Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 650 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2023-02-02 14:00
Fullbokad!

Anmäl dig till visning


2023-02-02 14:10
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning


2023-02-04 12:00
Fullbokad!

Anmäl dig till visning


2023-02-04 12:10
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningVesslan 14
Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1-2
Pris1 650 000 kr
Byggnadsår1909
ByggnadstypKedjehus
HissNej
Driftkostnad48 179 kr/år
EnergiklassD

Charmig och renoverad villa på centralt läge!

Rosencrantzgatan 19 | Tomelilla

Välkommen till denna genuint renoverade och väl omhändertagna bostad! Ni välkomnas in i huset via hallen från Rosencrantzgatan, med original klinikers och med en vacker trappa som leder er upp till ovanvåningen vilken är inredd med två gästrum och en wc.
På bottenplanet finner ni en praktisk planlösning med ett avskilt och väl tilltaget sovrum med direkt anslutning till ett fräscht badrum med dusch, kakel och klinkers. Vidare in i bostaden möts ni av det luftiga och ljusa vardagsrummet som är kombinerat med matplatsen och det intilliggande köket. Kaminen med sin centrala placering av huset förstärker bostadens hemtrevnad med den härliga värmen som sprids! Från vardagsrummet/köket når man det rymliga, isolerade uterummet vilket förlänger årstiderna och inbjuder till att umgås med familj och vänner! Garaget ger bra förvaringsmöjligheter för både bilen och cyklar. Gångavstånd till centrum med goda kommunikationsförbindelser, förskola och skola!
Varmt välkommen att anmäla er för visning

Planbeskrivning

Bottenplan
Hall

Från husets gatusida kommer ni in i en välkomnande hall med original klinkers golv. Här finns även den vitmålade trappan som leder er till ovanvåningens två gästrum och wc. Väl nere igen till vänster kommer man till det rummet som idag används som kontor. 

Kontor
Tapetserat 2007. Garderober ingår. 

Sovrum
Parallellt med kontoret ligger sovrummet. Tapetserat 2021. Bra med förvaring i garderoberna vilka ingår. 

Badrum
Wc, handfat, dusch, fläkt. El golvslinga.   

Vardagsrum/matplats
Tvåstavig ekparkett 

Kök
Nytt 2007. Diskmaskin, spis och fläkt 2021. Vedspis. 

Badrum
Nyrenoverat 2016. Plastmatta. Wc, kommod, badkar, fläkt. El golvslinga. 

Uterum
Isolerat tak, isolerglas, Ombyggt för ca 10 år sedan. 2018 ny isolerad platta med cellplast och vattenburen golvvärme.

Förbättring och reparationsarbete

2002 - 2022 Kontinuerligt renoverat

2002 Nytt yttertak

2003 Garageuppfart, utomhus trappor

2005 Vedspis

2007 Kök, vardagsrum, matrum, tvättstuga, duschrum, gästrum plan 2

2016 Badrum

2018 Golvvärme uterum

2020 Avloppsspolning

2022 Ny värmepump

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea501 Kvm
Boarea95 Kvm
Biarea58 Kvm

Byggnad m.m.

ByggnadstypKedjehus
Byggnadsår1909
FasadPuts
TakShingel
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare och krypgrund
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningBergvärme 2004
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad706 000
Tomt225 000
Totalt931 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El33 703 kr/år
Vatten/Avlopp7 142 kr/år
Renhållning1 783 kr/år
Försäkring5 551 kr/år
Total driftkostnad48 179 kr/år
DriftkommentarElförbrukningen ovan avser dec 2021 till nov 2022. Säljaren har uppgett trivseldning. Vid mer frekvent eldning tillkommer sotningsavgift.
Välkomnande hall
Kontor
Sovrum
Wc med dusch i anslutning till sovrummet
Matplats
Vardagsrum
Härligt kök
Kökets kamin
Badrum
Grovkök med tvättpelare
Isolerat uterum
Gästrum ovanvåning
Insynsskyddad trägård av husets baksida
Välkommen för visning!
Planlösning
Tomtkarta