Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
590 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris590 000 kr
Avgift/mån3 998 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning,
FöreningBrf Västervången
Byggnadsår1964
ByggnadstypFlerfamiljshus
Våning2/2
HissNej
Lgh nr6
Driftkostnad6 000 kr/år

Välplanerad, fräsch och trivsam tvåa

Västergatan 40 | Tomelilla

Här är en hemmet för er som värdesätter ett lugnt och rofyllt läge, en solig balkong och charmiga attribut från 60-talet. På Västergatan, i populärt område och på andra våningen finner vi denna ljusa, genomgående och välplanerade lägenhet i en välskött mindre förening, vilket ger en härligt gemytlig atmosfär. Med en kortare promenad når man centrum med affärer, vårdcentral och goda kommunikation med tåg och buss.
Denna hemtrevliga tvåa erbjuder härlig potential. Här kan man skapa och påverka sitt boende samtidigt som grunden är utomordentlig med fina enhetliga golv, badrum i retro-look, ett mysigt kök med utrymme för matplats och ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen i västerläge, det perfekta väderstrecket för att avnjuta eftermiddags och kvällssolen. Förvaring finns såväl i det generösa sovrummet som i en bra klädkammare som nås från hallen.
Varmt välkomna till visning!

Planbeskrivning

HALL:
Vi kommer in i en mysig hall, här finns bra avhängningsmöjligheter för kläder och skor. Hallen fungerar som spindeln i nätet och härifrån kommer vi vidare in till kök, badrum, vardagsrum och sovrum. Vackert mörkt trägolv som är genomgående i hall, kök och sovrum, ägaren har valt att skydda detta med en matta.

KÖK:
Ljust och välplanerat med gott om skåp och en bra arbetsbänk. Här finns bra plats för matbordet. Utrustningen består av: spis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys

VARDAGSRUM:
Trivsamt, rymligt och lättmöblerat rum med snyggt ljust parkett, även detta skyddat med en matta. Extra plus för balkongen som gör att bostaden känns större och rymligare.

SOVRUM:
Stort och bra med plats för dubbelsängen. Bra med garderober.

BADRUM:
Badrum med retro-look som är halvkaklat och utrustat med badkar, handfat och wc. 

KLÄDKAMMARE
Stor och rymlig bra för förvaring i lägenheten.

I källaren finns två bra förrådsutrymmen ett större och ett mindre.

Brf Västervången

Föreningen består av 12 lägenheter.

Tvättstuga, cykel förråd samt lägenhetsförråd finns i källaren.

Garage finns att hyra, dessa tilldelas enligt kösystem

Förbättringar, bland annat
2021 Relining av avloppet
2021 Fiber installerat i alla lägenheter.
2018 Isolerat vindsbjälklag

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 20-40% av annonspriset.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea57 Kvm
FöreningBrf Västervången
Avgift/mån3 998 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning,
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1964
Fönster2-glas isoler
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Driftkostnad

El6 000 kr/år
Total driftkostnad6 000 kr/år
Gatusida
Vardagsrum
Badrum
Sovrum
Entré
Hall
Kök
Matplats
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Entrésida
Gatusida
Planskiss