Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
4 950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Kontakta oss för er personliga visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningTryde 73:1 och 67:121
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris4 950 000 kr
Byggnadsår1988
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad54 900 kr/år

Trivsam och praktisk hästgård med villakänsla, unikt!

Tingvallavägen 12 | Tomelilla

Välkomna till Tryde, här bor ni med det bästa ifrån flera världar. En mycket trivsam och praktisk hästgård med två upplysta hagar beläget precis i utkanten på ett villakvarter med härlig otvungen bygemenskap tillika närhet till centrala Tomelilla med skolor, affärer och goda pendlingsmöjligheter. Dessutom flera garage, lagerbyggnad med varmförråd och isolerad verkstad samt häststall med fyra boxar och tillhörande sadelkammare. Tillika en mycket fin och praktisk en-plansvilla med härliga sociala ytor, tre sovrum, två badrum varav ett nyrenoverat med både bastu och dusch samt ett trivsamt och praktiskt arbetskök. På väg ut hittar vi både ett stort uterum i bästa solläge samt skön pool med trädeck med intilliggande lättskött trädgård och flera fina uteplatser. Driftskostnaderna blir mycket gynnsamma med en solcellanläggning på 18 KW. Det finns även utmärkta möjligheter att utveckla ytterliga kanske med någon framtida verksamhet i lagerbyggnaden.
Välkomna att boka tid för visning!

Planbeskrivning

Hall
Vi kommer in i en hall med praktiskt klinkergolv. Vidare kommer vi in till, vardagsrum, alla sovrummen och ett badrum. Mycket bra förvaring
Vardagsrum
Golvet övergår i askparkett i detta sociala och trivsamma rum. Stora fönster med underbar utsikt över trädgården och uterummet.
Uterum
Nås både från vardagsrummet och det stora sovrummet Helt inglasat under riktigt tak, flera möjligheter både för fest i glada vänners lag, grillning eller en lugn hörna med en god bok
Kök
Från vardagsrummet kommer vi in till matplatsen som övergår till ett vackert kök, här övergår även golvet till ett praktiskt klinkergolv. Köket har renoverades och är i dag ett praktiskt och fint arbetskök där utrustningen består av spishäll, spisfläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys.
Groventré/garage
Från köket kommer vi vidare till groventrén och det vidbyggda garaget med förråd och utgång mot trädgård
Tvättstuga
Här intill hittar vi också en praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och grovvask, även ventilationsanläggningen och en 300 l varmvattenberedare finner sitt utrymme här.
Sovrum
Tillbaka till entréhallen finner vi ett sovrum som i dag nyttjas som kontor. Garderob.
Badrum
I fräscht originalskick med dusch, wc, handfat och handdukstork.
Sovrum
Mysigt rum med vackert golv och utsikt över hagarna. 
Sovrum
Hallen avslutas med ett generöst sovrum med vacker golv och hel garderobsvägg bakom skjutdörrar
Badrum
Mycket fint renoverat badrum i behaglig och modern färgsättning i uppvärmt klinkergolv och stora kakelplattor, infrabastu, dusch, vask i kommod, handdukstork och toa.

Övrigt

Stall med fyra stora boxar, sadelkammare, gödselplatta under tak och direkt ut till två hagar med belysning.

Isolerad verkstad/garage med elport.

Stor lagerbyggnad med fullstor port och separat varmförråd

I verkstad/garage samt lagerbyggnaden har tidigare både funnits bygg och åkeri-verksamhet

Pool med trädäck, belysning och reningsverk.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea143 Kvm
Biarea26 Kvm
Tomtarea7170 Kvm
Ekonomibyggnad340 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1988
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 361 000
Tomt594 000
Totalt1 955 000
År2018
Kod220 och 432

Driftkostnad

El39 000 kr/år
Vatten/Avlopp8 800 kr/år
Renhållning1 700 kr/år
Försäkring5 400 kr/år
Total driftkostnad54 900 kr/år
DriftkommentarI driftskostnaderna har inte hänsyn tagits till intäkten från solcellerna eftersom de installerats hösten 2020, den kalkylerade intäkten är drygt 20.000 kr/år
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum/kontor
Entré
Badrum
Hall/Tvättstuga
Matplats
Kök
Kök
Kök
Matrum
Matrum
Vardagsrum
Badrum med bastu
Infrabastu
Uterum
Uterum
Stall
Stall
Lagerbyggnad
Lagerbyggnad
Trädgårdssida
Gårdssida
Trädgårdssida
Pool
Uteplats
Inhägnad trädgård
Vackert
Stallbyggnad
Lagerbyggnad
Hagar
Mysigt
Översikt
Översikt
Planskiss