Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 695 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningÄngen 27
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 695 000 kr
Byggnadsår1977
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad46 177 kr/år
EnergiklassF

På populära Sölvegården i Tomelilla

Stallgatan 25 | Tomelilla

I lugnt och bilfritt område där endast små gångvägar löper mellan husen bor ni härligt lugnt och mycket fridfullt. Här väntar ett trivsamt radhus med gavelläge och härliga sällskapsytor. Såväl kök som vardagsrum är generösa till ytan samt tre bra sovrum varav ett på nedre plan som även passar utmärkt som barn- eller arbetsrum. Ovanvåningen är ljus och inbjudande och erbjuder en grönskande utsikt över den nätta trädgården. Här råder lugnet i ett soligt läge med en lättskött och grön miljö samt ett fint trädäck och lusthus som ger plats för middagar i goda vänners lag.
Läget är det som lägger grunden för hemtrevnad och här ges den perfekta kombinationen av både socialt och otvunget i ett populärt och trivsamt bostadsområde. Ett extra plus är det stora grönområde som finns på andra sidan häcken - vare sig man vill duka långbord eller aktivera sig så finns här den perfekta platsen!
Fina promenadstråk till grönområde, lekplats samt skog och natur. Välkomna på visning!

Planlösning

Hall
Vi stiger in i en stor hall med bra förvaringsmöjligheter som leder oss vidare i bostaden, härifrån når vi kök, vardagsrum, toalett och tvättstuga samt övre våningen.

Kök
Köket är rymligt och har bra utrymmen både för matlagning, förvaring och matplats. Diskmaskin, spishäll, ugn, kyl/ frys all utrustning är i rostfritt – snygg tillsammans med den blåa inredningen och det vita kaklet.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum med gott om plats för både soffa och matbord. Mysig kamin som även sänker driftkostnaderna under vintern. Målade väggar och snyggt parkettgolv samt utgång till trädäck

Tvättstuga
Praktiskt med en separat tvättstuga, dessutom med egen utgång. Tvättmaskin och torktumlare. grovvask, varmvattenberedare och förvaring finns också i tvättstugan.

Toalett
Ljus och fräsch gästtoalett med wc och handfat. 

Ovanvåning

Hall
Vi stiger upp i en möblerbar hall med snyggt trägolv som är genomgående mot sovrummen. Härligt ljusinsläpp från ett stort takfönster. 

Sovrum
Ljust och rymligt sovrum med walk-in-closet som erbjuder gott om plats - perfekt!

Sovrum
Generöst sovrum med plats för både säng, garderob och en skrivbordshörna.

Badrum
Rymligt badrum med stor dusch, wc och handfat. Plastmatta på golv och vägg.

 

Renovering och underhåll

2022 Ny kyl/frys
2021-2022 Rensade imkanaler och bytt fläktmotor
2019 Nya Fönster och dörrar
2019 Nytt trädäck och staket
2019 Ny köksfläkt
2018 Renoverat toa
2005 Renoverat badrum
2004 Ny elport till garaget
2000 Uppfört lusthus

Övrigt

Förråd
Gott om plast för trädgårdsredskap, gräsklippare, cyklar m.m. Utmärkt utrymme!

Garage
Plats för en bil samt förvaring. Elmanövrerad port

Gemensamt förråd
Med lite redskap att låna såsom stege, skottkärra och verktyg för trädgårdsskötsel.
 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea101 Kvm
Tomtarea435 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1977
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
MurstockPlåt
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaMekanisk
TV / DataFiber finns i området

Taxeringsvärde

Byggnad638 000
Tomt239 000
Totalt877 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El29 577 kr/år
Vatten/Avlopp6 000 kr/år
Sotning500 kr/år
Samfällighet6 000 kr/år
Försäkring4 100 kr/år
Total driftkostnad46 177 kr/år
Driftkommentar10700 kwh
Kök
Uteplats
Vardagsrum
Sovrum
Vardagsrum
Skönt
Kök
Matplats
Hall
Hall
Tvättstuga
Toa
Badrum
Sovrum/Kontor
Sovrum
Hall/Allrum
Sovrum
Lusthus
Trädgårdssida
Uteplats
Uteplats
Trädgårdssida
Lusthus
Förråd
Garagelänga
Planskiss
Planskiss