Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 875 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningOnslunda 31:101
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 875 000 kr
Byggnadsår1959
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad36 635 kr/år
EnergiklassD

Välplanerad 1-plansvilla på Österlen

Ringvägen 7 | Onslunda

Bostadens underbara charm bedårar oss, en tidstypisk bostad från en epok full av passion för det funktionella, eleganta och sköna. Flera renoveringar har tagit fastigheten in på 2020 talet, nytt vatten och avlopp, nytt kök samt ny bergvärme som ger behagliga driftskostnader. Invändigt möter ni äldre bevarade detaljer så som fiskbensparkett, badrum med badkar och vackra välbevarade tapeter samt moderniteter så som nytt kök i harmonisk färgsättning, vinterbonat uterum och fiberanslutning Bostaden är stort med 3-4 sovrum och öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Garaget har byggt om till ett stort rum med massor av möjligheter, här kan du ha någon form av verksamhet, generationsboende eller en uthyrningslägenhet. Er verksamhet kan även bedrivas i gavelrummet mot trädgården, stort rum med egen ingång och toa.
Trädgården är en egen värld. Insynsskyddad, prunkande och väldoftande med flera rogivande uteplatser. Här hittar ni alltid en skön plats oavsett tid på dygnet.

Planbeskrivning

Via en väderskyddad entré under takutsprång möter vi en hall med tålig klinker precis innanför ytterdörren och trägolv längre in i hallen.
Precis till höger i hallen ligger tvättstugan/pannrummet, praktiskt utformad med klinkat golv samt utrustat med tvättmaskin, torktumlare och grovvask och med direkt access till rummet i före detta garaget.
Ett generöst rum med skön textilmatta på golvet, ett underbart sovrum, men även lämpligt till mycket annat.
Längs hallen finner vi också två sovrum i varierade storlek samt ett retroinspirerat badrum utrustat med badkar, vask och toa
Bostadens kök är en dröm för ögat och en praktisk arbetsplats med inredning i grågrönt som harmonierar mycket vackert med trägolvet och det vita kaklet. Köket är är utrustat med kyl/ frys i fullhöjd, spis, fläkt och diskmaskin. Det vackra golvet tar oss vidare till den generösa matplatsen.
Bostadens hall övergår till ett rymligt vardagsrum, detta är inrett med vackert gammalt parkettgolv och på väggarna sitter det tapet. Ett ljust och inbjudande rum med stort fönsterparti som är öppet mot matplats och kök.
Bostadens lite större sovrum har ett fördelaktigt gavellägen med utgång till en stor uteplats, här finns generöst med utrymme både för loungemöbler, kontor och sminkhörna.  Enhetlig inredning med vardagsrummet, parkettgolv och väggar med tapet samt stort fönsterparti och en rustik känsla med äkta tegelvägg. Med sin rymlighet samt intilliggande toa passar rummet till mycket mer än föräldrasovrum, kanske någon verksamhet eller ungdomsrum
I anslutning till köket ligger det isolerade uterummet som används mer eller mindre året om, här ligger ett tåligt klinkergolv. Utanför finner vi en generös uteplats, perfekt för grillen.
Intill uterummet finner vi ett större förråd

Renoveringar

Bland annat så har ny bergvärmepump installerats
Nytt VA ut till gatan
Nya dagvattenledningar
Delvis ny dränering
Nyanlagd uppfart
Nytt kök 
Allt utfört 2021-2022

 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Onslunda

Mitt i Tomelilla kommun ligger Onslunda, en by med mycket atmosfär, uppskattad för sina kvaliteter som en lugn bostadsort. Här finns dagis och skola upp till årskurs 6. Byn har även en aktiv idrottsförening och här finns också en populär sporthall. Det genuina hantverket har starka traditioner i den s.k. Borstabygden med ett borstbinderi som i allra högsta grad lever kvar efter över 100 år i branschen. Byalaget anordnar varje år ett antal olika aktiviteter för sina bybor. I närheten finns också spännande gårdsbutiker. Full service hittar man i närbelägna Tomelilla.

Läs gärna mer på Tomelilla kommuns hemsida; https://www.tomelilla.se/trafik-infrastruktur/landsbygd-och-tatort/tatorter-byar/onslunda/

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea128 Kvm
Biarea35 Kvm
Tomtarea850 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1959
Byggnadsår kommentartillbyggt 1995
FasadTegel
TakBetongpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggnKrypgrund
GrundmurBetong
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningBergvärme
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber

Taxeringsvärde

Byggnad798 000
Tomt192 000
Totalt990 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El24 234 kr/år
Vatten/Avlopp5 441 kr/år
Renhållning1 760 kr/år
Försäkring5 200 kr/år
Total driftkostnad36 635 kr/år
Kök
Matplats
Vardagsrum
Badrum
Uterum
Uterum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Entré
Matplats
Kök
Detalj
Matrum
Hall
Härligt ljusinsläpp
Detalj
Sovrum
Toa
Tvättstuga
Uteplats
Uteplats
Uteplats
Trädgård
Trädgårdssida
Trädgårdssida
Planskiss