PRIS
1 895 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2024-04-20 10:00
FULLBOKAD!

Anmäl dig till visning


2024-04-20 10:30
FULLBOKAD!

Anmäl dig till visning


2024-04-20 11:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning


2024-04-20 11:30
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning


2024-04-25 16:00
Välkommen att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningUllstorp 14:40
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Pris1 895 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad50 303 kr/år
EnergiklassD

Avstyckad gård i Ullstorp med närheten till centrum samtidigt som man bor på landet!

Ullstorp 1440 | Tomelilla

Välkomna till denna charmiga skånelänga som upplevs med en idyllisk atmosfär och belägen i området Ullstorp strax utanför Tomelilla, vilket ger dig både den fridfulla och lantliga miljön samtidigt som du har närheten in till centrum. Bostaden med sina synliga takbjälkar, massiva trägolv och ljusa rum gör att bostaden genomsyras av en genuin, tidstypisk och välkomnande känsla.
Ni välkomnas in i en hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och med en praktiskt inbyggd garderob. Vidare in i köket i lantlig stil möts ni av en gammal gedigen vedspis och köket är utrustat med fläkt, spis, kyl, diskmaskin, porslinsvask och bänkskiva i massivt trä. Praktiskt placerat ligger det ett skafferi som ger bra med förvaringsmöjligheter. Det intilliggande vardagsrummet har klinkersgolv med behagligt inlagd golvvärme, ljusinsläpp från två väderstreck vilket ger härligt ljus åt rummet. Det stora sovrummet är utrustat med kamin för extra kalla dagar. Husets badrum är beklätt med plastmatta på väggar och golv och är utrustat med wc, handfat i kommod, fläkt och hörnbadkar. I direkt anslutning till badrummet ligger tvättrummet med dusch, varmvattenberedare, tvättmaskin, torkskåp och till det bra förvaringsmöjligheter. Det större rummet är det bara fantasin som sätter stopp för över vad det kan användas till, kanske som en ateljé, hobbyrum eller som sällskapsrum för middagar och umgänge med vänner och familj. Övre plan inrymmer idag ett allrum, en toalett med wc och vask samt ett sovrum som går att stänga om med takfönster och ett rum i vinkel. Här finns goda möjligheter till att skapa ytterligare rum samt sällskapsrum eller tv – rum.
I den andra vinkeln av skånelängan finns det gott om förvaringsutrymme och som idag är oinredd men som kan inredas till bostad om så önskas. Den härliga uteplatsen av husets framsida inbjuder till rogivande avkoppling med kanske en god fika soliga och härliga dagar. Till fastigheten finns det även ett litet gästhus, vedskjul, ett garage med tre portar och ett hönshus. Trädgården har gräsmatta på såväl fram- som baksidan av huset med öppna fält runt fastigheten. Så sammanfattningsvis lever ni här i en lugn och avstressad miljö med närheten till Tomelilla centrum och till goda kommunikationsmöjligheter.
Varmt välkommen att boka in er till visning!

Renovering/förbättring

2019 Ny luft/luft varmvattenberedare
2019 Fiber
2020 Ny luft/luft värmepump

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea156 Kvm
Tomtarea3502 Kvm
Biarea81 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentarTillbyggnadsår 1995
FasadPuts
TakTakpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeLersten
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund, krypgrund, betongplatta och källare
MurstockI bruk
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration (infiltration från 2016)
UppvärmningEl
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 130 000
Tomt294 000
Totalt1 424 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El32 274 kr/år
Vatten/Avlopp3 199 kr/år
Sotning500 kr/år
Samfällighet2 500 kr/år
Renhållning4 900 kr/år
Försäkring6 930 kr/år
Total driftkostnad50 303 kr/år
DriftkommentarElförbrukning kWh 13 571 / år I renhållningsavgiften ingår slamtömning 1 ggr /år á 1200 kr Vägunderhåll, gemensamhetsanläggning 2500kr/år
Välkomnande hall
Skafferiet
Vardagsrummet
Sovrummet
Badrummet
Tvättrum
Rum ovanvåning