Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
6 900 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-06-14
Ring för tid!

2021-06-14
Ring för tid!
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHerkules 31 och 35
Antal rum12 rum och kök
Pris6 900 000 kr
Byggnadsår1929
ByggnadstypFlerfamiljshus
HissNej
Driftkostnad85 189 kr/år

Mycket välskött hyresfastighet

Tomegatan 15 | Tomelilla

Välkommen till denna synnerligen välskötta och populära hyresfastighet centralt belägen på Tomegatan 15. Fastigheten genomgick en totalrenovering 2010 och innehåller idag 6 st trivsamma tvårums-lägenheter med hög standard. Standarden är liknande med bland annat diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheterna, två av lägenheterna har tillika balkongrum som inte ingår i den uthyrda arean. Mycket lättskött fastighet utan gräsytor med trivsam innergård där alla lägenheter har sin egen lilla uteplats.
Fastighetens ekonomi är mycket god med gynnsamma driftskostnader tillika så är alla större renoveringar gjorda så renoveringsbehoven är mycket ring även på flera års sikt.
Marknaden för hyreshus i Tomelillaregionen är mycket bra, inga vakanser hos hyresvärdarna samt med positiv inflyttning i kommunen.
Med det centrala läget finns närhet till allt vad Tomelilla och Österlen erbjuder såsom mycket goda kommunikationer,
Fastigheten kommer att säljas som en bolagstransaktion.

Info

Hyreshus med sex st 2: or, total uthyrd lägenhetsyta är ca 340 kvm samt balkongrum i två lägenheter, de totala hyresintäkterna är 456.700 kr/år, driftskostnaderna ligger på 85.189 kr/år således blir driftsnettot på 371.511 kr/år
Allmännyttans hyresnivå i Tomelilla ligger mellan ca 1100-1500 kr/kvm och år

Areafördelning:
15 A 2:a om 57 kvm med uteplats.
15 B 2:a om 61 kvm med uteplats.
15 C 2:a om 58 kvm med inglasat balkongrum
15 D 2:a om 64 kvm med inglasat balkongrum
15 E 2:a om 51 kvm med uteplats
15 F 2:a om 49 kvm med uteplats

Hög lägenhetsstandard med parkettgolv samt klinker i badrum och tvättstuga/groventré, Utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys i köket, badrummet är utfört i kakel och klinker med dusch, vask och toa samt så är tvättstugan alternativt badrummet utrustad med tvättmaskin och torktumlare, samtliga lägenheter fiberanslutna

Fastigheten totalrenoverades 2010, energideklaration utförd 2012, OVK godkänd 2020

Fastigheten säljs som bolagsaffär, ägande bolag är 556846-9679 Ducatus Förvaltning AB

 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum12 rum och kök
Boarea340 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Byggnadsår kommentartillbyggt 2009
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster2-glas isoler
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber teleservice

Taxeringsvärde

Byggnad3 167 000
Tomt510 000
Totalt3 677 000
År2019
Kod320

Driftkostnad

Värme46 159 kr/år
El3 785 kr/år
Vatten/Avlopp20 843 kr/år
Renhållning8 384 kr/år
Försäkring6 018 kr/år
Total driftkostnad85 189 kr/år
Innergård
Från ovan
Kök
Badrum
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Tvättstuga/groventré
Entré
Hall
Matplats
Kök
Teknikcentral
Värmecentral
Innergård
Innergård
Innergård
Innergård
Gatusida