PRIS
1 450 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 550 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2024-07-20 10:34
Budgivare 2: 1 550 000 kr

2024-07-10 12:26
Budgivare 1: 1 450 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Ida Jönsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningOnslunda 31:134
Antal rum3 och kök
Varav sovrum2-2
Pris1 450 000 kr
Byggnadsår1978
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad24 402 kr/år
EnergiklassC

Välplanerad och välskött enplansvilla i Onslunda!

Pensionärsvägen 16 | Tomelilla

Välkomna till trivsamma Onslunda och denna välplanerade, renoverade enplansvilla belägen på en lättskött hörntomt som angränsar till den intilliggande allmänningen. Framsidan av huset har praktiska stenlagda ytor med parkeringsmöjligheter för två bilar. Garaget i direkt anslutning rymmer både bilen och erbjuder dessutom extra förvaringsutrymme.
Baksidan av huset är insynsskyddad och den perfekta platsen för att njuta av fina dagar. Idag är uteplatsen utrustad med en vedeldad badtunna (ingår ej i köpet) som är en riktig oas för avkoppling. Här kan du umgås med familj och vänner under dagar då vädret tillåter med härliga middagar eller trevliga grillkvällar. Som sällskap har ni både eftermiddags- och kvällssolen!
Väl inne i bostaden möts du av ett modernt hem som har genomgått renoveringar de senaste två åren för att skapa en bekväm och praktisk vardag och för er och familjen. Huset har en ny luft/luftvärmepump -installerad 2022. Ni välkomnas in i bostaden och den centrala hallen som tar er vidare till husets alla rum där ni möts av det enhetliga färgvalet och de fina golven som binder ihop köket, hallen och vardagsrummet. Köket, som har uppdaterats av nuvarande ägare, har bra med förvaringsutrymme och plats för köksmöblemang. Tvättstugan med grovingång är rymlig och underlättar vardagens bestyr och här finns det både tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet med sina generösa fönsterpartier har ett härligt ljusinsläpp och här finns plats både för matsalsmöbler och en rymlig soffa. Husets två sovrum har bra storlek och här finner ni även en nyinredd walk-in-closet - bra med förvaring! Badrummet är fräscht med klinkers på golvet och våtrumsmatta på väggarna.
I Onslunda finns förskola, grundskola år 1-6 med tillhörande fritidshem, bibliotek, snickeri, hembygdsmuseum och det erkända borstmuseumet där det idag tillverkas borstar och där man anordnar kurser i borsttillverkning.
Varmt välkomna att boka in er till visning av denna bostad som passar både till den lilla familjen men lika bra åt de som vill bo praktiskt på ett plan och där det bara är att flytta in!

Renovering/förbättring

Enligt säljarna:
Dragit jord i hela huset, alla uttag samt lamputtag är jordade (gjort av elektriker)
Nya vägguttag och strömbrytare i hela huset
Nya innerdörrar i hela huset förutom till stora toaletten och till tvättstugan 
Ny luft/luft oktober 2022 (5års garanti)
Målat hela huset och garaget utvändigt 
Enl uppgift från tidigare ägare är pappen bytt på garage taket
 
Kök:
Målat väggarna 
Målat tak 
Nytt golv 
Målat alla luckor och nya beslag/handtag 
Ny köksbänk 
Ny diskho och blandare 
Nytt kakel 
Nya golv- och taklister 
Nytt foder runt fönster 
Satt hörnuttag och belysning under skåp 
Ny diskmaskin   

Tvättstuga: 
Målat om tak och väggar   
Ny tvättmaskin  

Sovrum:
Målat om tak 
Målat väggar 
Nya golv- och taklister 
Nytt foder runt fönster   

Vardagsrum:
Målat tak 
Målat väggar
Bytt golv 
Nya golv- och taklister 
Nytt foder runt fönster   

Hall:
Målat väggar och satt upp ”väggspeglar”
Målar tak
Nya golv- och taklister 
Nytt golv   

Garderob ”walk in closet“:
Målat väggar
Målat tak 
Bytt golv   

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Övrig information

Den vedeldade badtunnan ingår ej i köpet

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum3 och kök
Varav sovrum2
Tomtarea663 Kvm
Boarea102 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1978
FasadTegel
TakTakpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTrä
GrundläggnBetongplatta
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump, elradiatorer
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFinns i gatan

Taxeringsvärde

Byggnad863 000
Tomt251 000
Totalt1 114 000
År2024
Kod220

Driftkostnad

El10 622 kr/år
Vatten/Avlopp7 331 kr/år
Renhållning1 497 kr/år
Försäkring4 952 kr/år
Total driftkostnad24 402 kr/år