Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
4 400 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSvalan 13
Antal rum13 rum och kök
Pris4 400 000 kr
Byggnadsår1910
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad108 300 kr/år

Fastighet med fyra fina lägenheter

Snickaregatan 7 | Löderup

På lugnt läge i Löderup ligger detta lilla flerbostadshus med fyra lägenheter och källare samt med liten mysig trädgårdstomt Samtliga lägenheter är i dagsläget uthyrda, möjlighetens finns för att bo billigt på stor yta i egen lägenhet och hyr ut resten eller hyr ut allt i kommersiellt syfte.
Byggnaden består idag av en större nyrenoverad lägenhet om 4 r.o.k på ca 120 kvm på 2:a plan. På entréplan finns tre lägenheter, en 2:a på ca 60 kvm, en 3:a om ca 75 kvm samt en 4:a på ca 100 kvm. Totala hyresintäkter på 393600 kr/år. Läget är perfekt då man har gångavstånd till kommunikation, skola och mataffär men även till Österlens vackra natur, sandstränder och kulturella utbud.
Ett tillfälle för en god investering. Marknaden för hyreshus på Österlen är mycket god, inga vakanser hos hyresvärdarna.

Info

De totala hyresintäkterna är 369.600 kr/år, driftskostnaderna ligger på 108.300 kr/år vilket ger ett driftsnetto på 261.300 kr/år. Kostnader för hushållsel svarar hyresgästen för

 Areafördelning:
4:a om ca 120 kvm
3:a om ca 75 kvm 
4:a om ca 100 kvm 
2:a om ca 60 kvm

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum13 rum och kök
Tomtarea767 Kvm
Boarea355 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1910
FasadPuts
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel m.m.
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad421 000
Tomt258 000
Totalt679 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

Värme55 000 kr/år
Vatten/Avlopp48 000 kr/år
Renhållning5 300 kr/år
Total driftkostnad108 300 kr/år
DriftkommentarI vatten och avloppskostnaderna ingår även sophämtning.
Översikt
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 1
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 2
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Lägenhet 3
Gatusida
Gatusida
Översikt
Gatusida
Översikt
Översikt
Trädgårdssida