PRIS
2 550 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Katarina Svensson
076-856 01 63
katarina@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningStaren 9
Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3-4
Pris2 550 000 kr
Byggnadsår1962
Byggnadstyp1-plan med källare
HissNej
Driftkostnad32 322 kr/år
EnergiklassD

Välskött villa i härlig retrostil med garage!

Nygatan 9 | Tomelilla

Välkomna till denna hemtrevliga, smakfulla och välskötta enplansvilla med källare som med stor varsamhet har renoverats för att bevara retro charmen. Bostaden är perfekt för både familjen med barn eller par som vill bo praktiskt med att ha det mesta på ett plan. Originalköket har uppdaterats med förhöjd diskbänk för bästa ergonomin och luckorna har putsats och oljats. Köket har kompletterats med det tidstypiska rutiga golvet och mosaiken vilket ger fin karaktär åt bostaden. Den välkomnande och centrala hallen leder er vidare in i bostaden som på entréplan erbjuder kök, badrum, tre sovrum, ett genomgående mindre rum lämpligt som kontor. Vardagsrummet är rymligt med generös takhöjd och med fönster vilka ger ett härligt ljusinsläpp och inbjuder till trevliga middagar med familj och vänner. Som en extra detalj finner ni den vackra tegelväggen med handslaget Simrishamnstegel! Från vardagsrummet når ni husets baksida och den nästintill insynsskyddade trädgården med fina träd och växter. Här finner ni olika uteplatser, paviljongen som är perfekt för utomhusmiddagar när vädret tillåter och terassen direkt utanför där morgonkaffet kan avnjutas! I källaren finner ni tvättstuga och bra med förvaringsmöjligheter.
Det rymliga garaget erbjuder plats för din bil samt extra utrymme för förvaring.
Huset ligger endast en km från Tomelilla station som tar dig vidare antingen med buss eller tåg till Kristianstad, Simrishamn, Lund eller Malmö och inne i centrum finns all bekvämlighet som Vårdcentral, mataffärer, affärer, skola och barnomsorg mm.
Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Planbeskrivning

ENTRÈ/HALL
Den lilla hallen som ni välkomnas in genom har originalmosaik på golvet och praktisk golvvärme.
Husets centrala hall som leder in till alla bostadens rum har fin parkett med en tidstypisk retro tapet.
KÖK
Köket med sina vackra välbevarade köksluckor är slipade och behandlade med teakolja. Tidstypisk tapet och rutigt golv.
KONTOR
Rummet som idag fungerar som ett kontor är ett genomgångsrum med fin parkett.
VARDAGSRUM
Panel i taket och med ett vackert parkettgolv. Väggen med det handslagna Simrishamnsteglet ger fin karaktär åt rummet. Fina fönsterkarmar med Kolmårdsmarmor. Den gedigna gjutjärnskaminen är både praktisk och värmande.
BADRUM
Badrummet har mosaik på väggar och golv. Toalett, kommod, badkar och vattenburen golvvärme. Ny golvbrunn i samband med renoveringen (dokument finns på renoveringen)
SOVRUM
Bostaden har tre sovrum. Genomgående parkettgolv. Garderober.

Renovering/förbättring

2014 nytt golv i hallen
2014 jordfelsbrytare
2014 2 st kyl/frys
2014 ny diskbänk, blandare, bänkskivor, mosaik
2014 badrummet renoverades
2014 nya lås till ytterdörr och garage
2018 nytt tak, hängrännor och stuprör
2020 ommålning av fasaden
2020 installation av diskmaskin
2021 huset ommålat och fogats om
2022 tapetsering/målning av kök och hall
2023 stenlagd biluppställningsplats
2023 ny tvättmaskin

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Varav sovrum3
Boarea134 Kvm
Biarea60 Kvm
Tomtarea724 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan med källare
Byggnadsår1962
FasadTegel
TakPapp
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagBetong
GrundläggnKällare + krypgrund
GrundmurBetong
MurstockFinns
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/vatten värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber finns i gatan

Taxeringsvärde

Byggnad1 199 000
Tomt293 000
Totalt1 492 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El22 062 kr/år
Vatten/Avlopp2 160 kr/år
Sotning552 kr/år
Renhållning1 824 kr/år
Försäkring5 724 kr/år
Total driftkostnad32 322 kr/år
Härlig uteplats att avnjuta fikastunder när vädret tillåter
Hallen leder till husets alla rum
Kontor
Vackra fönsterkarmar av marmor
Välbevarat och tidstypiskt retrokök
Badrum
Sovrum/TV-rum/kontor
Sovrum med utgång till trädgården
Sovrum
Fin vägg med handslaget Simrishamnstegel
Vardagsrummet med dess härliga rymd
Ljuvlig gjutjärnskamin
Pergolan
Varmt välkomna att anmäla ert intresse!
Entréplan
Källarplan