PRIS
2 200 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-04-22 18:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTryde 67:107
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris2 200 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad35 037 kr/år
EnergiklassC

Renoverad skånelänga på bästa läge

Tingvallavägen 14 | Tomelilla

Den lilla grusvägen är lätt att missa men leder till en riktig pärla med ett lugnt läge. Harmonin som råder mellan gammalt och nytt måste upplevas - välkomna till ett ljuvligt hem.
Detta är en unik och fantastisk möjlighet att få bo modernt och bekvämt samtidigt som man får känslan av att bo på landet med alla de härliga attribut som kännetecknar Österlen såsom spröjsade fönster, putsade väggar och synliga takbjälkar i en traditionell vinkelbyggd skånelänga.
Bostaden är totalrenoverad med kärlek och eftertanke - en tanke om det genuina och att historien ska leva vidare. Samtidigt har man tänkt modernt och praktiskt kring viktiga punkter såsom ex värmen – golvvärme i hela nedre plan kopplat till jordvärme.
Inte nog med en fantastisk bostad utan också ett magiskt läge där man bor både i villaområde och på landet. På ena sidan finns tryggheten och gemenskapen av grannar och från trädgårdssidan överblickar man hästhagar vilket ger lugn och en känsla av frihet. Från trivsamma Tryde är det cykelavstånd till Tomelilla tätort som erbjuder all service och goda kommunikationer dessutom finns populära Tryde friskola i byn.

Planbeskrivning

Hall
En trivsam hall välkomnar oss in i bostaden. Smakfullt klinkergolv som löper genom hall, kök och vardagsrum skapar modernitet och enhetlighet. De vita putsade väggarna ramar in rummet och takbjälkarna tillsammans med de djupa fönstersmygarna ger en charm och känsla som löper genom hela bostaden. Till vänster fortsätter hallen med en diskret avdelning vilket ger möjligheten att nyttja andra delen som ett litet kontor eller liknande.

Tvättstuga
På gaveln finner vi den stora tvättstugan – bekvämt att ha gott om ytor för allt det där vardagsnödvändiga. Även praktiskt med en dörr ut – såväl om det är tvätten som ska hängas som om man vill ha en groventré för smutsiga hundar, arbetskläder eller barnvagnar. Utrustningen är tvättmaskin, torktumlare och grovvask, även värmepumpen finns här. Kaklade väggar och klinkers på golvet. 

Badrum
Detta stora badrum har verkligen wow-känsla! Snygga materialval och en spännande utformning med allt man kan tänka sig. Klinkergolv med trä-look vilket ger ett varmare och mjukare intryck, vita kaklade väggar med ”fondvägg” i mörkt medaljongmönster. Dubbla handfat, wc, handdukstork, stor dusch med glasdörrar, badkar för vardagslyx och en nybyggd bastu.

Kök
Med specialbeställd inredning från Hakers inredningar i Onslunda passar köket perfekt till husets stil. Öppen planlösning mot vardagsrummet ger en rymlig känsla och halvväggen mellan rummen vittnar om vart bostaden en gång i tiden slutade. Kökets utrustning består av diskmaskin, spishäll, köksfläkt, kyl och frys – båda i fullhöjd, inbyggd micro och inbyggd ugn. Köksön ger hemtrevnad och extra avställningsyta. 

Vardagsrum
Gott om plats för såväl familjen som sällskap finns i det rymliga vardagsrummet. Här finns plats för både soffa och ett stort matbord. Här finns också terrassdörr ut till trädgården och trädäcket samt den unika trappan till övre plan – trappan som en gång i tiden funnits på Helsingborgs statsteater.

Hall
I vinkeldelen finner vi en fantastiskt vacker hall med golvstående fönster och ingång till två sovrum samt gästtoaletten. De synliga tegelväggarna i denna del är uppmurade av ursprungligt tegel från huset – allt för att bevara historien. 

Sovrum
De båda sovrummen är i bra storlek med utrymme för dubbelsäng i båda. Vita putsade väggar och fina tak med synliga bjälkar.

Gästtoalett
Rymlig gästtoalett med wc, handfat och klinkergolv tillsammans med putsade väggar. Toaletten är placerad just här eftersom det tidigare fanns ett utedass på samma plats – ännu en gång känner vi historiens vingslag i detta moderna hem med det bästa av två världar.

Övre plan 

Allrum
På övre plan kliver vi upp i ett allrum med snyggt gol– ett lagom vardagsrum för barnen eller gästerna. Härifrån nås ett förråd och en klädkammare samt sovrummet.

Sovrum
Bra sovrum på gaveln med laminatgolv och vita väggar. För barnfamiljen är detta det välbehövliga tredje sovrummet, för paret som främst bor på nedre plan är det kanske gästrummet eller hobbyrummet.

Tomt
På tomten finns gott om plats för bilar på entrésidan. På trädgårdssidan fördelas ytorna mellan ett stort trädäck och gräsmatta, ett fint stengärde ramar in tomten på denna sida. Förvaring för trädgårdsredskapen finns i en friggebod.

Övrigt
I bostaden finns larm. 

Renoveringar o Underhåll

Uppgifterna nedan är uppgivna av tidigare ägare, förutom åtgärderna 2021

Hela nedre plan har totalrenoverats med utgrävning av grunden, gjuten platta med golvvärme och uppmurade lecaväggar innanför de gamla lerstensväggarna. Huvuddelen stod inflyttningsklar 2008 och vinkeldelen med hall och två sovrum var klar 2017, gästtoaletten i vinkeldelen skapades 2018. Allt på detta plan är alltså nytt vilket ger standard som nybyggt men med den gamla charmen bevarad. 

2005-2008
- Gjuten platta med golvvärme
- Jordvärme
- Murat upp väggar
- Kopplat in kommunalt VA
- Ny el i hela huset
- Totalrenoverat alla rum på nedre plan förutom vinkeldelen (även kök och badrum).
- Nya fönster
- Ny trappa till övre plan
- Lagt singel på entrésidan
- Alla vitvaror utom tvättmaskinen

2014
- Fräschat upp övre plan
- Byggt trädäck
- Ny tvättmaskin

2017
- Inrett vinkeldelen
- Nya fönster i vinkeldelen

2018
- Inrett gästtoaletten

2021
- Byggt garage
- Färdigställt bastu.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea155 Kvm
Tomtarea1287 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentarSannolikt äldre ursprung, ev 1898 enligt uppgift från tidigare ägare
FasadPuts
TakEternit
PlåtarbMålad plåt
StommeLersten/tegel, luftspalt och sedan lecablock
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurGråsten
MurstockEj i bruk
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningJordvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 006 000
Tomt295 000
Totalt1 301 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El22 637 kr/år
Vatten/Avlopp4 200 kr/år
Renhållning1 850 kr/år
Försäkring6 350 kr/år
Total driftkostnad35 037 kr/år
badrum
Detaljer
Välkomna
Vardagsrum
Bastu
Badrum
Kök
Tvättstuga
Tvättstuga
Sovrum
Sovrum
Toa
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Allrum
Allrum
Allrum
Längs infarten
I utkanten på villakvarter
Planskiss
Planskiss