PRIS
2 195 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2023-12-07 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning


2023-12-13 10:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningBofinken 23
Antal rum7 rum och kök
Pris2 195 000 kr
Byggnadsår1930
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad20 800 kr/år

Hyresfastighet med centralt läge och kallhyror

Östergatan 18 | Tomelilla

Mindre hyresfastighet med kallhyror och ett utmärkt läge med endast en kort promenad till centrum. Huset innehåller tre lägenheter, alla uthyrda och i gott skick i en välskött hyresfastighet utan omedelbara renoveringsbehov och som erbjuder perfekt möjlighet för den som vill köpa sin första hyresfastighet eller utöka sitt befintliga fastighetsbestånd. I källaren finns gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, samt även lägenhetsförråd och fastighetsförråd. Fin tomt med gräsmatta, fruktträd samt goda parkeringsmöjligheter Fastigheten har god avkastningen och låga driftskostnader, därav en mycket god investering. Marknaden för hyreshus i Tomelilla är mycket god, inga vakanser hos hyresvärdarna, kommunen är välmående med en positiv inflyttning.
Med det centrala läget finns närhet till allt vad Tomelilla och Österlen erbjuder samt även mycket goda kommunikationer till bland annat Malmö, Lund och Ystad. Välkomna

Info

Hyreshus med två 2:or och en 3:a, total uthyrd lägenhetsyta är ca 170 kvm, de totala hyresintäkterna är 180.840 kr/år, driftskostnaderna ligger på ca 20.800 kr/år således blir driftsnettot på 260.040 kr/år

2:a 50 kvm hyra 4620 kr/mån
3:a 70 kvm hyra 5560 kr/mån
2:a 50 kvm hyra 4890 kr/mån

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Boarea170 Kvm
Tomtarea813 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1930
FasadTegel
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnKällare
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaMekanisk

Taxeringsvärde

Byggnad1 101 000
Tomt255 000
Totalt1 356 000
År2022
Kod320

Driftkostnad

El4 500 kr/år
Vatten/Avlopp9 000 kr/år
Renhållning3 300 kr/år
Försäkring4 000 kr/år
Total driftkostnad20 800 kr/år