PRIS
1 695 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Ida Jönsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

Ring eller maila för visningstid!

Skicka intresseanmälan

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningOnslunda 8:47
Antal rum4 och kök
Varav sovrum2-2
Pris1 695 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1 ½ plan
HissNej
Driftkostnad16 501 kr/år
EnergiklassF

Lantligt och idylliskt på landet utanför Onslunda!

Onslunda Grönlunden 847 | Onslunda

Välkomna till denna naturskönt belägna bostad som ni kommer att uppleva som en idyllisk miljö att vistas i och som är belägen med de öppna fälten som närmsta granne, strax utanför Onslunda – där ni kan förverkliga drömmen om ett fridfullt boende på landet!
Huset med sitt fria läge är omgivet av en lummig och uppväxt trädgård, perfekt som skydd mot de skånska vindarna och för lek och samkväm med familj och vänner. Huset är praktiskt byggt i vinkel med en ekonomibyggnad som skapar en skön och avkopplande plats vid soliga dagar med en god fika som sällskap! Ekonomibyggnaderna kan användas till mycket och det är bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser.
Ni välkomnas in i den centrala hallen som tar er upp till ovanvåningen där det idag finns ett sovrum och ett rymligt allrum med fint ljusinsläpp genom takkupan. På entréplan finns badrummet som renoverades 1998 med våtrumsmatta och klinkers samt golvvärme för skön komfort. Badrummet är utrustat med duschkabin, vask, toalett och toppmatad tvättmaskin. Vidare in i huset möts ni av köket som har bra med förvaringsutrymme i alla tillhörande skåpen. Det stora vardagsrummet är perfekt när familjen eller vännerna ska träffas över trevliga middagar då det inrymmer både en sällskaps- och en matsalsdel. Rummet är utrustat med kamin för extra kalla dagar. Den lilla verandan inbjuder till att slå sig ner för att avnjuta en god bok. Sovrummet har god förvaringsmöjligheter i de rymliga garderoberna. Härligt ljusinsläpp genom de båda fönsterna!
Inne i Onslunda by finner ni förskola, grundskola år 1-6 med tillhörande fritidshem, bibliotek, snickeri, hembygsmuseum och det erkända borstmuseumet där det idag tillverkas borstar och där man anordnar kurser i bortstillverkning.

Om ni önskar att åka kollektivt så är den närmsta tågstationen i Lunnarp, ca nio kilometer bort från Onslunda by, där ni tar er med tåget både till Simrishamn och Tomelilla för att sedan tar er vidare både till Ystad, Lund, Malmö och Kristianstad.

Varmt välkomna att boka in er till visning!

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att hen avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Renovering/förbättring

Badrum med våtrumsmatta och klinkers med golvvärme/el (1998)
Ny el med automatsäkringar samt installerad jordfelsbrytare ( 2007)
Ny kamin (2019)
Ny hydropress (2019)
Nya treglasfönster (fortlöpande)

 

Område: Onslunda

Mitt i Tomelilla kommun ligger Onslunda, en by med mycket atmosfär, uppskattad för sina kvaliteter som en lugn bostadsort. Här finns dagis och skola upp till årskurs 6. Byn har även en aktiv idrottsförening och här finns också en populär sporthall. Det genuina hantverket har starka traditioner i den s.k. Borstabygden med ett borstbinderi som i allra högsta grad lever kvar efter över 100 år i branschen. Byalaget anordnar varje år ett antal olika aktiviteter för sina bybor. I närheten finns också spännande gårdsbutiker. Full service hittar man i närbelägna Tomelilla.

Läs gärna mer på Tomelilla kommuns hemsida; https://www.tomelilla.se/trafik-infrastruktur/landsbygd-och-tatort/tatorter-byar/onslunda/

Grundfakta

Antal rum4 och kök
Varav sovrum2
Boarea102 Kvm
Tomtarea2269 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1 ½ plan
Byggnadsår1909
FasadPuts
TakPlåt (huvudbyggnad)
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
GrundmurGråsten
MurstockJa
Fönster2-glas (3 st) och 3-glas
Vatten och avloppEnskilt vatten (djupborrad). Enskilt avlopp (2007)
UppvärmningEl, kamin
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber Teleservice

Taxeringsvärde

Byggnad781 000
Tomt309 000
Totalt1 090 000
År2024
Kod220

Driftkostnad

El4 640 kr/år
Sotning540 kr/år
Renhållning4 661 kr/år
Försäkring4 660 kr/år
Övrigt2 000 kr/år
Total driftkostnad16 501 kr/år
DriftkommentarBostaden har använts sparsamt - endast underhållsvärme. Ved ca 2 m3 (ca 1000 kr/m3) Vägavgift för samfälligheten varierar beroende på vilket behov som finnes (ej inräknad i driftskostnaden)