Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
4 950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningUllstorp 11:18 och del av Ullstorp 3:10
Antal rum8 bostäder
Pris4 950 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan samt stugor
HissNej
Driftkostnad59 765 kr/år
EnergiklassD

Fritidsby på Österlen

Ullstorp 1118 | Tomelilla

En liten fritidsby med enastående läge och stora utvecklingsmöjligheter. Fastigheten består i dag av ett bostadshus uppdelat i fyra lägenheter samt en lägenhet i friliggande byggnad och tre fristående stugor. Perfekta möjligheter att på tomten bygga ytterligare 5-8 stugor och tillika med möjlighet att köpa till mer tomtmark för ytterligare byggnation, varför inte din egen bostad.
Läget är bland det bästa man kan tänka sig för rumsuthyrning, precis invid golfbanan och med närhet till allt vad Österlen har att erbjuda tillika med gång och cykelavstånd till Tomelilla centrum. Husen, stugorna och lägenheterna är i utmärkt skick, alla har eget kök/pentry och fräscha badrum dessutom härliga uteplatser.
Ägaren har under senaste tiden hyrt ut stugor och rum på längre tider och har då haft intäkter på ca 417000 kr/år, med ändrad inriktning till mer säsongsuthyrning torde man med lätthet öka intäkterna med minst 200.000 kr/år
Välkomna att utforska er chans att bygga vidare på en unik möjlighe

Info

Bostäderna är i mycket bra skick med helkaklade badrum, klinkergolv och vackra trägolv. Alla bostäder har fiberanslutning.
Samtliga inventarier ingår

Gemensam tvättstuga och torkrum invid bostaden i den fristående byggnaden.

Fastighetsreglering kommer att ske i anslutning till överlåtelsen.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum8 bostäder
Boarea266 Kvm
Tomtarea8000 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan samt stugor
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentarStugor byggt på senare tid
FasadPuts Trä
TakEternit, plåt, papp
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och trä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta, torparegrund
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningJordvärme och luft/luft värmepump
Ventilation och kylaMekanisk och självdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad591 000
Tomt230 000
Totalt821 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El46 566 kr/år
Vatten/Avlopp2 500 kr/år
Renhållning3 218 kr/år
Försäkring6 415 kr/år
Övrigt1 066 kr/år
Total driftkostnad59 765 kr/år
DriftkommentarInkopplingsavgiften för kommunalt VA är betald. Möjlighet finns till kommunalt eller enskilt vatten och avlopp.
Rum
Badrum
Sovrum
Rum
Rum
Rum
Badrum
Sovrum
Rum
Entré
Kök
Matplats
Badrum
Sovrum
Vardagsrum
Uteplats
Uteplats
Uteplatser
Uteplats
Uteplats
På avstånd
På avstånd
På avstånd
På avstånd
Stugor med uteplats
Bostadshus
Bra parkering
Stuga