Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 800 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-05-30 11:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningÅke 20
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 800 000 kr
Byggnadsår1940
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad49 588 kr/år
EnergiklassE

Gedigen villa med vardagslyx

Tomegatan 34 | Tomelilla

Direkt innanför entrén finner vi ett mycket vacker och speciellt hem, pampigt med högt i tak, stora fönster, och vackra golv - många gamla detaljer finns bevarade som ger den där speciella charmen.
Vi möts av en graciös entrévåning med härliga sällskapsytor - matsal, allrum och kök i engelskt lantlig stil med skönt öppen planlösning, i en tillbyggnad mot trädgårdssidan har ägarna skapat en underbar relaxavdelning med bastu, dusch och värmande kamin. Med hela fyra sovrum varav tre på övre plan är det perfekt för barnfamiljen – eller er som bara vill ha gott om plats runt er!
Ute möts vi av en generöst tilltagen uteplats för många avkopplande stunder, garage för bil eller som förråd och en lättskött odlingsvänlig trädgård.
Denna vackra och gedigna villa, anno 1940, är belägen på centrala Tomegatan - endast ett stenkast från centrum, buss- och tågstation samt skolor.
Välkomna till ett charmigt hem där gammalt möter nytt i skön harmoni och med möjlighet till behaglig vardagslyx.

Planbeskrivning

Välkommen in!

HALL
Via snygga pardörrar, från gatan stiger vi in i en hall med ett vacker välbevarat gammalt stengolv och med bra förvaring och en liten klädkammare/garderob. De bevarade innerdörrarna, den fina trappan till övre plan och takhöjden vittnar än idag om byggnadsåret, 1940.

VARDAGSRUM/MATRUM
Ett synnerligen stort rum som är uppdelat i två med ett fint valv. Här finns gott om plats för både soffa och bord – långbord också om det är många gäster! Vackra trägolv, höga fönster och kamin med matlagningsfunktioner lyfter känslan i rummet.

SOVRUM:
Generöst och rogivande sovrum som vetter mot trädgårdssidan, här får man även plats med en liten hobby, kontor, syhörna eller varför inte en flygel.

KÖK
Funktionellt kök med inredning i ek som för tankarna till den engelska landsbygden och en trivsam matplats vid köksön fönstret. Vackert trägolv och utrustning i form av kombinerad kyl och frys, spis med dubbelugn, köksfläkt och diskmaskin. Överskåp finns bevarade om man önskar något sådant.

HALL/TOA
Via en mindre hatt med intilliggande förrådsutrymme och trappa till källaren når vi en hall med fint klinkergolv och putsade väggar, här finner vi utgång till uteplats, bra förvaring och våningsplanets toalett.

RELAXAVDELNING
Härligt rum med bastu, dusch, utgång till träddäck och en värmande kamin även ett par vilsamma fåtöljer får plats här, skönt!

Övre plan 

HALL/ALLRUM
Vi kommer upp i en rymligt allrum med plats att skapa, hallen leder till alla planets rum. Vi förbluffas över den rejäla takhöjden och de snygga trägolven även här på övre plan!

SOVRUM
Alldeles perfekt för barnfamiljen, och tämligen sällsynt, med fyra sovrum varav tre på övre plan Alla i lagom storlek, i ett av sovrummen finns förvaring i klädkammare.

BADRUM
Ett ytsmart badrum i vackert kakel och klinker Ett nätt utrymme där duschen nås åt endera hållet och wc samt vask i kommod åt andra hållet.

Källare

FÖRRÅD/PANNRUM
Vi kommer ner till pannrummet som också ger en goda förvaringsmöjligheter. Bra med klinkergolv i hela källaren.

TVÄTTSTUGA
I detta generösa utrymme finner vi tvättmaskin, grovvask samt bra vik och förvaringsmöjligheter.  

Övrigt

Intill utgången från relax och hall finner vi en lugn vrå bort från gatan där man lugnt och skönt kan sjunka ner på en kopp eftermiddagskaffe. Liten och nätt tomt som lämnar tid över för att njuta! Tänk att efter jobbet slå sig ner i trädgården, njuta av eftermiddagssolen eller pyssla med odlingarna.

I garaget står bilen både säkert och frostfritt. Här finner vi också bra med förvaring.

 Nytt tak och ny puts för drygt 10 år sedan, garagetaket lades om för ca 15 år sedan, fönsterna delvis bytta under 2019.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea868 Kvm
Boarea175 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1940
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurBetong
MurstockMurad
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad666 000
Tomt205 000
Totalt871 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme24 000 kr/år
El14 513 kr/år
Vatten/Avlopp3 725 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning1 650 kr/år
Försäkring5 200 kr/år
Total driftkostnad49 588 kr/år
Kök
Mysigt
Badrum
Matrum
Matrum
Hall
Vackert
Kök
Härligt
Kök
Vardagsrum
Detalj
Sovrum
Relax
Skönt
Toalett
Trädgårdsentré
Allrum
Allrum
Sovrum
Sovrum
Gavelsovrum
Tvättstuga
Gatusida
Uteplats
Uteplats
Gatusida
Odlingsmöjligheter
Trädgårdsbild
Vackert
Trädgårdsbild
Planskiss
Planskiss