Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 395 000 kr eller högstbjudande
Högsta bud
1 900 000 kr

Visa budgivning


Kontakta ansvarig mäklare för att lägga bud

2020-06-30 11:31
Budgivare 1: 1 900 000 kr

2020-06-30 11:10
Budgivare 1: 1 800 000 kr
ANSVARIG MÄKLARE
Ida Nilsson
073-514 51 17
ida@bostadida.se
Visningar

2020-07-08 14:00
Visningsanmälan krävs!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningDel av Onslunda 16:31
Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Pris2 395 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad52 004 kr/år
EnergiklassE

Lantidyll med stora ytor på Österlen!

Onslunda 1631 | Onslunda

Unik chans för dig som söker en välhållen bostad, stora ytor, uthus, en egen fiskedamm, en egen brygga, lusthus, uterum, en egen motionsslinga - allt beläget i en underbar natur! Bakom fasaden gömmer sig ett trivsamt och välplanerat hem, med stora sällskapsytor och ett elegant kök. Bostaden renoverades och byggdes till 2011. Generösa ytor för umgänge ger den större familjen eller er som har behov av verksamhet. Utöver själva bostaden finner vi en fd. stallänga och ett uthus med 4 garage, här finns plats för både verksamheten, hobbyn, bilarna, redskapen, och snickarbänken, bara er fantasi sätter gränserna!

Den härligt grönskande trädgården, stensatt innergård, lusthuset, det inglasade uterummet med uteplats vid dammen ger en stillsam och härlig känsla och inbjuder till lugna stunder. Byarna Sankt Olof och Onslunda ligger bara några minuter i bilen bort. Välkomna på visning!

Planlösning

Via uterummet kommer du till Entrén.

Hall: I hallen finner du ett lättstädat klinkergolv, till vänster en toalett, med WC, handfat, kakel och klinkers.

Gillestuga: Stor gillestuga med plats för både soffgrupp och rejält matbord. Kök med vask, två kokplattor och liten kyl. Bar och i rummet finns en täljstenskamin med fläkt som höjer både värmen och stämningen.

Sovrum: Till vänster i gillestugan finner du ett sovrum med tre garderober.

Vidare rakt fram via hallen kommer du till bastu, dusch, omklädningsrum (badrumsskåp ingår ej) och ytterligare ett sovrum/kontor.

Sovrum/kontor: Här finns möjlighet till en bra arbetsplats.

Genomgångsrum med gott om förvaring leder oss vidare hall, till höger i hallen finner vi master bedroom, även här med skjutdörrsgarderober. Till vänster finns badrummet med dusch, handfat, WC, spotlights i taket, helkaklat och klinkers med golvvärme, det är förberett för badkar. Smalt badrumsskåp med spegel ingår ej i försäljningen.

Rakt fram leder oss in i TV-rummet som har täljstenskamin, vidare rakt fram ytterligare ett sovrum. Vidare kommer vi till ett stort allrum med öppet mot köket. I köket finns en utgång till uterum.

Kök: Exklusivt kök från Smedstorps kök som med sina bra arbetsytor inbjuder för såväl bak- som matlagning. Köksö med sittplatser och integrerad spishäll och fläkt.  Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, häll, fläkt, inbyggd ugn och micro samt både kyl och frys. Bänkskiva i vacker sten.

Tvättstugan nås från förrådet och här finns varmvattenberedare, hydrofor och tvättmaskin. Två garderober och två skåp ger bra förvaring. 

Information

I uthuset finns fyra garage med garageportar till samtliga och carport för två bilar.

Uterum med golvvärme och vacker stensatt innergård för härliga sommardagar.

Vackert beläget lusthus intill dammen med egen brygga, i dammen finns aborre och gädda.

En motionsslinga är anlagd i skogen, här finns en bänk för dig som vill sätta dig och insupa naturens lugn, ta en fika eller njuta av björnbären som växer i skogen.

Jordkällare med utmärkt förvaring för frukt och bär eller varför inte skapa din egna vinkällare?

