PRIS
5 800 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTryde 19:6
Antal rum8 rum och kök
Varav sovrum4-5
Pris5 800 000 kr
Byggnadsår1915
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad46 022 kr/år
EnergiklassD

Häst och poolgård i toppklass

Tryde 1906 | Tomelilla

Hästgård som erbjuder det mesta i absolut toppklass, en gård som andas genuin kvalitet och bjuder på ett lyxigt pool, spa och relaxområde, uppvärmt och insynsskyddat på bästa solläge.
I Tryde strax utanför Tomelilla ligger gården perfekt, enskilt och lugnt ändå når man centrala Tomelilla med skolor, affärer och goda pendlingsmöjligheter på bara några minuter
Boningshuset är i 1½ plan och omfattar åtta rum och kök. Huset är rymligt, erbjuder härlig charm och fantastiska umgängesytor. Här finns vackra uppvärmda klinkergolv, rustikt rappade väggar och ett ljuvligt ljusinsläpp. Vi välkomnas in i en trivsam bostad med två badrum, stort lantkök och hela fem möjliga sovrum Från köket når vi till det stora inglasade uterummet och vidare ut till det lyxiga pooldäcket. I anslutning till boningshuset finns stallet och därefter en stor verkstad, stallet är inrett med fyra boxar och fin sadelkammare. Även en friliggande verkstad/garagebyggnad med carport samt en stor maskinhall finns. Välkomna!

Planbeskrivning

Via den kringbyggda gårdsplanen och uteplatsen för morgonfikan kommer man in i hallen. Här pryds golvet av snygg klinker och väggarna är vita med grovt rappad struktur, vilket för övrigt är genomgående för hela våningsplanet. Utmärkta förvaringsmöjligheter och möjligheter för avhängning.

Rakt fram ligger det rymliga badrummet även här med klinkers på golvet och underliggande golvvärme och mönstrade kaklade väggar. Utrustat med toalett i äldre design, handfat i kommod med utmärkt förvaring och dusch. Här finns utmärkt med plats för badkar om man så önskar.

Till vänster om badrummet finns tvättstugan. Även denna är väl tilltagen med gott om skåpsförvaring, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och grovvask, om man önskar hänga ut tvätten så hittar man även en utgång för detta.

Vidare genom hallen förbi pannrummet når man den praktiska groventrén. Här finns både plats för förvaring och för smutsiga ytterkläder och skor. 

Intill groventrén finner vi den uppvärmda sadelkammaren.

Via gödselgången med uppgång till höloftet och utgång till nyare anlagd gödselplatta når vi slutligen stallet med två stora boxar samt två lite mindre, både kall och varmvatten och både värme och kyla allt efter behov.

Tillbaka till höger från hallen finner vi i hörnan ett rymligt sovrum som just nu mest tjänar som gästrum.

Tillbaka ut i hallen tar vi oss via ett tegelvalv bort mot trapphallen med trappa till ovanvåningen och utgång till gårdsplanen. Här bredvid ligger det stora köket, husets naturliga samlingsplats, som sig bör på en riktig gård. Här ligger vackert rutmönstrat klinkergolv och väggarna är vita. Köket är renoverat 2017 med vit köksinredningen i lantlig stil från Ballingslöv och bänkskiva i ek. Utrustning: vattenmaskin med kolsyra, ugn, häll, kyl i fullhöjd, diskmaskin samt fläkt. 

Vid matplatsen öppnar man gärna upp terrassdörren mot uterum, poolen och spa/relax anläggningen eller värmer sig mot den vedeldade spisen modell Husqvarna av äldre snitt.

Vidare kommer man till sällskapsrummet. Här finns en snyggt murad öppen spis med insatts för värme och trivsel. Rymligt med öppet upp i nock och stämningsfull belysning, utmärkt med plats för både matrumsmöblemang och soffhäng.

Intill finner vi husets andra badrum även här med kakel och klinker, toa, vask och dusch är utrustningen.

Vidare kommer vi till husets master bedroom, stort sovrum längs hela gaveln ger en utmärkta förvaringsmöjligheter i flera garderober. 

Tillbaka till köket och via poolen till relaxavdelningen som förutom teknikrum har ett soft vilrum, vedeldad bastu, toalett och dusch, njutningsfullt!!

