till Västergatan 44 B och denna ljusa och välplanerade tvårumslägenhet på första våningen, perfekt belägen med närhet till centrum. Lägenheten, som ligger en halvtrappa upp, välkomnar er med en genomtänkt planlösning.
Köket är utrustat med fin köksinredning och erbjuder en trivsam matplats vid fönstret där ni kan njuta av härligt ljusinsläpp. Vidare in i bostaden finner ni en praktisk klädkammare, ett rymligt sovrum, ett fräscht och helkaklat badrum samt ett generöst vardagsrum med utgång till en härlig balkong.
Här bor ni endast ett par minuters promenad från Tomelillas centrum som erbjuder allt man kan tänkas behöva – från restauranger, affärer, vårdcentraler och till goda kommunikationer.
Välkomna att anmäla er till visning!

Planlösning

HALL:
Ni välkomnas in i hallen där det finns bra med avhängningsmöjligheter för kläder och skor. Hallen är central och härifrån kommer ni vidare in till kök, sovrum, badrum och vardagsrum. Längs hallen finner vi en praktisk klädkammare som möjliggör förvaring i lägenheten.

KÖK:
Ljust och välplanerat med gott om skåp och en bra arbetsbänk. Här finns bra plats för matbordet. Utrustningen består av: spishäll, ugn, spisfläkt och kombinerad kyl/frys. Praktiskt förberett för diskmaskin.

SOVRUM:
Stort och bra med plats för dubbelsängen.

VARDAGSRUM:
Rymligt rum med stavparkettgolv. Extra plus för balkongen som gör att bostaden känns större och rymligare härliga sommarkvällar!

BADRUM:
Fräscht och snyggt med kakel och klinkers. Utrustningen består av handfat, toalett och dusch.

I källaren finns två bra förrådsutrymmen ett större och ett mindre.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum & kök
Varav sovrum1
Boarea53.3 Kvm
FöreningBRF Spindeln nr 1
Avgift/mån3 750 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv, sophämtning och bostadsrättsförsäkring
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1954
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataKabel TV/fiber

Driftkostnad

El2 104 kr/år
Försäkring1 527 kr/år
Total driftkostnad3 631 kr/år

Ekonomi

Nettoskuldsättning105 586 kr