Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
11 500 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGöta 18, 36, 37 och 38
Antal rum20 rum och kök
Pris11 500 000 kr
Byggnadsår1929 och 2016
ByggnadstypFlerfamiljshus
HissNej
Driftkostnad185 393 kr/år

Välhållen hyresfastighet med byggklar tomt.

Tomegatan 14 och Torsgatan 1 | Tomelilla

Med ett bra driftnetto och goda möjligheter till framtida utveckling presenterar vi stolt denna hyresfastighet med centralt läge på Tomegatan.
Här erbjuds du möjligheten att förvärva en mycket välskött fastighet som i dagsläget rymmer nio välplanerade lägenheter där samtliga är i bra skick. Genom åren har nuvarande ägare förvaltat fastigheten väl och bland annat byggt ett helt nytt gårdshus som inrymmer fem av lägenheterna, de övriga fyra i gatuhuset har över tid löpande renoverats. Vill du få maximal utdelning från denna investeringen så finns en byggklar tomt att bebygga med en tvåplansbyggnad alternativt stycka av och sälja tomten vidare. På gårdsplanen har ägaren även byggt ett gårdshus som rymmer lägenhetsförråd och ett uthyrningsbart förråd/garage, utrymmen för förrådsuthyrning finns även i källaren under gatuhuset.
Totala hyresintäkter om 802.000 kr/år och driftskostnader om 185.000 kr/år ger ett driftsnetto om 617.000 kr/år, vilket ger dig en positivt resultat.

Info för web

Lägenhetsfördelning

Rum         Storlek      Månadshyra

2:a             62 kvm    
3:a             77 kvm    
3:a             95 kvm    
4:a             99 kvm    
1,5:a          50 kvm    
1,5:a          50 kvm    
2:a             60 kvm    
2:a             56 kvm    
2:a             43 kvm    
Garage ca 25 kvm    1.500 kr 
Summa     617 kvm 66830 kr

Detta ger en genomsnittlig hyresnivå på 1300 kr/kvm och år. Nyproduktion i Tomelilla ligger på kring 1500 kr/kvm och år

I hyran ingår värme vatten och sophämtning, hushållsel betalas av hyresgästen, separat mätare finns till varje lägenhet. Fiber finns indraget till samtliga lägenheter, avgiften för nyttjandet står hyresgästen för.
Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin
Ingen fastighetsavgift kommer att debiteras på den nybyggda delen förrän 2032

Försäljningen kommer att genomföras som en bolagsaffär. fastigheterna kommer att säljas till ett nystartat bolag i anslutning till försäljningen.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum20 rum och kök
Boarea592 Kvm
Lokalyta25 Kvm
Tomtarea2300 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929 och 2016
Byggnadsår kommentarenligt taxeringsuppgifter, ursprunget bör vara på 1890 talet
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong och tegel
BjälklagBetong
GrundläggnBetongplatta och källare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaMekanisk och självdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad6 183 000
Tomt995 000
Totalt7 178 000
År2022
Kod320

Driftkostnad

Värme107 700 kr/år
El15 636 kr/år
Vatten/Avlopp41 744 kr/år
Renhållning7 313 kr/år
Försäkring13 000 kr/år
Total driftkostnad185 393 kr/år
Översikt
Exempel lägenhet
Exempel lägenhet
Exempel lägenhet
Exempel lägenhet
Exempel uteplats
Byggklar tomt
Nybyggt
Gårdssida
Gatusida
Garage och förrådsbyggnad
Ingångsport