Nere vid dammen finns ett uterum som är ca 4 år, här finns el utdraget så ni kan koka en kopp kaffe och ha en kyl. Intill uterummet finns ett isolerat förråd. Utanför uterummet finns en trivsam grillplats.

Taket på boningshuset är omlagt för ca 10 år sedan, stalltaket är inte omlagt, men det finns takpannor för den som vill lägga om och få ett enhetligt tak med bostaden.
Merparten av elen är omdragen för ca 10 år sedan och det finns automatsäkringar.

3-kammarbrunnen ligger mitt på gården. Vattenbrunnen ligger på baksidan och det finns ett servitut till grannfastigheten där verkstaden ligger. 

Bostaden renoverades och byggdes till för 11 år sedan, med bla. gillestuga, nytt kök och badrum.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga.  Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Onslunda

Mitt i Tomelilla kommun ligger Onslunda, en by med mycket atmosfär, uppskattad för sina kvaliteter som en lugn bostadsort. Här finns dagis och skola upp till årskurs 6. Byn har även en aktiv idrottsförening och här finns också en populär sporthall. Det genuina hantverket har starka traditioner i den s.k. Borstabygden med ett borstbinderi som i allra högsta grad lever kvar efter över 100 år i branschen. Byalaget anordnar varje år ett antal olika aktiviteter för sina bybor. I närheten finns också spännande gårdsbutiker. Full service hittar man i närbelägna Tomelilla.

Läs gärna mer på Tomelilla kommuns hemsida; https://www.tomelilla.se/trafik-infrastruktur/landsbygd-och-tatort/tatorter-byar/onslunda/

Grundfakta

Antal rum7 rum och kök
Varav sovrum4
Boarea281 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentarTillbyggnadsår 2011
FasadTegel, plåt och trä
TakBetongpannor, eternit på stalldelen
StommeTegel, lersten, siporex och lecca på nya delen
BjälklagGjutet
GrundläggnBetongplatta
RadonGodkänd enl. mätning 2009
Murstock2 st är i bruk
Fönster3-glas (ca 10 år)
Vatten och avloppEnskilt vatten. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn från 1975 och markbädd. Både vatten och avlopp är gemensamt till grannfastigheten. (servitut finns till verkstaden som ligger sidan om)
UppvärmningVed, kaminer och elelement

Taxeringsvärde

Byggnad2 037 000
Tomt120 000
Totalt2 165 000
År2019
Kod120

Driftkostnad

Värme950 kr/år
El37 097 kr/år
Vatten/Avlopp983 kr/år
Sotning829 kr/år
Renhållning1 655 kr/år
Försäkring10 490 kr/år
TV-anläggning/internet3 000 kr/år
Total driftkostnad52 004 kr/år
DriftkommentarVärmekostnaden avser ved till två kaminer. Internet/TV via Teleservice.
Uterum vid entrén
Hall
Toalett
Gillestuga
Gillestuga med bar
Kök i gillestugan
Härlig värme från täljstenskamin
Sovrum vid gillestuga
Uterum vid vardagsrummet
Kök
Vardagsrum med öppet mot köket
Lyxigt!
Kök från Smedstorps kök
Kök
Elegant!
TV-rum med täljstenskamin
Sovrum
Master bedroom
Bastu
Dusch vid bastun
Badrum
Tvättstuga
Kontor
Fd. stall/förråd
Fd. stall
Härlig stensatt uteplats
Praktiskt med 4 garageplatser!
Onslunda 1631
Uthus med 4 garageplatser och 2 carportar
Lusthus och egen brygga!
Lusthuset - en mysig plats för vänner och familj att samlas i
Underbart! I dammen finns aborre och gädda
Jordkällare
Här finns plats för sylt och saft eller varför inte göra en vinkällare här?
Uterum vid dammen
Mysig grillplats vid dammen och uterummet
Egen motionsslinga!
Uteplats för soliga dagar!
Otroligt läge
Planritning