Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
450 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

Ring för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBjörkeröd 2:139
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris450 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad24 918 kr/år

Charmigt med potential i Äsperöd

Ripavägen 4 C | Äsperöd

Vid randen till Österlen finner vi detta lilla charmiga gathus med stor potential. Trots sin ringa storlek så upplevs huset som större, men framför allt kan detta bli ett prisvärt boende med mycket låga boendekostnader! Det tar inte många sekunder innan tankarna och idéerna börja ta fart, ”nu drar vi igång renoveringen” Se detta som en möjlighet att göra det till er dröm, att sätta er prägel och kärlek i det. Om bostaden känns för liten så finns möjligheter med en ovanvåning, trappan finns på plats. Här finner vi ett gediget hus med stabil stomme på ett lugnt läge
Två små nätta, lättskötta trädgårdstäppor på vardera sida av huset tar inte all ledig tid i anspråk för skötsel utan lämnar gott om tid till andra aktiviteter. praktiskt med ett isolerat gårdshus med indragen el samt en skyddad parkeringsplats i anslutning. Äsperöd är en liten trivsam och lugn by med bussförbindelse både till Sjöbo och Tomelilla och vidare mot Simrishamn, Ystad, Kristianstad, Malmö/Lund m.fl.. Välkomna!

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Äsperöd

Välkomna till den lilla byn Äsperöd som ligger i Sjöbo kommun och har anor ifrån 1865. Byn erbjuder bland annat ett aktivt byalag som anordnar olika aktiviteter, förskola, bygghandel och konstgallerier. Det finns även en idrottsplats med tennisbana och aktiv sportklubb för de idrottsintresserade.

Byn omges av vacker natur och Sjöbo kommun erbjuder såväl sjöar och vackra vattendrag som lummiga lövskogar och jordbrukslandskap.

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Tomtarea183 Kvm
Boarea39 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1909
FasadTräpanel
TakPlåt
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel, lersten och trä
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och gjuten platta
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad165 000
Tomt196 000
Totalt361 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El14 012 kr/år
Vatten/Avlopp4 720 kr/år
Renhållning4 226 kr/år
Försäkring1 960 kr/år
Total driftkostnad24 918 kr/år
Entré
Entré
f.d kök
f.d allrum
Ovanvåning
f.d badrum
Gatusida
Gatusida
Entré
Trädgård
Uthus
Planskiss