PRIS
295 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
295 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2019-11-28 16:08
Budgivare 1: 295 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2019-12-10 16:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum1 rum och kök
Pris295 000 kr
Avgift/mån2 279 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning
FöreningHSB:s Brf Fabian i Tomelilla
Byggnadsår1962-63
HissNej
Lgh nr49
Andelstal, ägande1.27397
Driftkostnad2 892 kr/år

Etta med låg avgift och stort kök!

Rosencrantzgatan 13A | Tomelilla

På centrumnära läge finner vi denna rymliga etta. Läget är perfekt för dig i farten då du har nära till allt, inte minst buss- och tågstationen endast ett stenkast bort! Även om det är nära centrum är området lugnt och här bor du dessutom högst upp i huset vilket ger ytterligare lugn och ro.

Det är en bra planlösning och en sällsynt lyx i en etta att ha ett riktigt stort kök. Vare sig det är matlagningen i sig eller avnjutningen av middagen med goda vänner som ger vardagslycka görs det med bravur här! Bostaden erbjuder också ett rymligt allrum med möjlighet för sovalkov och ett delvis renoverat badrum. Skönt med en egen balkong med vy över den välvårdade och trivsamma innergården. Månadsavgiften på låga 2279 kr/månad är ett oerhört plus - billigare boende är svårt att hitta.

Planbeskrivning

Vi kliver in i en bra hall med förvaringsmöjligheter i garderober och avhängningsplats för jackor och skor. Det är ljusa toner och fräscht då väggar och garderober tapetserades om under 2017. Hallen är centralt placerad och vi når hela bostaden härifrån.

Rakt fram från hallen kliver vi in i det förvånansvärt stora köket. Detta luftiga kök gör att hela bostaden känns betydligt större än många andra ettor. Den övre delen av köket renoverades 2013 med nya skåp och nytt kakel, spisen är från 2017 och den kombinerade kyl och frysen är från 2015. Ett mycket trivsamt kök som tack vare storleken blir hjärtat även i denna mindre bostad, den rejäla matplatsen inbjuder till trevliga middagar med vänner eller familj.

Badrummet renoverades delvis under 2012 med ny plastmatta på väggarna samt nytt handfat och ny wc. Dusch med draperi sparar plats i badrummet.

Det stora allrummet erbjuder många möjligheter för en mysig sovdel, kanske bygger man en sovalkov, kanske delar av med hyllor eller draperier. Oavsett finns också plats för en härlig soffhörna och med utgång till balkongen kan den friska luften alltid vara en del av vardagen.

BRF Fabian

Fri parkering på gården. Kö till garageplats.

Tvättstuga och förråd finns i källaren.

2011 skedde relining av stammarna. Fiber är inkopplat i fastigheten.

Under 2017 har porttelefon installerats vilket ger låsta portar och ökad trygghet. Vid försäljning fakturerar föreningen säljaren en avgift för omprogrammering av porttelefonen.

HSB

För att bli medlem i HSB tas det ut en andel på 500 kr och en medlemsavgift på 300 kr, totalt 800 kr. Vid pantsättning av bostadsrätten tar HSB ut en pantsättningsavgift med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet (fn. 465 kr). Avgifterna betalas av köparen.

Vid överlåtelse av bostadsrätten tar HSB ut en överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (fn. 1 163 kr). Avgiften betalas av säljaren.

Energideklaration finns uppsatt i trappan på fastigheten. HSB Skåne hänvisar till denna.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea44.5 Kvm
FöreningHSB:s Brf Fabian i Tomelilla
Avgift/mån2 279 kr/mån
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Sophämtning
BalkongBalkong

Byggnad m.m.

Byggnadsår1962-63
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataKabel-tv / Fiber (Sjöbo Teleservice)

Driftkostnad

El2 892 kr/år
Total driftkostnad2 892 kr/år
Välkommen in!
Hall med förvaring
Kök med matplats
Kök
Kök
Toalett med dusch
Vardagsrum
Vardagsrum med balkong mot innergård
Vy från balkongen
Vy mot innergård
Balkong
Bra parkeringsmöjligheter
Entré
Rosencrantzgatan
Planritning