Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 900 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 750 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2021-07-22 12:23
Budgivare 2: 1 750 000 kr

2021-07-21 15:57
Budgivare 1: 1 700 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Ring för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSälshög 18:26
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Pris1 900 000 kr
Byggnadsår1946
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad31 086 kr/år
EnergiklassF

Trivsam skånelänga med stort garage!

Sälshög 1826 | Tomelilla

Längtar ni efter landet, men inte vill vara för långt ifrån stad och närhet till kommunikation? Ett par km utanför Tomelilla möts vi av storslagen utsikt över Österlenska böljande fält där vyerna är härligt vida!
Här finner vi en charmig skånelänga med många trivsamma delar tack vare en renovering och modernisering där man har lagt focus på att bevara vackra detaljer för att skapa ett unikt och ombonat hem. Interiört har man en trivsam planlösning med rum i fil i en lite öppnare planlösning än traditionellt. Modernt kök och badrum som även rymmer tvättstuga, stort vardagsrum och hela tre möjliga sovrum där ljusa färger varvas med synliga bjälkar, vackra golv, spegeldörrar och täljstenskamin. Ute finner vi en härlig uteplats, bra förråd samt ett isolerat garage om ca 60 kvm, byggt 2008–2009 vilket öppnar för många möjligheter till verksamhet eller hobby.
Läget är optimalt - på landet men med närhet till det mesta som Tomelilla och Österlen har att erbjuda. Välkomna på visning!

Planlösning

Som en traditionell skånelänga brukar vara så är det lägre i tak, vid en mätpunkt, där det upplevs som lägst, ca 1,85 meter underkant bjälke.

Gamla spegeldörrar, synliga takbjälkar och täljstenskamin ger detta hem en alldeles speciell karaktär och charm
Bottenplan
HALL:
Redan när vi kommer in känner man hemtrevnaden och trivseln. Här finns bra med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Från hallen når vi badrum och kök.
BADRUM:
Ett generöst, fräscht och vackert helkalkat badrum med klinkergolv. Utrustningen består av både dusch och badkar samt handfat, wc även tvättmaskin och torktumlare får bra med utrymme här. Skönt med golvvärme.
KÖK:
Här har vi ett välplanerat kök där man har allt inom räckhåll, bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av diskmaskin, spis, spisfläkt,  och kombinerad kyl/frys, Bra matplats samt ingång till sovrum och vardagsrum.
SOVRUM:
Mysigt rum med plats för dubbelsängen. Gott om förvaring. Detta rum går även bra att ha som matrum.
SOVRUM:
Perfekt barnrum/gästrum eller kontor, här finns en garderob till förvaring.
VARDAGSRUM:
Stort och luftigt, här har vi familjens bästa plats för att umgås. Här finns plats för både matsalsbord och soffgrupp. Härligt med en värmande och stämningsfull kamin och trägolv. Ingång till sovrum och utgång till uteplatsen.
SOVRUM:
Mysigt rum med härlig utsikt över ett grönskande landskap. Utmärkt som sovrum, ungdomsrum eller kontor. Synliga takbjälkar och öppet upp i nock. Uppgång till sovloft.
SOVLOFT:
Mysigt sovloft med en läcker utsikt över vackert landskap.
VIND
Vind med möjligheter, förvaring eller kanske att inreda.

Renovering och underhåll

2015 Ny varmvattenberedare
2014 Målat fasaden
2012 Byggt trädeck, Renoverat köket, målat luckorna, lagt klinkergolv
2009 Satt in kamin
2008-2009 Byggt garage på ca 60 kvm
2004 Renoverat badrummet 

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa. 

På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.

Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea131 Kvm
Biarea9 Kvm
Tomtarea980 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1946
Byggnadsår kommentarTillbyggnadsår 1993
FasadTrä
TakCementpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagGjutet/trä
GrundläggnTorpargrund och gjuten platta
GrundmurBetong
MurstockRör till kaminen
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Enskilt avlopp från 1991, godkänt vid inspektion 2003.
UppvärmningLuft/luft värmepump, kamin och golvvärme i kök samt badrum
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 001 000
Tomt185 000
Totalt1 186 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El20 266 kr/år
Vatten/Avlopp3 200 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning1 720 kr/år
Försäkring5 400 kr/år
Total driftkostnad31 086 kr/år
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Hall
Sovrum/kontor
Badrum
Badrum
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Allrum
Sovloft
Sovloft
Härlig utsikt
Vind
Garage
Garage
Förråd
Gatusida
Uteplats
Uteplats
Härliga vidder
Garage
Gårdssida
Planskiss
Planskiss