PRIS
1 350 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 100 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2023-10-02 11:47
Budgivare 3: 1 100 000 kr

2023-10-02 11:45
Budgivare 2: 1 000 000 kr

2023-09-25 10:45
Budgivare 1: 900 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSpjutstorp 5:8
Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris1 350 000 kr
Byggnadsår1916
ByggnadstypFriliggande enplans hus
HissNej
Driftkostnad60 513 kr/år

Gård på Österlen

Spjutstorp 508 | Tomelilla

Helt ostört, med utsikt över öppna fält och det vackra Österlenska landskapet finns denna fantastiskt charmiga, gedigna och nätta avstyckade gård med både loge och stallbyggnad. Här ges utrymme för både boende, verksamhet och hobby. Inne i bostaden välkomnas vi av en entré med klinkergolv, stort vardagsrum, sovrum samt kök och badrum i äldre snitt och en tvättstuga i tillbyggnaden. Övre plan huserar ytterligare ett sovrum samt stor utbyggbar vind, i den lilla källaren finner vi värmepannan.
Finns drömmen om en riktig Österlengård så är finns möjligheten att förverkliga den drömmen här. Renovera och utforma efter egna tycken och önskemål. Kanske är det en plats för fåren och hönsen som ni alltid drömt om, en plats för att odla era egna grönsaker eller är det här din konst ska skapas och ställas ut? Det är bara att ta tag i drömmen och göra verklighet av den.
Gårdens läge är en av dess mest ljuvliga egenskap. Belägen långt ifrån stadens brus, omgiven av grönska och natur, erbjuder den en lugn och avskild tillvaro. Trots detta finns grannar i närheten, som ger en känsla av gemenskap och trygghet. Med endast cirka 5 min till Lunnarp och 10 min till Tomelilla är nödvändiga kommunikationer, bekvämligheter och tjänster inom bekvämt räckhåll. Välkomna

Övrigt

På grund av att bostaden är uthyrd så har vi av integritetsskäl inte tagit några bilder där.  

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Spjutstorp

Välkomna till Spjutstorp, en aktiv liten by på den Österlenska landsbygden, några kilometer nordost om serviceorten Tomelilla. Här byggdes av ideella krafter 1936 Sveriges första friluftsbad, en inrättning som fortfarande lockar många motionärer, badälskare och märkestagare sommartid. Badet ligger granne med idrottsplatsen där framgångsrika föreningen Spjutstorps IF huserar. Bäckavallens dansrotunda bjuder under ett antal sommarkvällar upp till dans. Här samlas också motorentusiaster - Torsdagsträffen för bil och MC fyller med lätthet ängen vid dansrotundan under sommarhalvåret.

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea114 Kvm
Biarea20 Kvm
Tomtarea5189 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypFriliggande enplans hus
Byggnadsår1916
FasadTegel
TakEternit
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningPellets
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad703 000
Tomt134 000
Totalt837 000
År2020
Kod220

Driftkostnad

Värme33 040 kr/år
El17 683 kr/år
Vatten/Avlopp1 000 kr/år
Renhållning1 790 kr/år
Försäkring7 000 kr/år
Total driftkostnad60 513 kr/år
Driftkommentarca 8 pall pellets och ca 8500 kwh
Härliga vyer
Trädgårdssida
Översikt
trevlig gårdsbild
Uthus
Detaljer
Stall
Loge
Loge
Stall
DJI_0310
Uthus
Översiktlig karta (1)