PRIS
1 950 000 kr eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE
Leif Holmqvist
076-636 59 12
leif@bostadida.se
Visningar

2024-08-04 12:00
Meddela att ni kommer!

Anmäl dig till visning

FAKTARUTA
FastighetsbeteckningGärdsmygen 15
Antal rum1 rum och kök
Pris1 950 000 kr
Byggnadsår1909
Byggnadstyp1-plan
HissNej
Driftkostnad40 025 kr/år

Nyrenoverad, charmig och gedigen banvaktsstuga

Nygatan 44 B | Tomelilla

Visst är det något speciellt med en banvaktsstuga, den gedigna byggnaden tillsammans med det charmiga och pittoreska är säkert en del av svaret.
Med fritt läge i utkanten på Tomelilla finner vi denna vackra, nyrenoverade banvaktsstuga med både det charmiga och pittoreska väl bevarat. Även det stora friliggande uthuset och den mysiga trädgården har fått sig ett välbehövligt ansiktslyft.
Denna bostad passar perfekt för dig som uppskattar det rustika och genuina och som önskar ett ursprungligt utseende med charmiga detaljer i en byggnad som genomsyras av atmosfär, historia och nostalgi.
Med ett rum och kök får du en praktisk och trivsam planlösning som passar både singeln och paret. Här erbjuds ett nyrenoverat badrum i modern och harmonisk färgsättning samt en luftvärmepump som ger dig ett energisnålt alternativ för optimal komfort.
Trädgården är lättskött med väl avgränsade planteringar, nyanlagd gräsmatta och en skyddande dunge som ger tid över till mycket annat. För den odlingsintresserade finns stora möjligheter att få till din drömtomt.
Samtidigt som du har närhet till centrum för skolor, handel samt goda kommunikationer så är det en utmärkt utgångspunkt för många olika aktiviteter som golf, konst, bad, vandring och smakfulla delikatesser - allt finns i närheten!
Välkomna att upptäcka dina möjligheter.

Planbeskrivning

Vi möts av en liten hall och upptäcker direkt att här möter det gamla och ursprungliga det moderna, högt i tak, fina gamla trägolv och en rustik skorsten samsas med nytt kök och badrum.
Invid hallen finner vi badrummet med kakel och klinker i harmonisk färgsättning där utrustningen består av dusch, toa och vask samt golvvärme. Bostaden består av öppen planlösning där kök, vardagsrum och en sovplats sammas i en öppen planlösning. Ovanvåningen kan användas till förvaring men kan möjligen inhysa rum eller kanske sovloft.

Säljaren har fått ett beviljat bygglov för tillbyggnad av tvättstuga och sovrum samt så har han beställt fiber till fastigheten.

Uthuset består av två utrymmen, ett mindre som kan lämpa sig som tvättstuga och ett större för förvaring.

Under det senaste året har säljaren grundligt renoverat, på bostadsbyggnaden bland annat:
Nytt undertak, ny takavattning till stenkistor, ny VA och el, nya fönster och fönsterdörrar samt så har huset putslagats och målats.
Nytt IKEA kök med gott om skåp och lådor samt utrustning bestående av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.
Även badrummet är helt nytt i kakel och klinker med kvalitetsdokument och där utrustningen består av dusch, toa och vask, ev kan även en mindre tvättmaskin få plats här.

Uthuset har förstärkts samt fått nya klädselbrädor och nytt tak

Trädgården har röjts samt så har nya planteringar och ny gräsmatta anlagds.

Det finns ett talesätt, "statens gamla byggnader är gedigna, välbyggda och värda att bevara" och denna lilla stuga är inget undantag.

Budgivning

Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra bud synliga. Det är säljaren som bestämmer över hur så kallade "dolda bud" ska hanteras. Om säljaren väljer att inte anta det dolda budet utan istället vill att mäklaren kommunicerar budet med övriga spekulanter så är mäklaren skyldig att följa säljarens instruktion.

Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.

Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.

Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.

Energideklaration

Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.

Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år. Läs mer om energideklarationer på www.boverket.se

Område: Tomelilla

I Tomelilla kommun kan du njuta av både Österlens natur, kultur och fridfulla byliv. Kommunen har cirka 13.000 invånare varav drygt 6.000 i Tomelilla by.

Ett litet axplock av vad som finns i omgivningen: Tomelilla Golfklubb ligger vackert inbäddad i det böljande österlenska landskapet. Tosselilla, alldeles utanför byn, är ett sommarland med stora grönområden i vacker natur – här kan hela familjen roas. För den kulturintresserade finns även Tomelilla konsthall - en av Sveriges vackraste konsthallar, byggd 1965 med galleri, unikt jazzarkiv, bildkonstskola, bibliotek och turistbyrå. I Tomelilla finns dessutom Världens minsta filmmuseum – ”Världens största Hasse & Tage-museum”. Närmaste sandstrand finns 16 kilometer bort - Nybrostrand.  

I Tomelilla hittar du givetvis all tänkbar service som t ex butiker, apotek, systembolag samt vårdcentral, skolor och dagis. I byn finns också utomhusbad och en motorsportbana som arrangerar många tävlingar i rally- och motocross med såväl SM-, EM- och VM-status.

Tomelilla är även en knutpunkt både vad gäller tåg och buss. Både Malmö och Lund nås på cirka en timme då de endast är 7,5 mil respektive 5,5 mil bort. Närmaste flygplatser är Kristianstad, Malmö och Köpenhamn.

Slutligen ett litet citat från Linné: "Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige".

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea46 Kvm
Tomtarea943 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp1-plan
Byggnadsår1909
Byggnadsår kommentartroligen äldre
FasadPuts
TakTegel
PlåtarbMålad plåt
StommeTegel
BjälklagTrä
GrundläggnTorpargrund
GrundmurGråsten
Fönster3-glas
Vatten och avloppKommunalt vatten. Kommunalt avlopp
UppvärmningLuft/luft värmepump
Ventilation och kylaSjälvdrag
TV / DataFiber beställd

Taxeringsvärde

Byggnad154 000
Tomt312 000
Totalt466 000
År2021
Kod220

Driftkostnad

El29 380 kr/år
Vatten/Avlopp5 130 kr/år
Renhållning1 890 kr/år
Försäkring3 625 kr/år
Total driftkostnad40 025 kr/år
DriftkommentarFörbrukning 13400 kwh
Välkomna
Badrum
Entré
Allrum
Snyggt
Kök
Detaljer
Allrum
Kök
Kök
Kök
Vackert
Detalj
Gatusida
Utgång till uteplats
Trädgårdssida
Uthus
Bra parkering
Planteringar
Översikt
Planskiss