Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
2 300 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
EXTRA KONTAKTPERSON
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningFlugan 2
Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 300 000 kr
Byggnadsår1940
Byggnadstyp2 plan med källare
HissNej
Driftkostnad54 991 kr/år
EnergiklassE

Gedigen funkisvilla

Ödemarksvägen 5 | Tomelilla

Gillar ni funkiserans stilrena arkitektur och formspråk? Då är den här bostaden precis det ni letar efter!
Huset har genomgått alla stora renoveringar såsom tak, fönster, dränering, el, uppvärmning och är mer eller mindre bara att flytta in i. Inne har man renoverat löpande men velat bevara mycket av den charm och originaldetaljer som är funkisstilen signum. Utöver charmen bjuder byggnadsstilen på högre takhöjd, rejäla rum samt många och stora fönster vilket gör att hela huset får ett enormt ljusinsläpp som man sällan ser.
Denna bostad består av sex generösa rum, stort badrum och två toaletter samt en mycket vacker ektrappa, dessutom en nyrenoverade källaren där ni har generösa hobbyrum och pannrum. Även utemiljön har uppdaterats, nyanlagd altan, uppfart med singel samt en tomt vars enkla utformning gör den lätt att sköta om.
Läget är perfekt för barnen med nära till skola, dagis, simhall, idrottshall, fotbollsplan samt centrum och stationen med bra pendlingsmöjligheter.

Planbeskrivning

ALLMÄNT
Fastigheten har under det senaste året renoverats med bland annat nytt tak, nytt värmesystem, översedd el, putsade källarväggar, skorsten godkänd samt en allmän uppfräschning i mer eller mindre alla rum. En del fönster är bytta för ca 5 år sedan.

ENTRÈPLAN
Direkt innanför entrén finner vi en liten farstu med praktiskt klinkergolv samt nedgång till källaren, vi kommer vidare till en stor trapphall med vackert gammalt parkettgolv På första planet finner vi vidare ett stort vardagsrum som delas av med skjutdörrar och utgång via nya dörrar till uteplats och trädgården. Den inre delen av vardagsrummet lämpar sig utmärk som sovrum om behovet finns. På entréplanet finner vi även ett kök och toa. Majoriteten av rummen har parkettgolv och en imponerande takhöjd som ger en härlig rymd! 

ÖVRE PLAN
Via den pampiga, gedigna och snygga gamla ektrappan når vi övre plan med en centralt placerad hall som leder oss till alla planets rum, tre sovrum varav ett med balkong, allrum samt stort badrum med dusch som även tjänar som tvättstuga samt intilliggande toa. Även detta våningsplan bjuder på en fantastisk takhöjd

KÄLLARE
I källaren finner vi två stora hobbyrum varav ett på ca 30 kvm, pannrum och förrådsutrymmen.

TRÄDGÅRD
Lättskött trädgård med mestadels gräsmatta På infarten som leder till garaget finns plats för ytterligare bilar. 

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum6 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea175 Kvm
Biarea90 Kvm
Tomtarea990 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp2 plan med källare
Byggnadsår1940
FasadTegel
TakPapp
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare
GrundmurBetong
Fönster2-glas och 3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad1 001 000
Tomt317 000
Totalt1 318 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

Värme0 kr/år
El34 865 kr/år
Vatten/Avlopp11 116 kr/år
Sotning500 kr/år
Renhållning1 795 kr/år
Försäkring6 715 kr/år
Total driftkostnad54 991 kr/år
DriftkommentarFörbrukning 14310 kwh/år
Matrum
Kök
Toalett
Sovrum
Vardagsrum
Matrum
Skönt
Matrum
Entré
Hall
Hall
Toa
Badrum
Badrum
Sovrum
Allrum/Sovrum
Sovrum
Hall
Balkong
Pannrum
Fräsch källare
Trädgård
Uteplats
Entré
Trädgårdssida
Gatusida
Planskiss
Planskiss
Planskiss