Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
675 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris675 000 kr
Avgift/mån4 000 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-TV och sophämtning
FöreningBrf Västervången
Byggnadsår1964
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning1
HissNej
Lgh nr1
Andelstal, ägande0.0896
Driftkostnad4 000 kr/år

2:a på första vån. med centralt läge

Västergatan 40 | Tomelilla

På ett bra läge i populärt område finner vi denna ljusa, fräscha och hemtrevliga gavellägenhet på första våningen. En halvtrappa upp möts vi av en bostad med en trivsam och genomgående planlösning, ett rymligt vardagsrum, sovrum med väl tilltagna garderobsutrymmen och ett trivsamt kök med bra matplats. Badrummet är ljust och fint tillika kompletterat med tvättmaskin. Härligt med balkong i bästa solläge och med skön utsikt. Bara ett par minuters promenad bort ligger Tomelillas centrum som erbjuder allt man behöver så som restauranger, affärer, goda kommunikationer och mycket, mycket mer. Låg månadsavgift på 4000 kr/mån inkl. värme och vatten är andra plusvärden.
Allt är fräscht, snyggt och klart för inflyttning.
Välkomna!

Planlösning

HALL:
Vi kommer in i en hall, här finns bra avhängningsmöjligheter för kläder och skor. Hallen fungerar som spindeln i nätet och härifrån kommer vi vidare in till kök, badrum, vardagsrum och sovrum. Längs hallen finner vi en praktisk klädkammare.

KÖK:
Ljust, fräscht och välplanerat med gott om skåp och en bra arbetsbänk. Här finns bra plats för matbordet. Utrustningen består av: spis, spisfläkt (2020) och kombinerad kyl/frys(2017).

VARDAGSRUM:
Trivsamt, rymligt och lättmöblerat rum, parkettgolv med vacker patina. Extra plus för balkongen som gör att bostaden känns större och rymligare.

SOVRUM:
Stort och bra med plats för dubbelsängen, vackert mönstrat golv tillika nylagt. Bra med garderober.

BADRUM:
Snyggt i ljusa kulörer. Utrustningen består av handfat, toalett, dusch och tvättmaskin.

I källaren finns två bra förådsutrymmen ett större och ett mindre.

Brf Västervången

Föreningen består av 12 lägenheter.

Tvättstuga, cykel förråd samt lägenhetsförråd finns i källaren.

Garage finns att hyra, dessa tilldelas enligt kösystem

Förbättringar, bland annat
2021 Relining av avloppet
2021 Fiber installerat i alla lägenheter.
2018 Isolerat vindsbjälklag

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea57 Kvm
FöreningBrf Västervången
Avgift/mån4 000 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-TV och sophämtning
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1964
Fönster2-glas isoler
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Driftkostnad

El4 000 kr/år
Total driftkostnad4 000 kr/år
Välkommen in!
Rymligt vardagsrum med plats för matsalsmöbler
Sovrum
Praktiskt med fönster och med egen tvättmaskin
Gatusida
Entré
Planritning