Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
14 000 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

Då vägen slutar vid gården och uthyres i perioder på veckobasis, https://www.vrbo.com/sv-se/semesterhus/p10869932?noDates=true&uni_id=5900447 , är endast bokade besök efter överenskommelse med mäklaren möjligt.

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBaldringetorp 2:26
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4-5
Pris14 000 000 kr
Byggnadsår1929
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad51 180 kr/år

Skånegård med fantastiskt läge

Skogshejdevägen 75-100 | Ystad

Helt ostört, högt och härligt naturskönt med äkta milsvid utsikt är bara ett försynt förnamn på detta helt magiska läge vid Fyledalen, här råder ett lugn som är en ynnest att få uppleva! Med drygt 2 ha mark att arrendera intill fastigheten så öppnar fantastiska möjligheter upp sig för djurhållning. Den avstyckade gården har genomgått en omvandling från hus till ett praktfullt, luxuöst och trivsamt boende, en plats för det goda livet!! Renoveringen har skapat en bostad på ca 250 kvm med generösa ytor, ett annex på ca 120 kvm samt ett glittrande, soldränkt och påkostat poolområde.

Planbeskrivning

Hall:
Via välkomnande innergård når vi bostadens entré där vi möts av ljus och rymd samt vackert enhetligt klinkergolv med kalkstenslook. I anslutning finner vi en liten gästtoa, mycket praktiskt placerad.
Kök/Matplats/Vardagsrum
Ett rum på kring hela 80 kvm
Här hittar ni ett genomgående kök i valnöt från Ballingslöv med modernt formspråk, arbetsvänlig köksö som rymmer vask, diskmaskin och häll med bänkfläkt. Övrig utrustning består av micro, ugn samt kyl och frys Det generösa köket ger utrymme för lyxen att välja matplats, antingen samspråkande invid köksön eller vid fönstret med en härlig utsikt över fälten man har även lyxen att glida ut på uteplatsen för intagande av måltiden, även här med samma hänförande utsikt.
Sovrum:
Från vardagsrummet nås hemmets master bedroom med vacker utsikt mot gårdssida. Här finns även utrymme för förvaring och en bekväm läsfåtölj
Badrum:
Generöst badrum med plats för mys, utfört med kakel och klinker i modernt och harmoniskt färgval. Yta ger er möjligheter till både bad och sköna fåtöljer. Utrustningen består av dusch, wc och vask i kommod med spegel ovan.
Groventré/Tvättstuga
Längs boningshusets gavelsida har groventrén sin självklara plats. Det stora rummet ger praktiska möjligheter både till mycket förvaring och en generös tvättstugedel med tvättmaskin, torktumlare och grovvask. Här finns även nedgång till en liten källare med pannrum och förvaring, kanske en framtida vinkällare.

Övre plan
Via trappan vid entrén äntrar vi ovanvåningen med enhetliga klickgolv, öppet i nock och frilagda bjälkar,
Allrum:
Ett rum med många användningsområden Bibliotek, TV-rum eller arbetsrum är bara några. Takfönstren ger fint ljusflöde och en behaglig utblick över gårdsplanen
Badrum:
Badrum i modern färgsättning, även här generöst med plats för mindre loungedel, utrustningen består av badkar, handfat i kommod, toa och dusch..
Sovrum:
Tre mysiga sovrum, två lite större där både säng, skrivbord och förvaring får plats. Fantastisk utsikt i kupans fönster och en finurlighet med tvättnedkast både i ett sovrum och invid badrummet.

Annexet
Vilken rymd vi möts av, våra tankar färdas direkt på alla möjligheter som finns här.

Vi kommer in i ett stort allrum med många användningsområden, vid vardera sida finner vi uppgång till två sovloft eller kanske estrader. På entréplan finns ett generöst rum lämpligt som sovrum, i dörren stannar vi och blickar ut mot landskapet via det stora golvstående fönstret, vilket smycke! vilken tavla!

Motsatt sida huserar ett litet praktiskt kök med spis, diskmaskin och kyl/frys samt ett generöst helkaklat badrum med golvvärme, dusch, toa och vask i kommod. Både från badrummet och från allrummet kommer vi ut till det härliga poolområdet vars teknikrum finns i annexets förlängning.

 

Pool

Allt material till poolen är inköpt från Österlen Poolcenter och den är byggd med platta i betong och sidorna är thermoblock som fyllts med betong, Det är en så kallad magnapool med hydroxinator. Det ger er bland annat klarare vatten, en mjukare och behagligare badkänsla, skonsammare vatten för huden samt mindre miljöpåverkan.
Poolen är på 4x8 m, uppvärmningen sker genom jordvärmepumpen

Övrigt

Bostadshuset har totalrenoverats 2019-2021 och annexet därefter
I annexet och bostadshuset är all el bytt, elen i stall är översedd, laddare för elbil har installerats.

