Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
12 750 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSimson 13
Antal rum20 rum och kök
Pris12 750 000 kr
Byggnadsår1905
Byggnadstyp2 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad191 000 kr/år

Stabil hyresfastighet med nybyggda lägenheter

Torget 17 | Tomelilla

Hyresfastighet i vacker nationalromantisk stil med centralt läge och med helt nybyggda lägenheter. Bra fastighet som kräver minimalt underhåll, nyare fönster och tak samt tegelfasad borgar för många bekymmersfria år. Fyra nybyggda mindre lägenheter på tredje plan, två större lägenheter på våningen under samt en lägenhet och två lokaler på entréplan ger en perfekt mix. Möjligheter att bygga ett gårdshus på kring 100 kvm och stabila lokalhyresgäster som varit etablerade i lokalerna under flera år ger trygghet och strålande utvecklingsmöjligheter. Trygg och bra uppvärmning via fjärrvärme. Totala hyresintäkter på drygt 1,0 milj/år Marknaden för hyreshus i Tomelilla är mycket god, inga vakanser hos hyresvärdarna.

Info

Hyreshusenhet med två st 1:or, tre st 2:or, en st 5:a, en st 7:a samt två lokaler, total uthyrd lägenhetsyta är ca 601 kvm samt lokalarea om ca 255 kvm, de totala hyresintäkterna är 1.009.192 kr/år.

Areafördelning:
1:a om 41 kvm 
1:a om 51 kvm 
2:a om 63,5 kvm 
2:a om 71 kvm 
2:a om ca 75 kvm 
5:a om ca 130 kvm 
7:a om ca 170 kvm i två plan 
Lokal ca 100 kvm inkl del av källare 
Restaurang ca 170 kvm inkl del av källare

Totala hyresintäkter för bostadslägenheter på 747.024 kr/år
Totala hyresintäkter för lokaler på 261.168 kr/år Fastigheten ej ansluten till frivillig skattskyldighet. 
I hyran ingår värme, VA och sophämtning

Samtliga lägenheter och lokaler är fullt uthyrda.

Allmännyttans genomsnittliga hyresnivå i Tomelilla ligger på drygt 1200 kr/kvm och år, vilket ger möjlighet att i framtiden, till viss del höja hyresnivån.
De nybyggda mindre lägenheterna på tredje plan har liknande utrustning och hög standard övriga lägenheter har normal lägenhetsstandard som löpande har uppdaterats. Källare med förrådsutrymmen, pannrum och tvättstuga, det finns även en mindre tvättstuga på andra plan

Fastigheten ägs av privatperson och planeras inte att säljas i någon bolagstransaktion. 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum20 rum och kök
Boarea601 Kvm
Lokalyta255 Kvm
Tomtarea1093 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp2 ½ plan med källare
Byggnadsår1905
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurGråsten
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad2 386 000
Tomt844 000
Totalt3 230 000
År2019
Kod321

Driftkostnad

Värme118 000 kr/år
El13 000 kr/år
Vatten/Avlopp28 000 kr/år
Renhållning20 000 kr/år
Försäkring12 000 kr/år
Total driftkostnad191 000 kr/år
Kök 1201
Lägenhet 1201
Lägenhet 1202
Kök 1202
Kök 1202
Badrum 1203
Kök 1203
Kök 1203
Kök 1204
Hall
Hall
Tvättstuga plan 2
Tvättstuga källare
Pannrum
Gårdssida
Gatusida
Gårdssida
Planskiss källare
Planskiss entréplan
Planskiss andra plan
Planskiss tredje plan