Tillbaka till trapphallen och trappan upp, vi kommer upp i en liten hall där vi finner ett stort kontor till vänster, vackert trägolv, ac och härlig utsikt. Utmärkt som stort sovrum. 

Längs hallen finner vi ytterligare ett sovrum nyrenoverat med snyggt trägolv och golvstående fönster med skön utsikt över poolområdet och vida vidder.

Ett litet steg upp finner vi ett trivsamt allrum, utmärkt som spel eller TV-rum.

Via landgången med utsikt ner mot sällskapsrummet kommer vi till ett privat sovrum med skön utsikt över ägorna.
Alla sovrum har elektriska persienner.

Övrigt

Påkostat poolområde anlagt 2018 med fin stensättning i äkta granit, gjuten pool på drygt 10X4 meter i blå pärlemomosaik med rostfria detaljer, skön spaanläggning och ett relaxrum med vedeldad bastu, toa, dusch och avslappningsrum. Allt dimensionerat för att användas ner till -20 grader. I pollen går det att använda både salt och söt vatten.

Stort uterum med skjutbara glaspartier, även här finns möjligheter att värma upp.

Intill stallet finner vi en stor verkstad med garageport. Via en stege kommer vi upp i ett herr/pojkrum. Verkstaden har både värme, kyla, vatten och trefas el. Om stallet behöver vara större så kan verkstaden till delar eller hela byggas till stallet.

Intill stallet längs gaveln hittar vi ett enklare traktorgarage som används som ved och halmförråd.

Friliggande finner vi en stor verkstad/garage med tillhörande carport för två fordon. Garaget har två portar, allt elektrifierat med tre fas.

Maskinhall i plåt på ca 22X7 meter med vindskydd för hästarna längs gaveln. Härligt att kunna ha alla maskiner inomhus.

Belyst paddock på 50X22 meter, ledstrålkastarna skänker ett naturligt och kraftfullt ljus tillika energibesparande.

Teknik

Teknik rum till poolområde:
Värmare IVT värmepump samt 18,5 kw solpaneler dimensionerat för bad ner till -20 grader, reningsanläggning, UV-filter och automatisk kemistation.

Larm/Bevakning:
Nuvarande ägare är verksam inom larmbranschen varav larm m.m är utbyggt utöver normalt behov med bland annat.
Passagesystem som kan öppnas manuellt, med app eller med tag.
Kamerasystem med inspelning.
Port tele med bild.
Samtliga byggnader larmade områdesvis.

Värme/kyla:
Vedpanna med 950 liter ackumulatortankar, värmer även stallet om man så önskar.
Tre st 2,2 kw solpaneler
Luft/Vatten värmepump CTC
Frånluftsvärmepump som sommartid bildar ett ac-system på ovanvåningen. Mekanisk vent via frånluftsvärmepumpen. 
Luft/luft med ac i stall och verkstad.

Parkbelysning med skymningsrelä
Automatbelysning i alla uthusbyggnader.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum8 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea210 Kvm
Biarea100 Kvm
Tomtarea50360 Kvm
Ekonomibyggnad217 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1915
Byggnadsår kommentartillbyggt 1994
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
MurstockPlåt och glidgjuten
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump se vidare "teknik"
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 022 000
Tomt775 000
Totalt1 797 000
År2017
Kod120

Driftkostnad

El28 014 kr/år
Vatten/Avlopp4 151 kr/år
Sotning580 kr/år
Renhållning1 623 kr/år
Försäkring11 654 kr/år
Total driftkostnad46 022 kr/år
Kök
Badrum
Relax
Matsal
Vardagsrum
Värmande
Matrum/Vardagsrum
Vackert
Öppet upp
Kök
Kök
Matplats
Trivsamt
Snyggt
Badrum
Trapphall
Sovrum
Tvättstuga
Sovrum
Hall
Gång
Sovrum
Sovrum
Öppet ner
Allrum
Uterum
Kontor
Badrum i relaxen
Relax
Bastu
Sadelkammare
Verkstad
Stall
Garage
Verkstad
Pool
Verkstad
Spa
Poolområde
Relaxavdelning
Upplyst ridbana
Gården
Gårdssida
Entré
Trädgårdssida
Gårdssida
Infart
Garage/carport
Carport
Garage
Uthus