Ändrade rutiner på våra visningar pga av Covid-19 Coronaviruset
Läs mer här…
PRIS
795 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGärdsmygen 15
Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Pris795 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad39 865 kr/år

Pittoreskt charmig och gedigen banvaktsstuga

Nygatan 44 B | Tomelilla

Visst är det något speciellt med en banvaktsstuga, den gedigna byggnaden tillsammans med det charmiga och pittoreska är säkert en del av svaret.
Med fritt läge i utkanten på Tomelilla finner vi denna vackra banvaktsstuga med stort friliggande uthus och garagebyggnad.
Här finns stora möjligheter för dig som önskar skapa ett enkelt och lättskött boende i en stabil och gedigen byggnad. Denna charmiga lilla stuga har stor potential för den som vill återställa det till sin forna glans, stugan har stort renoveringsbehov såväl in- som utvändigt, vilket ger dig chansen att skapa ett hem helt efter egen smak.
Även trädgården behöver kärlek, här finns stora möjligheter att få till din drömtomt med plats för odling och mycket annat.
Samtidigt som du har närhet till centrum för skolor, handel samt goda kommunikationer så är det en bra utgångspunkt för många olika aktiviteter som golf, konst, bad, vandring och smakfulla delikatesser - allt finns i närheten!
Välkomna att upptäcka dina möjlighe

Planbeskrivning

Det finns ett talesätt, "statens gamla byggnader är gedigna, välbyggda och värda att bevara" och denna lilla stuga är inget undantag.

Vi möts av en liten hall med uppgång till ovanvåningen, och fortsätter in i köket som har en naturlig matplats med utsikt mot gatan. Vidare ett stort vardagsrum följt av en liten sovalkov och en liten toa. 

I köket finns lucka ner till en liten källare. Ovanvåningen inhyser mest förvaring men kan möjligen inhysa rum eller kanske sovloft.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Varav sovrum1
Boarea42 Kvm
Tomtarea943 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentartroligen äldre
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
GrundmurGråsten
Fönster2-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningEl
Ventilation och kylaSjälvdrag

Taxeringsvärde

Byggnad154 000
Tomt312 000
Totalt466 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El29 380 kr/år
Vatten/Avlopp5 130 kr/år
Renhållning1 730 kr/år
Försäkring3 625 kr/år
Total driftkostnad39 865 kr/år
DriftkommentarFörbrukning 13400 kwh
Gatusida
Översikt
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Matplats
Toa
Planskiss