Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 690 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Ring, SMS eller mejl till Leif för enskild visningstid, 0766-365912 leif@bostadida.se

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGullvivan 3
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4-5
Pris1 690 000 kr
Byggnadsår1973
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad60 729 kr/år

Poolvilla på Lindesborg

Tunnbindaregatan 25 | Tomelilla

Med ett ypperligt bra läge i ett av Tomelillas bästa villakvarter ligger denna familjevilla. Mycket bra planlösning med stora och luftiga rum som gjort för umgänge och gemenskap. Flera mysiga sovrum, inrett kök med trivsam matplats och ytor som inbjuder till bak- och matlagning, perfekt! Gillestuga med barhörna och stort vardagsrum med utgång till insynsskyddad trädgård med uteplats och ett skönt pooldäck, härligt!! Utmärkt med nyare 3-glasfönster och bekväm luft/vatten värmepump. Bra parkeringsmöjligheter i både garage och på infarten. Närhet till skolor, dagis och centrum. Kort och gott en perfekt bostad för familjen.

Planbeskrivning

HALL:
Vi välkomnas på Tunnbindaregatan 25 av en stor och bekväm hall med goda förvaringsmöjligheter. Från hallen nås flertalet av våningsplanens rum och även nedre plan.
BADRUM:
Ljust och fint badrum med toa, vask och bubbelbadkar. Röret är pluggat.
VARDAGSRUM:
Väggarna är målade och ljusflödet rikligt via fönster. Köket ligger i nära anslutning. För större middagssällskap bjuds här till bords vid matsalsmöblemang och umgänge i soffdelen för vänner och familj. Härifrån nås trädgård med uteplats och pooldäck
KÖK:
Färger går i ljusa toner belysta med spotbelysning, även kaklet över arbetsbänk går i ljus färgsättning, harmonierar trivsamt med de nya mörkare luckor och arbetsbänkarna. Ett praktiskt kök som med sina ytor och tillgänglighet inbjuder till matlagning och bakning. Utrustningen består av häll, fläkt, ugn, mikrougn, kyl, frys och diskmaskin. Nya vitvaror behövs.Fuktskada vid vask och kyl/frys.Moderna inslag och snygga golv, bra med garderober. Flera av rummen kan även användas som kontor eller barnrum.

Nedre plan
GILLESTUGA:
Med öppen spis och en barhörna, kanske något för grabbkvällarna eller ett mysigt TV-rum. Vackert uppvärmt klinkergolvgolv. Öppen spis bör ses över av sotare.
SOVRUM:
Tidigare har detta varit ett allrum med är numera ett ungdomsrum, utgång till garage.
TOA:
Perfekt med toa på båda våningsplanen
DUSCH/BASTU:
Invid toan finns dusch med en bastu innanför. Bastuaggregat ur funktion.
FÖRRÅD
Vid toan finner vi ett mindre förråd perfekt som matkällare och ett större lite mer allmänt förråd på vägen mot tvättstugan.
TVÄTTSTUGA:
Stort och rymligt med tvättmaskin, torktumlare och grovvask. Bra arbetsytor för vikning av kläder, kassaskåp som ingår.
PANNRUMMET:
Även här går utmärkt att förvara om man så behöver.


Övrigt

Trivsam lättskött och insynsskyddad trädgård med stort pooldäck på ca 8x3 meter, poolen skyddas av ett pooltak och har ett reningsverk samt dammsugare som ingår. Backwash på poolen ur funktion.

Bekvämt med gräsklipparrobot

Stort garage med fjärrmanövrerade port och bra parkering utanför om man föredrar detta.

Förbättringar bland annat, badrum renoverat 2012, nya fönster 2011, pool 2011 och nytt kök 2010

 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea112 Kvm
Biarea141 Kvm
Tomtarea700 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1973
FasadTegel och trä
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad976 000
Tomt218 000
Totalt1 194 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El44 400 kr/år
Vatten/Avlopp9 633 kr/år
Renhållning1 696 kr/år
Försäkring5 000 kr/år
Total driftkostnad60 729 kr/år
DriftkommentarHöga driftskostnader beror till stor del på poolen.
Kök
Badrum
Gillestuga
Vardagsrum
Kök
Sovrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum/Kontor
Hall
Toa
Ungdomsrum
Gillestuga
Bastu
Dusch
Planskiss nedre plan
Planskiss Entréplan
Gatusida
Härligt
Uteplats
Gatusida
Skön Pool
Uteplats