PRIS
980 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Marlen Rosberg
070-774 30 77
marlen@bostadida.se
Visningar

2019-12-07 13:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2019-12-10 15:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSankt Olof 12:3
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris980 000 kr
Byggnadsår1964
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
EnergiklassG

Familjevilla på bästa läge.

Tallgatan 3 | Sankt Olof

Välkomna till denna välplanerade samt gedigna familjevilla uppförd i stenmaterial och belägen i genuin och harmonisk bymiljö. Med närhet till såväl skola, affär som grönområde så ligger denna trivsamma 1½-plansvilla med generöst uppvuxen trädgård perfekt! Bostaden består av ett praktiskt och ljust kök med god plats för matbord, tre sovrum med möjlighet att inreda ytterligare ett samt ett vardagsrum i vinkel med härligt ljusinsläpp och umgängesytor där både soffa och matgrupp får utrymme. Tillika finner vi ett större badrum, en gästtoa samt vidbyggt garage med intilliggande tvättstuga. Stor trädgård med härliga gräsytor, generöst inglasat uterum och uppdaterad dränering är andra plusvärden. Välkomna på visning!

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Sankt Olof

Sankt Olof är en högt belägen vacker by som ligger inbäddad i Österlens skogrikaste område. Järnvägen kom till byn 1901 och ännu i dag kommer det tåg på banan, nu museijärnväg som bjuder på en nostalgisk och vacker tur till Brösarp. Omgivningarna runt byn är präglade av blandskog, små åkrar och hagar som ger utmärkta möjligheter för promenader och rekreation.

I Sankt Olof finns barnomsorg, skola, Österlens bästa bageri, Byvägen 35, samt livsmedelsaffär och äldreboende. Byns välskötta och skönt uppvärmda friluftsbad, vackert beläget vid bäcken, sköts numera av byns livaktiga idrottsklubb, en aktiv scoutkår, byalag, fritidsgård och en hel rad föreningar är andra som håller snurr på livet i byn året om. 
Byns kyrka är vida känd, en gotisk kyrka med många praktfulla sirade altare och altartavlor. Söder om kyrkan ligger en offerkälla där folket än idag kastar ned en penning för hälsa.

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea105 Kvm
Biarea45 Kvm
Tomtarea1035 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1964
FasadPuts och tegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeLättbetong
BjälklagTrä
GrundläggnKrypgrund
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad642 000
Tomt227 000
Totalt869 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Vardagsrum
Kök
Badrum
Sovrum/tv-rum
Sovrum/tv-rum
Sovrum
Matrum
Vardagsrum
Kök
Toa
Hall
Hall
Trapphall
Sovrum
Vind
Tvättstuga
Uterum
Uterum
Trädgårdssida
Gatusida
Trädgårdssida
Planskiss
Planskiss