PRIS
2 450 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-04-22 17:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningHerkules 6
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 450 000 kr
Byggnadsår1928
Byggnadstyp1 ½ plan med källare
HissNej
Driftkostnad39 580 kr/år
EnergiklassE

Vacker och gedigen villa på centralt läge

Rosencrantzgatan 10 | Tomelilla

Direkt innanför entrén finner vi ett mycket vackert hem som genast slår an en ton av trivsamhet, gemenskap och gästfrihet. Bostadens signum är pampigt med högt i tak, fina spegeldörrar, och vackra golv - många gamla detaljer finns bevarade som ger den där speciella charmen.
Vi möts av en graciös entrévåning med härliga sällskapsytor - matsal och vardagsrum i genomgående öppen planlösning. Lyft blicken och känn rymden, lägg sedan till den vackra kakelugnen i kombination med höga fönster, djupa fönsternischer, takrosetter och höga vackra golvlister.
Ovanvåningen är privat och yteffektiv och bjuder på plats för tre sovrum, badrum och en hall med plats för skrivpulpet. Källaren är lika användbar som fräsch, generös tvättstuga, verkstad och pannrum samt goda möjligheter till hobbyverksamhet eller förvaring.
I trädgården finner man härligt lättskötta gräsytor, rosrondell och en generös veranda som garanterat blir sommarens favoritrum. Tillika två förråd varav ett välisolerat. Välkomna

Planbeskrivning

Välkommen in!

HALL
Via snygg dörr, från gatan stiger vi in i en hall med ett vacker välbevarat gammalt stengolv och med bra förvaring samt en liten garderob i hallens inre del De bevarade innerdörrarna, den fina och bekväma trappan till övre plan och takhöjden vittnar än idag om byggnadsåret, 1928.
BADRUM
Ett ytsmart badrum, renoverat 2024 Ett effektivt utrymme där duschen nås åt ettdera hållet och wc samt vask i kommod åt andra hållet.
VARDAGSRUM
Ett synnerligen stort rum som är uppdelat i två med ett fint valv. Här finns gott om plats för både soffa och bord – långbord också om det är många gäster! Vackert fiskbensmönstrad parkett med fin patina, höga fönster och stilfull kakelugn lyfter känslan i rummet.
MATRUM
Via nästa valv leder det vackra golvet oss vidare ut till matsalen, ett uppfriskade rum med skönt blickfång genom de stora fönsterpartierna, används idag som sovrum
KÖK
Funktionellt kök som renoverades 2023 med inredning som går i vacker grå ton och med en lika rejäl som unik och vacker spiskåpa. Praktiskt klinkergolv och utrustning i form av kyl, häll, ugn och diskmaskin.
HALL
Via en mindre hall med trappa till källaren når ut till den generösa verandan.

Övre plan 

HALL
Vi kommer upp i en liten hall med plats för liten skrivbordshörna, hallen leder oss vidare till ovanvåningens alla rum. Vi förbluffas över den rejäla takhöjden och de snygga trägolven även här på övre plan!
SOVRUM
Alldeles perfekt, och tämligen sällsynt, med tre rejäla sovrum på övre plan, alla i lagom storlek samt med garderober och förvaring
BADRUM
Perfekt med badrum på båda våningsplanen, dusch,  toa och vask finner du här.

Källare

FÖRRÅD
Vi kommer ner till en hall som också ger en goda förvaringsmöjligheter.
PANNRUM
Ett perfekt rum som snickarverkstad.
TVÄTTSTUGA
I detta generösa utrymme finner vi två tvättmaskiner, torktumlare, grovvask samt bra vik och förvaringsmöjligheter.  Dessutom finner vi även frysskåp samt centraldammsugarenheten här
FÖRRÅD
Stort förråd som även lämpar sig som ett hobbyrum.

 

Övrigt

Välisolerat förråd med värme och stor port, byggt 2003 
Redskapsskjul
Ny luft/vatten värmepump 2020.
Veranda byggd 2003 med nytt tak 2020.
Nya tre-glas fönster 2007 och 2013.
Häll, fläkt och diskmaskin 2022

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea127 Kvm
Biarea80 Kvm
Tomtarea417 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med källare
Byggnadsår1928
FasadPuts
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
MurstockMurad
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad850 000
Tomt265 000
Totalt1 115 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El21 917 kr/år
Vatten/Avlopp10 684 kr/år
Sotning524 kr/år
Renhållning1 871 kr/år
Försäkring4 584 kr/år
Total driftkostnad39 580 kr/år
DriftkommentarFörbrukning 10526 kwh 2023
Kök
Badrum
Vardagsrum
Matrum/Sovrum
Detaljer
Vardagsrummet
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum
Detalj
Hall
Kök
Kök
Matplats
Bekväm trappa
Detaljer
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Tvättstuga
Förråd
Pannrum
Gatusida
Veranda
Veranda
Nätt trädgård
Förråd
På avstånd
Planskiss
Planskiss
Planskiss