Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
3 480 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2021-06-13 11:00
Fullbokad
Fullbokad
2021-06-13 11:20
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2021-06-13 11:40
Fullbokad
Fullbokad
2021-06-13 12:00
Fullbokad
Fullbokad
2021-06-13 12:20
Fullbokad

2021-06-17 17:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningVanstad 62:1
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris3 480 000 kr
Byggnadsår1934
Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
HissNej
Driftkostnad54 259 kr/år
EnergiklassD

Avstyckad gård med stora ytor och lägenhet

Röddingevägen 215 | Lövestad

Unik chans för dig som behöver ytor, här finns byggnader med stora möjligheter, unikt med lägenhet i verkstadsbyggnaden.
En liten bit in från vägen i traktens vackraste natur ligger denna avstyckade gård mycket vackert med en hänförande utsikt över Skånes böljande landskap och med en vacker inramning av åkrar, skog och ängar.
Bakom en gedigen putsad fasad gömmer sig ett trivsamt och välplanerat hem, med stora sällskapsytor, hela fyra möjliga sovrum och badrum/toa på båda våningsplanen. Bostadshuset genomgick en större renovering 2010.
Den lättskötta parkliknade trädgården och den stora uteplatsen i bästa solläge ger en stillsam, härlig känsla och inbjuder till lugna stunder. Utöver själva bostaden finner vi två rymliga uthus med portar samt en garage/stallbyggnad, här finns plats för både verksamheten, bilarna, snickarbänken och hönsen bara er fantasi sätter gräns. En härlig kombination av lugn och vacker natur samt närhet till bra service och med utmärkt möjlighet till verksamhe

Planbeskrivning

HALL:
En elegant ytterdörr välkomnar oss in i hallen med bra avhängningsmöjligheter och förvaring, Husets smakfulla interiör, höga standard på materialvalen samt goda finish är påfallande redan inne i hallen. Snyggt enhetligt golv uppvärmt med golvvärme, högt i tak och stora fönsterpartier gör detta hem till något alldeles speciellt.
KÖK:
Färgerna går i harmoniska toner, även kaklet har en fin färgsättning och harmonierar trivsamt med de vackra bänkskivorna och det tjusiga parkettgolvet som bildar enhetlighet med hallen och vardagsrummet. Ett praktiskt och vackert kök med riklig utrustning från Ikea som med sina ytor och tillgänglighet inbjuder till matlagning och bakning. Utrustningen består av häll, fläkt, ugn, micro, kaffemaskin, diskmaskin i god arbetshöjd samt kyl/frys. Bra matplats med skön utsikt över den parkliknade trädgården.
VARDAGSRUM:
Nybyggt vardagsrum från 2017 på närmare 50 kvm Väggarna är i snygg färgsättning, ljusflödet rikligt via fönster, öppet upp i nock allt trivsamt belyst med fin spotbelysning. Ett stort rum för sociala sammanhang, det större middagssällskap bjuds här till bords vid matsalsmöblemang och härligt umgänge i soffdelen för vänner och familj. Utgång till generöst trädäck.
BADRUM/TVÄTTSTUGA
Bekvämt med både tvättstuga och badrum samlat tillika praktiskt med maskinerna i bekväm arbetshöjd och mycket goda utrymmen för förvaring och klädvård. Här ryms både dusch, toa och dubbelvask i kommod samt tvättmaskin, torktumlare och fler förvaringsskåp. Utfört i vackert kakel och klinker.
SOVRUM:
Rogivande och generöst med skön matta och bra förvaringsmöjligheter i hel garderobsvägg.

Övre plan
ALLRUM:
Via den snygga trappan kommer vi upp i ett ljust och fint allrum, perfekt kontorshörna, extra sovrum eller för en avkopplande bok framför fönstret
SOVRUM:
Två rogivande gavelrum med bra förvaringsmöjligheter i anslutning.
TOA:
Praktiskt med toa på båda våningsplanen

Källare.
Via den yttertrappan kommer vi ner till källaren som innehåller förvaring och pannrum samt kryputrymme.,

