Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
5 500 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
4 675 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2023-01-08 19:05
Budgivare 1: 4 675 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningAxel 23
Antal rum11 rum och kök
Pris5 500 000 kr
Byggnadsår2005 och 2008
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad119 366 kr/år

Gedigen och vacker hyresfastighet

Tomegatan 32 | Tomelilla

Gedigen och vacker hyresfastighet med äldre charm beläget centralt längs Tomegatan. Fastigheten som uppfördes i början på 1900 talet har kring 2008 totalrenoverats och har idag fem välplanerade lägenheter, samtliga i bra skick. Huset har en boyta om 302 kvm fördelat på fyra tvårummare, två på vardera planet samt en 3:a i separat annexet. På baksidan finns en gemensam trädgård, parkeringsplatser samt gårdshus med tvättstuga och pannrum Totala hyresintäkter om 398.000 kr/år och driftskostnader om 101.000 kr/år ger ett driftsnetto om 297.000 kr/år, vilket ger dig en positivt resultat av investeringen särskilt med tanke på att inga eller ringa investeringar behövs på många års sikt och att hyresmarknaden i Tomelilla är mycket positiv utan vakanser.
Hushållsel betalas av hyresgästen - separat mätare finns till varje lägenhet.
Fiber finns indraget till samtliga lägenheter, avgiften för nyttjandet står hyresgästen för. Välkomna med intresseanmälan!

Information för web

Lägenhetsfördelning

Rum         Storlek      Månadshyra

2:a             70 kvm    
2:a             54 kvm    
3:a             70 kvm    
2:a             52 kvm    
2:a             56 kvm    
Summa     302 kvm   33141 kr

Detta ger en genomsnittlig hyresnivå på 1317 kr/kvm och år. Nyproduktion i Tomelilla ligger på kring 1500 kr/kvm och år

I hyran ingår värme vatten och sophämtning, hushållsel betalas av hyresgästen, separat mätare finns till varje lägenhet. Fiber finns indraget till samtliga lägenheter, avgiften för nyttjandet betalas av hyresgästen

Försäljningen kommer att genomföras som en bolagsaffär. fastigheten kommer att säljas till ett nystartat bolag i anslutning till försäljningen.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum11 rum och kök
Boarea302 Kvm
Tomtarea495 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår2005 och 2008
Byggnadsår kommentarenligt taxeringsuppgifter, ursprunget bör vara kring 1910
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong och trä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad4 232 000
Tomt514 000
Totalt4 746 000
År2021
Kod220 och 320

Driftkostnad

Värme43 200 kr/år
El19 740 kr/år
Vatten/Avlopp43 200 kr/år
Renhållning4 226 kr/år
Försäkring9 000 kr/år
Total driftkostnad119 366 kr/år
Gårdssida
Exempel på kök
Exempel på badrum
Exempel på lägenhet
Exempel på lägenhet
Tvättstuga
Tvättstuga
Pannrum
Annex och teknikbyggnad