Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 450 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningSankt Olof 10:6
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum2-3
Pris2 450 000 kr
Byggnadsår1929
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad30 711 kr/år

Unikt hem med butik på Österlen

Österlenvägen 27 | Sankt Olof

Välkomna till en klädbutik med anor, Nisse skräddare har varit ett begrepp på Österlen under många, många år. Nuvarande ägare har med varsam hand totalrenoverat huset under nära 20 års tid och skapat ett hem och butik med en unik och alldeles speciell känsla, som tagit från ett inredningsmagasin. Här upplever vi en charmig, mysig och varm känsla, genuina plankgolv, snygga spegeldörrar och rustika tegelväggar bidrar till detta så även de många unika inredningsdetaljerna. Entréplanet domineras av butik och lager samt lantligt kök och umgängesrum, på övre plan som inredes 2006 och framåt hittar vi synliga bjälkar, rustik känsla och öppet i nock i ett stort allrum, tre generösa sovrum med bra förvaring och en toalett med lite unikare utformning. För er som söker en plats för er verksamhet finner ni både ett trafikorienterat läge och stora skyltfönster. Ute finner vi både ett stort uterum och en generös tomt med trädgårdsland och fin gräsmatta, kanske en plats att öppna ett litet café på.

Planbeskrivning

Entréplan
Vi tar oss in via butiken och finner ett för ändamålet perfekt rum med charmigt nött plankgolv, äkta gammal köpmansdisk och många unika detaljer.
Här innanför kommer vi till ett lager och skrädderi rum som bildar spindeln i nätet till våningsplanets övriga rum.
Ett funktionellt kök med unika detaljer och inredning som har ljusa väggar, rustika tegelväggar och ljust golv. Utrustningen består av gammal vedspis, spis, fläkt och kombinerad kyl/frys. I övrigt erbjuder köket plats för både matbord, stolar och soffa.
Vardagsrummet som ligger sammanlänkad med köket har en härlig rymd och ljusinsläpp. Väl dimensionerat för både matsalsdel, soffa och arbetshörna. Kaminen skänker oss skön värme.
Från köket kommer vidare till en liten hall som leder oss vidare till pannrum/tvättstuga där vi förutom det mesta av husets teknik finner både tvättmaskin och torktumlare samt en trappa som inte är i bruk längre,
Hallen leder oss också ner i en liten vinkällare där man varma dagar kan svalka sig både in och utvärtes.
Dessutom leder oss hallen ut till ett generöst tilltaget uterum där både midsommar och kräftorna njutes i glada vänners lag.
Från lagret finner vi en hall med ett slående vackert gammalt golv och med ingång från husets trädgårdssida, hallen bortre ända upptas av en stor klädkammare.
Härvid så finns husets badrum, med lite äldre inredning, rummet är utbyggbart mot pannrummet och förberedelser för detta är redan tagna.
Via en liten hall invid lager och butik finner vi trappan till ovanvåningen

Övre plan:
Vi kommer upp i ett allrum och möts av vinklar och vrår, flera förvaringsmöjligheter och öppet i nock med synliga gamla bjälkar, rummet öppnar upp sig mot kupan och bildar ett perfekt TV-rum.
På vägen passerade vi våningsplanets toalett, unikt till formen och med ett litet skeppsfönster som tillsammans med taklister av rep bildar ett tema för flera av rummen.
Vidare finner vi tre generösa sovrum med goda förvaringsmöjligheter.

Trädgård

Stor tomt med bra parkeringsmöjligheter, trädgårdsland med bevattningsmöjligheter från egen brunn och en fin och lättskött gräsmatta, stort trädgårdsförråd invid uterummet.

Uppdateringar

Under innehavstiden så har ägaren gått igenom mer eller mindre allt, bland annat:

Inrett ovanvåningen 2006 och framåt.
Bytt tak på butiksdelen 2018, övrigt tak bytt tidigare.
Ny el 2004
Ny värmepump 2018
Dränerat 2014
Nya radiatorer över tid m.m

Övrigt

Verksamheten är närmast att anse som en institution med över 100 årig historia, säljaren ser gärna att ny ägare tar över, bibehåller och driver denna vidare. I samband med detta skulle nuvarande ägare bli mycket tacksam om köparen vill ta del av hans kontaktnät,  know how m.m. 

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Område: Sankt Olof

Sankt Olof är en högt belägen vacker by som ligger inbäddad i Österlens skogrikaste område. Järnvägen kom till byn 1901 och ännu i dag kommer det tåg på banan, nu museijärnväg som bjuder på en nostalgisk och vacker tur till Brösarp. Omgivningarna runt byn är präglade av blandskog, små åkrar och hagar som ger utmärkta möjligheter för promenader och rekreation.

I Sankt Olof finns barnomsorg, skola, Österlens bästa bageri, Byvägen 35, samt livsmedelsaffär och äldreboende. Byns välskötta och skönt uppvärmda friluftsbad, vackert beläget vid bäcken, sköts numera av byns livaktiga idrottsklubb, en aktiv scoutkår, byalag, fritidsgård och en hel rad föreningar är andra som håller snurr på livet i byn året om. 
Byns kyrka är vida känd, en gotisk kyrka med många praktfulla sirade altare och altartavlor. Söder om kyrkan ligger en offerkälla där folket än idag kastar ned en penning för hälsa.

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum2
Boarea135 Kvm
Biarea95 Kvm
Tomtarea1039 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1929
FasadPuts
TakTakpannor
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund och källare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad651 000
Tomt227 000
Totalt878 000
År2018
Kod220

Driftkostnad

El17 195 kr/år
Vatten/Avlopp3 484 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning2 532 kr/år
Försäkring7 000 kr/år
Total driftkostnad30 711 kr/år
Kök
Butik
Vardagsrum
Lager
Hall
Kontorsdel i vardagsrum
Butik
Kök
Detalj
Rustikt
Badrum
Hall
Tvättstuga i pannrummet
Vältempererad vinkällare
Allrum
Gediget hantverk
Detalj
Toa
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Uterum
Mysigt
Trädgårdssida
Café del
Gatusida
Planskiss
Planskiss