Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
1 300 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 150 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2020-10-23 10:56
Budgivare 1: 1 150 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2020-10-26 16:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4-5
Pris1 300 000 kr
Avgift/mån5 150 kr/mån
Ingår i avgiftenBostadsrättsförsäkring
FöreningBrf. Kavaljeren i Tomelilla
Byggnadsår1990
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Lgh nr2
Andelstal, ägande6.32911
Driftkostnad23 827 kr/år

Rymlig bostadsrättsvilla på fritt läge

Orkestergatan 14 | Tomelilla

Vilka ytor och vilka möjligheter! Här är allt härligt välskött vilket gör det enkelt och bekvämt för nästa ägare. Hela bostaden är ljus och fräsch, öppet mellan kök och vardagsrum upplevs modernt och luftigt, det blir enkelt att sätta sin egen prägel och komma till ro. Perfekt med flera sovrum för den stora familjen samtidigt så går det med lätthet att ta bort väggar och få större rum så att paret som tröttnat på villan eller gården kan flytta rakt in och ha gott om plats.
Trivseln är hög såväl inne som ute, utomhus finns dessutom det mesta – garage, gäststuga, växthus och såklart trädäck både för morgonfikan som för grillkvällen. Därtill är läget underbart med fria vyer och hästhagar som granne, kombinationen av ett hemtrevligt bostadsområde och vackra vyer är sällsynt men ack så drömlik. Här får man verkligen huskänsla samtidigt bekvämligheten och tryggheten av att bo i bostadsrätt – ännu en vinnande kombination! Välkomna hem till ett trivsamt, enkelt och bekvämt boende.

Rumsbeskrivning

Från den välkomnande entrésidan med nytt trädäck har vi valmöjligheten att kliva in genom antingen den första dörren som leder till groventrén/tvättstugan eller den andra dörren som tar oss in i en stor hall. Den stora hallen är ljus, trivsam och centralt placerad – härifrån når vi större delen av nedre plan såväl som övre plan via den vita trappan. 

Det stora och luftiga köket inbjuder till såväl matlagning som trevliga middagar vid den rejäla matplatsen. Den vita köksinredningen är välhållen och det finns bra med utrustning; två st kyl/frys (2020) diskmaskin, spis (2019) och köksfläkt. Från köket nås groventrén/tvättstugan – praktiskt i vardagen! Det är också öppet mot vardagsrummet vilket ger en öppen och modern atmosfär. Vardagsrummet är väl tilltaget och har utgång till det generösa uterummet som förlänger både kvällar och säsonger, alldeles extra med "riktigt" tak och infravärme

Groventrén/tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (2017), vask och garderob. Här finner vi även värmepannan samt ett torkskåp som dock är ur funktion. Ett utmärkt utrymme som gör vardagen enklare!

Badrummet är i original utförande med plastmatta på golv och vägg, men mycket fräscht och välhållet. Utrustningen består av wc, handfat och dusch.

Det stora sovrummet är rogivande och har goda förvaringsmöjligheter

På nedre plan finner vi idag ytterligare två ljusa och trivsamma sovrum/barnrum, detta har tidigare varit ett stort sovrum med gott om förvaring i garderober, detta går enkelt att återställa. Vad behöver ni?

Ovanvåningen som inreddes 1998 erbjuder två trivsamma gavelsovrum, ett litet nätt allrum som lämpar sig perfekt som kontor eller TV-rum. Mycket bekvämt med en toalett på övre plan också; utrustad med wc och handfat, vi finner även bra förvaring både i kattvindsutrymmen och klädkammare. Tidigare inrymde övre plan ett sovrum samt stort allrum vilket även här går lätt att återställa, återigen är det bara era behov som sätter gränserna. 

Bilen står tryggt i garaget och mindre arbeten kan utföras, bekvämt med ny port! (Arbetsbänk ingår i köpet men ej maskiner och verktyg osv). Skönt med egen parkering framför garaget.

Kommer långväga gäster kan de övernatta i den rymliga gäststugan! Kanske finns det en hobby som behöver extra utrymme eller så blir det en egen vrå för reflektion eller hantverk. Självklart fungerar den lika bra som ett rejält förråd om förvaring är av större vikt.

Övrigt

Larm finns i bostaden och ingår i köpet.
Komplementbyggnader, trädäck, växthus osv som tillförts av en bostadsrättsägare ansvarar bostadsrättsägaren för, ej föreningen.

Renovering och underhåll

Bland annat:

2020- Nytt trädäck, nya kyl/frys
2019- Ny spis
2017 - Ny tvättmaskin
2016 - Ny värmepanna
2013 - Målat matrum, målning och nytt golv i sovrum på entréplan
2010 - Målning och nytt golv i hallen. Målning vardagsrum. Målning och nytt golv i sovrum på övre plan
2008 - Målat köksluckor och väggar i kök samt nytt golv i köket
ca 2008 - Byggt gäststuga
Ca 2000 -  Byggt uterum
1998 - Inrett ovanvåning

 

Beskrivning

Föreningen äger fastigheten Tomelilla Tryde 19:38. Det finns 16 lägenheter i föreningen alla är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Skåne.

Allmänt bostadsrätt

Uppgifterna i beskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Säljaren och mäklaren uppmanar köparen att noga undersöka lägenheten och föreningens byggnader och ekonomi.

Bostad ida' Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.

Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea149 Kvm
Biarea30 Kvm
FöreningBrf. Kavaljeren i Tomelilla
Avgift/mån5 150 kr/mån
Ingår i avgiftenBostadsrättsförsäkring
BalkongUterum och trädäck. Trädgård med nyttjanderätt, areauppgift saknas

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1990
Fönster3-glas
UppvärmningFrånluftsvärmepump, vattenburet system
Ventilation och kylaMekanisk frånluft med återvinning
TV / DataFiber

Driftkostnad

Värme16 402 kr/år
Vatten/Avlopp5 720 kr/år
Renhållning1 705 kr/år
Total driftkostnad23 827 kr/år
DriftkommentarI uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel
Kök
Badrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum/Allrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Kök
Matplats
Tvättstuga
Uterum
Uterum
Sovrum
Allrum
Sovrum
Toa
Trädgårdssida
Uteplats
Entrésida
Härligt trädäck
Gäststuga och växthus
Trädgårdssida
Trädgårdssida
Planskiss
Planskiss