Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 350 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSimmaren 4
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 350 000 kr
Byggnadsår1976
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad31 540 kr/år
EnergiklassE

Enplansvilla på populärt Västervången

Spjutgatan 7 | Tomelilla

Välkommen till denna välplanerade enplansvilla med ett stilrent och tilltalande uttryck. Här finner ni en villa som på senaste tid har uppdaterats med bland annat byte av syllar och underhåll av tak samt en trivsam bostad på kring 135 väldisponerade kvadratmeter med tillhörande uteplats och garage. En välskött och öppen interiör, tillsammans med ett väldisponerat boende levererar en hemtrevlig känsla. Det praktiska arbetsköket ligger i öppen planlösning mot den trivsamma matplatsen/vardagsrummet och bjuder in till härligt socialt umgänge. Dessutom flertalet bra sovrum, en arbetsvänlig tvättstuga, ytterligare ungdomsrum/sovrum samt både badrum och gästtoa. Lättskött utemiljö med gräsmatta och fina planteringar.
Ett extra plus är det stora grönområde som finns på andra sidan häcken - vare sig man vill duka långbord eller aktivera sig så finns här den perfekta platsen! Här bor ni med närhet till skolor, dagis och centrum. Kort och gott en perfekt bostad för paret eller familjen. Välkomna

Planbeskrivning

Hall
Vi stiger in i en ljus och välkomnande hall. Härifrån blickar vi genom hela huset och blicken fastnar lätt på den fina kaminen längs motsatt vägg.
Badrum
Ett mycket fint badrum med modern, ljus och harmonisk färgsättning. Utrustningen består av toalett, handfat i kommod, badkar och skön golvvärme. 
Toa
Praktiskt med en extra toa
Vardagsrum
Ett generöst tilltaget rum med gott om plats för både vänner och familj! Ljust och trivsamt med stora fönster och utgång mot uteplatsen. Härligt öppen planlösning mot matplats och kök samt mysigt skön värme från kaminen.
Kök
Vi kommer in i familjens hjärta. Ett praktiskt arbetskök med goda arbetsytor och bra förvaringsutrymme. Utrustningen består av diskmaskin, kylskåp, frysskåp samtliga från 2019, spis (2021) och spisfläkt. Trivsam matplats med utsikt mot trädgården och öppet mot vardagsrummet. Från köket når vi även uteplatsen.
Sovrum
Våningsplanet har tre fina sovrum varav ett lite större såsom ett master bedroom.
Tvättstuga
Praktiskt tvättstuga där dem maskinella utrustningen är från 2019, tvättmaskin, torktumlare, grovvask och en duschkabin i en liten egen nisch
Sovrum/ungdomsrum
Ett par trappsteg ner hittar vi ett rum med egen ingång, även perfekt för verksamhet eller som gästrum.
Garage
Praktiskt garage med plats för bilen eller bra förvaring, ingång till sovrum/ungdomsrum och dörr mot trädgården även ett vidbyggt trädgårdsförråd i anslutning finner vi.

Övrigt

Nya klädselbrädor och isolering på garaget 2021
Ny elcentral samt delvis ny eldragning 2021
Fiber installerad 2020
Syllar bytta till stålsyllar 2019.
Tak tvättat och målat 2019
Kamin installerad 2018

 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea119 Kvm
Biarea36 Kvm
Tomtarea600 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1976
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningKamin och oljefyllda elradiatorer
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad914 000
Tomt282 000
Totalt1 196 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme3 500 kr/år
El17 000 kr/år
Vatten/Avlopp4 500 kr/år
Renhållning1 740 kr/år
Försäkring4 800 kr/år
Total driftkostnad31 540 kr/år
Kök
Badrum
Sovrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Öppen planlösning
Vardagsrum
Vardagsrum
Trivsamt
Matplats
Kök
Vackert
Välkommen in
Vackert
Sovrum
Ungdomsrum
Sovrum/Kontor
Toa
Ungdomsrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Garage/Förråd
Mysigt
Gatusida
Uteplats
Gatusida
Intilliggande grönområde
Planskiss