Övriga byggnader

VERKSTAD:
Stor verkstad om ca 170 kvm med port på ca 4 meter, förvaringsloft, kontor, förråd samt badrum/tvättstuga som även tjänar som badrum för lägenheten på övre plan. Trivsam lägenhet om ca 35 kvm med kök där utrustningen består av mindre kyl, spis samt fläkt, även toa och sovalkov får rum här.
MASKINHALL:
Plåthall om ca 100 kvm med jordgolv för maskinförvaring.
GARAGE/STALLBYGGNAD
Om ca 120 kvm med dubbelgarage, förrådsutrymmen och äldre stall utan inredning

Renoveringar m.m

2010 gjordes en större renovering med bland annat, nya fönster och dörrar, tilläggsisolering - golv, väggar och tak, ny el, ny VVS samt renovering av kök, badrum m.m
2014 Ny jordvärmeanläggning
2015 Ny tvättmaskin och torktumlare
2017 Nybyggt vardagsrum 
2018 Nybyggt trädäck
2019 Bytt tak på garage/stallbyggnad
2020 Dränering av källaren 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Röddinge

Miljön är karaktäristisk för den bystruktur som uppstod efter 1800-talets skiftesreformer, då bykärnan från att ha varit dominerad av gårdar övergår till att präglas av gatehusbebyggelse.

Röddinge kyrkby ligger vid Fyledalens norra sluttning. Öppen odlingsmark gränsar till byn medan dalsidan ned mot Fyleån i söder består av skogsmark. En gravhög, anlagd under bronsåldern, ligger i den mest höglänta delen av byn.

Den närliggande kyrkan uppfördes omkring 1200 i romansk stil. Efter en omfattande brand på 1920-talet genomfördes vissa restaureringsarbeten utan att den medeltida prägeln gick förlorad. I anslutning till kyrkan finns prästgården, klockarebostaden och skolan med ett byggnadsbestånd från decennierna kring 1900. Tillsammans med kyrkan belyser de byns tidigare betydelse som sockencentrum. 
  
Laga skifte från 1848 innebar att 13 av byns gamla 15 gårdar utflyttades. På de gamla gårdstomterna anlades gatehus, vilka idag kännetecknar Röddinges bybild. De välbevarade små längorna är samlade kring bygatan. Byggnaderna, med putsade fasader eller är försedda med panel, är vända med långsidan mot gatan. Tillsammans med de små trädgårdstäpporna bildar gatehusen en väl sammanhållen gatumiljö. 

Röddingeberg

En mindre allé leder till Röddingebergs gård väster om byn. Gården blev säteri under 1760-talet genom sammanslagning av några hemman. Från detta sekel härrör gårdens slutna ladugårdskomplex i korsvirke med rödmålad timra och vita fack. Manbyggnaden består av två flyglar från 1830, även de uppförda i korsvirke. Huvudbyggnaden, som skulle ha slutit gården mot öster, kom aldrig till stånd. Genom form och byggnadsskick ges ändå en god bild av äldre tids mindre herrgårdsanläggningar. Röddingeberg omges av vidsträckta fruktodlingar.

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Tomtarea5109 Kvm
Boarea175 Kvm
Biarea25 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan med liten källare
Byggnadsår1934
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare och krypgrund
GrundmurBetong
MurstockAnvänds ej
Fönster3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp
UppvärmningJordvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber öppet nät

Taxeringsvärde

Byggnad637 000
Tomt200 000
Totalt837 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El39 400 kr/år
Vatten/Avlopp970 kr/år
Renhållning2 875 kr/år
Försäkring11 014 kr/år
Total driftkostnad54 259 kr/år
Kök
Badrum
Generöst
Sovrum
Bad o tvätt
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Mysigt
Vardagsrum
Stilrent
Vardagsrum
Rogivande
Kök
Kök
Snyggt
Matplats
Matplats
Hall
Smart
Hall
Vackert
Allrum
Allrum
Sovrum
Sovrum
Toa
Kök lägenhet
Rum lägenhet
Rum lägenhet
Toa lägenhet
Badrum verkstad/lägenhet
Verkstad
Kontor verkstad
Verkstad
Förråd verkstad
På håll
Trädgårdssidan
Gårdssida
Vacker gårdsbild
Från gårdssidan
Parkliknande trädgård
Verkstadsbyggnad
Maskinhall
Garage/stallänga
Garage
Härliga omgivningar
Planskiss
Planskiss