PRIS
1 395 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
Visningar

2023-12-09 12:00
Välkomna att anmäla er till visning!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris1 395 000 kr
Avgift/mån5 411 kr/mån
Ingår i avgiftenBostadsrättsförsäkring
FöreningBrf. Kavaljeren i Tomelilla
Byggnadsår1990
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Lgh nr1
Andelstal, ägande6.3291
Driftkostnad46 404 kr/år

Rymlig bostadsrättsvilla med uterum i familjära Tryde!

Orkestergatan 16 | Tomelilla

Välkomna till denna välskötta bostadsrättsvilla och bostadsrättsföreningen där det kontinuerligt gjorts gedigna underhåll! Här finner ni generösa ytor både inne och i den tillhörande trädgården som ingår i nyttjanderätten. Hela bostaden är ljus och fräsch och många av ytskikten har uppdaterats av de nuvarande ägarna vilket gör det enkelt för nästa ägare att bara flytta rakt in. Möjligheten finns även till att skapa fler sovrum både nere och uppe så att även den större familjen får plats. Det härliga uterummet av husets baksida förlänger årstiderna och har ett härligt läge ut mot öppna fria vyer!

Till bostaden finns en värmeisolerad friggebod - perfekt för ett hemmakontor, gästrum eller ungdomsrum! Dessutom ett extra förråd som ger extra utrymme för det som hör trädgården till och med enkelhet plockas fram då det behövs. Bilen ställer ni torrt och tryggt i garaget vilket ingår i månadshyran och med uppställningsplats utanför.

En liten bit bort avgår bussarna regelbundet både mot Lund, Malmö, Kristianstad eller i den motsatta riktningen in mot centrum där tågen och bussarna regelbundet avgår mot Ystad och Simrishamn - perfekt för pendling till arbetet!

Välkomna att anmäla er till visning av denna trivsamma bostad och med det härliga läget med hagar som granne och det trevliga bostadsområdet!

Planlösning

Från den välkomnande entrésidan finner ni två ingångar till huset, dörren som leder er till den praktiska groventrén/tvättstugan eller den andra dörren som tar er in i den rymliga hallen. Den stora hallen är välkomnande, ljus, trivsam och centralt placerad – härifrån når ni större delen av nedre våningens alla rum men även den övre våningens via den vita trappan. Det stora och luftiga köket inbjuder till såväl matlagning som trevliga middagar med familj och vänner. Köksinredningen är välbehållen och det finns bra med utrustning; kyl och frys, diskmaskin, spis och köksfläkt. Från köket når ni groventrén/tvättstugan vilket är praktiskt i vardagen och dessutom med garaget utanför! Från köket är det öppen planlösning mot vardagsrummet vilket är väl tilltaget och har utgång vidare till det inbjudande uterummet. Groventrén/tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (2023), torktumlare (2018) och vask. Här finner vi även värmepannan (2017). Badrummet är renoverat i början av 2000-talet med klinkergolv och kaklade väggar, fräscht och välhållet. Utrustningen består av wc, handfat, handdukstork, dusch samt golvvärme. De finns två rum på nedervåningen som idag används som sovrum och i det mindre finns det gott om förvaring i en hel garderobsvägg. Det andra sovrummet har tidigare varit två sovrum och går enkelt att återställa – i så fall skapas 3 sovrum på entréplan! Ovanvåningen som är inredd erbjuder ett allrum och ett trivsamt sovrum. Det stora och luftiga allrummet inbjuder till sköna kvällar för umgänge och kanske med en trevlig film som sällskap! Det är förberett för vatten och avlopp till ovanvåningen (bakom spegelskåpet i badrummet) för ett ev kommande badrum.

Renovering och underhåll

2023 Sovrum ovanvåning ommålat
2023 Nya hängrännor och stuprör
2023 Nya kröningsplåtar
2023 Ny tvättmaskin Husqvarna
2022 Sovrum 1 ommålat
2022 Sovrum 2 ommålat, tapetserat samt nytt ljust laminat golv
2022 Taket tvättat, förseglat och målat (även garagetaket)
2022 Utomhuspanel delvis utbytt både på huset och garaget före målning (föreningen)
2020 Ny garageport (föreningen)
2020 Ny blandare i köket och i grovvasken i tvättstugan
2018 Ny diskmaskin
         Ny torktumlare
2017 Ny panna (föreningen)
2017 Målat och lagt nytt golv i allrummet på ovanvåningen
2015 Lagt nytt golv och målat i hallen samt trappan upp till ovanvåningen
2013 Nytt golv i tvättstugan
2012 Stenläggning runt bostaden
2008-2009 Byggt bod/gäststuga om ca 15 kvm i trädgården - den är isolerad och el finns!
Början av 2000-talet renoverat badrummet
1992 Byggt uterum (nuvarande ägare lagt laminatgolv)

Brf Kavaljeren

Föreningen äger fastigheten Tomelilla Tryde 19:38. Det finns 16 lägenheter i föreningen alla är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Skåne.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea140 Kvm
FöreningBrf. Kavaljeren i Tomelilla
Avgift/mån5 411 kr/mån
Ingår i avgiftenBostadsrättsförsäkring
BalkongUterum och uteplats. Trädgård med nyttjanderätt, areauppgift saknas

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1990
Fönster3-glas
UppvärmningFrånluftsvärmepump, vattenburet system
Ventilation och kylaMekanisk frånluft med återvinning
TV / DataFiber via Teleservice

Driftkostnad

El29 568 kr/år
Vatten/Avlopp13 836 kr/år
Renhållning1 800 kr/år
Försäkring1 200 kr/år
Total driftkostnad46 404 kr/år
DriftkommentarI elförbrukningen ingår uppvärmning, hushållsel samt 25 ampersäkring.

Ekonomi

Nettoskuldsättning432 kr
Välkomna in!
Ljus och välkomnande hall
Sovrum
Kan återställas med enkelhet till två rum
Sovrum med garderobsdörr
Köket med plats för köksmöblemang
Vardagsrummet med utgång till uterummet
Den härliga uterummet rymmer både familj och vänner
Praktiskt golv och med inbyggda spothlights
Uterummet för sköna kvällar med familj och vänner (säljarens bild)
Praktiskt grovkök med tvättmaskin och torktumlare
Badrummet
Ovanvåningens allrum med takbjälkar
Sovrum ovanvåning
Värmeisolerad friggebod - kontor?
Förråd
Härlig insynsskyddad uteplats
Välkomna att anmäla ert intresse!