PRIS
1 495 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Inga planerade visningar

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHerkules 4
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris1 495 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad40 226 kr/år

Trivsamt gathus i centrala Tomelilla

Rosencrantzgatan 6 | Tomelilla

På lugn gata i centrala Tomelilla finner vi detta trivsamma gathus med braskamin, snygga spegeldörrar och trägolv. Bostadens entréplan erbjuder ett mindre kök i öppen planlösning till vardagsrum, arbetsrum, sovrum i anslutning till stort badrum, gästtoalett samt tvättstuga. På övre plan finner vi två gavelrum – sovrum, kontor eller allrum, det är Ni som bestämmer! Med 3-4 sovrum får även den mindre familjen plats och bor dessutom billigt med de låga driftskostnaderna! Fastigheten erbjuder även trivsam uteplats, mindre lättskött trädgård med fin blomsterprakt och ett charmigt inglasat uterum med gamla stallfönster - ett givet ställe att mysa i under sommarhalvåret där sköna dagar och kvällar kan åtnjutas tillsammans med familj och vänner.

Planbeskrivning

Hall
Vi går in igenom en välkomnande grind från gatan som leder oss in i en ljus hall. Golvet är härligt med praktisk klinker och goda avhägningsmöjligheter erbjudes. I hallen finner vi gästtoalett samt trappa till övre plan. Från hallen tar vi oss vidare till både TV-rum samt vardagsrummet.

Gästtoalett
Praktiskt med gästtoalett i hallen. Helkaklad med nyare WC och vask. 

TV-rum
Från hallen stiger vi in i ett fantastiskt TV-rum med skönt avslappnande soffhäng. Vackert nyslipat trägolv och målat väggar, rummet passar även som arbetsrum eller kontor.

Sovrum
Från arbetsrummet när vi sovrummet, även detta med trägolv. Hel garderobsvägg för maximal förvaring. I anslutning till sovrummet når vi badrummet.

Badrum
Badrummet är stort och helkaklat i gråa nyanser. Här finns dusch, wc, vask, handdukstork samt fönster mot innergården. 

Tvättstuga
Innanför badrummet finns en mindre hall med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, vask, varmvattenberedare samt dörr ut till innergården - praktiskt när tvätten ska hängas ut för torkning! Ett mindre förråd i anslutning.

Vardagsrum
Vardagsrummet når vi via ett halvsteg upp från hallen. Ett härligt ljust rum med laminatgolv och braskamin att njuta av. Här finns det utrymme för både soffgrupp samt matplats intill köket. Den öppna lösningen mellan kök och vardagsrum ger ett socialt rum där man lätt umgås med varandra.

Kök
Köket har stilren inredning i vitt med svart kakel över vask som ger ett modernt intryck. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn(2019), köksfläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin(2019). Det finns även en köksdörr som leder ut till uteplatsen och innergården.

Övre plan

Sovrum
Ljust sovrum med takfönster bra förvaring bland annat i klädkammare. 

Sovrum
På andra gaveln finns ytterligare ett sovrum med garderober för förvaring. Detta kan användas till både arbetsrum, gästrum eller varför inte ett extra vardagsrum då det är öppet ut emot trappan?!

Övriga byggnader

Den stenlagda innergården med lättskött trädgård erbjuder avkopplande uteplats och ett härligt uterum och även två förrådshus, ett kallförråd och ett frostfritt. På innergården kan medelhavsvärmen avnjutas i lugn och ro då planket ut till gatan ger både insynsskydd och stoppar vinden. Uterummet är inglasat med skjutdörrar och de gamla stallfönsterna ger bygget extra charm och harmoni. 

Övrigt

Många väggar både ute och inne har målats om, även vissa innetak har fått ny färg.
Elen har setts över och är nu "säker el", bland annat så har förråd fått elektricitet.
Alla element bytta till modern variant.

Under den senaste tiden så har ägarna sett till att alla bygglov är beviljade.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum2
Tomtarea325 Kvm
Boarea99 Kvm
Biarea21 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeLersten
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och liten källare
GrundmurBetong
MurstockI bruk
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt
UppvärmningLuft/luft värmepump, direktel, kamin
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataADSL, fiber möjligt

Taxeringsvärde

Byggnad528 000
Tomt197 000
Totalt725 000
År2015
Kod220

Driftkostnad

Värme26 484 kr/år
Vatten/Avlopp8 208 kr/år
Sotning515 kr/år
Renhållning1 642 kr/år
Försäkring3 377 kr/år
Total driftkostnad40 226 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Kök
Kök
Vackert
Toa
Tvätt
Vardagsrum
TV-rum/Arbetsrum
Skönt
Färgklang
Badrum
Sovrum
Hall
Hall
Öppet sovrum
Uterum
Uterum
Insynsskyddad uteplats
Skön utemiljö
Utemiljö
Prakt
Gatusida med parkering
Planskiss
Planskiss