Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
595 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2022-01-30 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Pris595 000 kr
Avgift/mån5 944 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Renhållning, Bostadsrättsförsäkring
FöreningHSB brf. Bläckfisken Tomelilla
Byggnadsår1957-1958
Våning2
HissNej
Lgh nr6
Andelstal, ägande3.29370
Driftkostnad6 297 kr/år

Rymlig trea på andra våningen

Västergatan 41 | Tomelilla

Denna stora gavellägenhet är trivsam med en härlig rymd. I ena halvan finner vi de två sovrummen, badrummet och en hall med gott om förvaring. I andra halvan finner vi sällskapsytorna i form av ett rymligt vardagsrum, kök och en separat matplats. En mycket bra planlösning helt enkelt! Med fönster i tre väderstreck får man en ljus och hemtrevlig bostad. Ett extra plus är den rymlig balkongen i västerläge!

Från Västergatan är det nära till såväl centrum som buss- och tågstation - bra läge!

Planlösning

Hall
Vi stiger in i en hall med gott om plats. Skönt med en centralt placerad hall som leder till lägenhetens alla rum. Totalt finns det åtta garderober i hallen, två st vid entrén och sex st utanför sovrummen - en bra planering som sparar mycket golvyta i sovrummen. Ljusa väggar och laminatgolv. 

Sovrum
Det finns två sovrum där det ena är något större än det andra. 

Badrum
Badrummet totalrenoverat i samband med stambytet 2016.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för både matrumsmöbler och soffhörna. Från vardagsrummet når vi även balkongen där man i lugn och ro kan njuta av kvällssolen.

Kök
Originalköket har uppdaterats med luckor som är ljusa och fräscha. Ett utmärkt kök med fina bänkskivor i praktisk arbetshöjd med gott om förvaring. Ny spis, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. 

Matplats
Utmärkt med en separat matplats i direkt anslutning till köket -  trivsamt. 

Övrigt
Förråd, matkällare och tvättstuga finns i källaren.  

BRF Bläckfisken

I källaren finns cykelförråd, lägenhetsförråd och tvättstuga.

Under 2018/2019 har tvättstugan renoverats. Under 2016 har stambyte på fastigheten utförts och badrummen renoverats av fackman. Föreningen har även haft en genomgång av lägenheternas el och gjort nödvändiga byten. Fönster och balkongdörrar byttes under 2011.

Fri parkering. Till garagen är det separat kö.

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr/medlem och en medlemsavgift på 300 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 483 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 208 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea77.5 Kvm
FöreningHSB brf. Bläckfisken Tomelilla
Avgift/mån5 944 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Renhållning, Bostadsrättsförsäkring
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

Byggnadsår1957-1958
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataKabel-tv, fiber via Telia.

Driftkostnad

El4 800 kr/år
Försäkring1 497 kr/år
Total driftkostnad6 297 kr/år
Hall med garderober
Separat matplats
Kök
Rymligt vardagsrum med plats för matsalsmöbler
Möblerbar balkong
Bra med garderober
Utsikt från balkongen
Sovrum
Gästrum/sovrum
Planlösning
Helkaklat badrum
Välkomna till Västergatan 41!