Vatten genom djupborrad brunn med ny pump från 2021, nytt godkänd trekammarbrunn för avloppet 

 

Området

Området är mycket naturskönt med både Skoghejdans och Fyledalens naturreservat inpå knuten. Djurliv, fågelliv och växtlighet finns i mycket rik mängd liksom härliga rekreations- och strövområden och mycket gynnsamma ridmöjligheter. 

Ändå är det nära till livets nödtorft, på en kvart eller lite drygt når ni både Tomelilla med bl.a. handel och goda kommunikationer samt Ystad med bl.a. badstrand och nöjesliv. Flyget från Sturup har ni 40 min restid till.

Visning

Då vägen slutar vid gården och uthyres i perioder på veckobasis,
https://www.vrbo.com/sv-se/semesterhus/p10869932?noDates=true&uni_id=5900447 
är endast bokade besök efter överenskommelse med mäklaren möjligt.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Baldringe

Den putsade och vitkalkade 1100-talskyrkan i romansk stil ligger naturskönt på en höjd i närheten av Baldringe gård som har anor från vikingatiden. På baksidan står Baldringestenen, en runsten från cirka år 975. Inskriptionen på stenen lyder: ”Torgils (Truls) satte dessa minnesmärken efter sin fader Tomme den språkkunnige, Fröds son, en mycket duglig tägn”.

Baldringe kyrka förekommer i två Wallanderfilmer

Söder om Baldringe ligger Högestad med Högestad gods som äger och förvaltar en stor del av marken i området.

Det finns även två naturreservat inom promenadavstånd:

Fyledalens naturreservat

Fyledalen bildades för cirka 15 000 år sedan när istiden tog slut och isarna drogs undan. I den djupa dalgången med inslag av gammal lövskog och betesmarker råder ett speciellt klimat där många djurarter trivs och kan leva skyddat.

Fyledalen är idag klassat som naturreservat och Nordiska rådet har utnämnt det till ett av Sveriges tio viktigaste naturområden. Förutom alla unika djur- och växtarter finns här plats även för dig och för våra betande kor.

Skoghejdans naturreservat

Skoghejdans naturreservat är beläget i ett mjukt böljande odlingslandskap och utgör tillsammans med reservaten Ållskog och Svartskylle ett av Skånes största sammanhängande områden med naturbetesmark. I det småbrutna landskapet trivs bland annat ovanliga groddjur och insekter.

Skoghejdan och dess omgivningar var under mycket lång tid utmark till byarna i området.

Betesdjur och virkesuttag har under århundraden format landskapet och gett upphov till den varierade miljö vi finner i området idag. I reservatet finns bland annat öppna gräsmarker, dungar av ädellövskog, sumpskog, kärr, buskmarker och ett antal dammar. De sistnämnda uppstod i samband med torvbrytning i början av 1900-talet.

Skoghejdan avsattes som naturreservat 1971 och utvidgades 2005. Nu omfattas reservatet av ca 88 ha. Syftet med reservatet är att skydda och vårda ett variationsrikt beteslandskap med kontinuitet sedan bronsåldern. Området har en rik och varierad fågelfauna och hyser sällsynta insekter och groddjur. Området är skyddat enligt Natura 2000.

.

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea250 Kvm
Biarea160 Kvm
Tomtarea6910 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1929
FasadTegel
TakTegel omlagt 2019
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnBetongplatta o källare
GrundmurBetong
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningJordvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad650 000
Tomt670 000
Totalt1 320 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El37 930 kr/år
Vatten/Avlopp1 600 kr/år
Renhållning2 958 kr/år
Försäkring8 692 kr/år
Total driftkostnad51 180 kr/år
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Detalj
Matplats
Matplats
Detalj
Kök
Kök
Kök
Detalj
Badrum
Detalj
Vardagsrum
Vardagsrum
Toa
Detalj
Groventré
Tvättstuga
Allrum
Allrum
Sovrum
Sovrum
Klädkammare
Sovrumsutsikt
Sovrum
Sovrum
Badrum
Detalj
Badrum
Sovrum
Annex
Badrum annex
Badrum annex
Detalj
Allrum annex
Allrum annex
Annex
Detalj
Kök annex
Sovrum annex
Sovloft
Sovloft
Pool
Skönt
Pool
Stall
Stall
Gårdsbild
Uteplats
Uteplats
Gårdsplan
Gårdsplan
Gårdsbild
Översikt
Översikt
Översikt
Översikt
Översikt
Översikt
Gårdsbild
Gårdsbild
Boningshus
Boningshus
Boningshus
Boningshus
Annex
Annex
Välkommen in
Uteplats
Planskiss
Planskiss
Planskiss