Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 975 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningStiby 28:1
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 975 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad51 136 kr/år

Gård på Österlen

Stenhedsvägen 10 | Gärsnäs

Drömmer du om en gård på landet!? En gård med rejält bostadshus för hela familjen, fina betesmarker och gedigna ekonomibyggnader men ändå inte mer än ett stenkast från byn med både bra kommunikationer och allmänservice? Då har du kommit rätt!
Gården har mycket som brukar eftertraktas på en hästgård, betesmark med flera avskilda hagar, stor hall perfekt som ridhus samt nyligen renoverat ljust och rymligt stall med ny gjutet golv, bra takhöjd och plats för många boxar.
Trivsam bostad som under de senaste åren genomgått en större renovering, ny ovanvåning, renoverat sovrum, hall och toalett. Nytt och effektivt uppvärmningssystem i form av jordvärmepump, nytt tak, djupborrad brunn och ny avloppsanläggning är andra uppdateringar som är perfekta för ny ägare att slippa.
Modern verkstadslokal på ca 200 m2, varav delar är isolerad och uppvärmd, lämplig för rörelse, verksamhet eller hobby.
Gården erbjuder oändliga möjligheter till verksamhet, odling och djurhållning.

Planbeskrivning

Innan vi kliver in i bostaden möts vi av innergården som omsluts av gårdens längor – mycket välkomnande!
Hall
Vi välkomnas in till en hall med goda avhänings och förvaringsmöjligheter för kläder och skor. Härifrån kommer vi vidare till matrummet
Matrum
Generös matplats för stort sällskap samt familj framför ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och med utgång en mysig veranda. På golvet ligger ett vackert trägolv och väggarna är målade/tapetserade i harmonisk färgsättning. Härligt!
Veranda
Liten inglasad veranda, perfekt för mysiga frukostar med skön utblick över trädgården.
Sovrum
Stort sovrum med garderober för förvaring
Kök
Välutrustat lantligt kök med allt du kan tänkas behöva inom matlagning och bakning, god förvaring och fina arbetsytor på snygg arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt, Snygg påkostad skåpinredning med kaklad yta över arbetsbänk, allt vilande på ett fint trägolv, plats för liten matplats i anslutning.
Allrum
Ett genomgångsrum med trappan till övre plan, passar förträffligt som kontor eller TV-rum
Badrum
Badrum i äldre men funktionellt snitt, badkar, toa och vask
Groventré/Tvättstuga
Praktisk entré med bra förvaring och avhängningsmöjligheter samt med tvättmaskin, torktumlare och värmepanna.
Toa
Nyrenoverad toa med vask, klinkergolv och ljusa väggar.

Övre plan
Nybyggd, välisolerad ovanvåning
Vardagsrum
Ett stort rum med skimrande ljus från väl tilltagen fönsterdörr. Rummet har utgång till taket på utbyggnaden, kan bli ett perfekt soldäck.
Sovrum
Två generösa gavelsovrum med plats både för stor säng, skrivbord och bra förvaring.

 

Ekonomibyggnader

Från öster och närmast bostadsbyggnaden finner vi först ett litet förråd därefter kommer vi till ett mindre garage som även lämpar sig som förråd och sedan ett:

Stall
Stall som boxar om ca 7X15 meter och ca 2,30 underkant bjälke
Förråd
I stallbyggnadens utbyggnad finns ett förråd om ca 20X4 meter lämpligt som halm/foder förråd, stor port på gavelsidan.
Stall
Nyrenoverat stall med nytt gjutet golv om ca 20X8,5 meter och ca 2,70 underkant bjälke, utgång till godkänd gödselplatta.
Loge
Stor loge om ca 23X9 meter, stora portar.
Verkstadslokal
Logen fortsätter mot väster, i den del som ligger utanför innergården finns ljutet golv och här har ägaren haft en verkstad, mått ca 12X9 meter.
Verkstad Lager
I anslutning finns två uppvärmda och isolerade lokaler lämplig för verksamhet, lokalerna är på ca 5X9 meter vardera, den ena är försedd med port.
Maskinhall/Ridhus
Plåthall om ca 29X16 meter

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Danska smörrebröd hos Tina på Bullen & Bönan m.m.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea130 Kvm
Biarea30 Kvm
Ekonomibyggnad1172 Kvm
Tomtarea24450 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1909
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och leca
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurGråsten
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningJordvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad1 070 000
Tomt335 000
Totalt2 041 000
År2020
Kod120

Driftkostnad

El31 250 kr/år
Vatten/Avlopp1 400 kr/år
Renhållning2 800 kr/år
Försäkring15 686 kr/år
Total driftkostnad51 136 kr/år
Driftkommentar15700 kwh
Kök
Toa
Veranda
Vardagsrum
Entre
Hall
Matrum
Matrum
Veranda
Sovrum
Groventré Tvättstuga
Tvättstuga
Allrum
Allrum
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Mysigt
Stall
Stall
Stall
Stall
Stall
Stall
Loge
Loge
Lager
Verkstad
Loge/Verkstad
Maskinhus/Ridbana
Uteplats
Välhållet
Gårdssida
Vägsida
Härlig trädgård
Vägsida
Längs vägen
Maskinhall/Ridhus
På avstånd
På avstånd
På avstånd
Längs Vägen
På avstånd
Planskiss
Planskiss